Tuesday, May 11, 2010

Bila hati gembira tepuk tangan...

Lately ni, i had a gloomy week. Yup, May bulan emotional saya. Kite cite happy-happy pas ni ok.


Last week, hari Ahad, which is it was a Mother's Day. My dear hubby took us to KLCC for a lunch. The original plan, nak stay umah, I'll cook for them. Nak try buat ayam percik, dah marinade ayam semua bagai. Tetiba, my hubby kata, tak payah masaklah, kite keluar. Masak petang lah. No fancy restaurant, just Manhattan Fish Market, requested by me. Teringin nk makan Seafood Creamy Pasta. Plan to go Aquaria, bile perut dah kenyang, malas pula nak jalan ke sana. So, we took detour to Toys R Us. Danisha was so excited. Sampai confuse nak pilih toys. Kelakar. Tengok gelagat dia nak pilih toys pun dah menghiburkan hati kami. Lebih 2 jam lebih di situ. Nak pilih toys punya pasal, sampai kiteorg pun naik pening....as long as she is happy, we were fine to spend more times in Toys R Us. Finally, beli Learning Toolbench and colouring book yang washable. Bagus, dah kaler, leh cuci balik, kaler semula. Jimat kedekut duit mama nak beli colouring book banyak-banyak...



*beria-ia baca instruction*


Then, its mama time pula. Jalan-jalan, then teringin pula nak masuk this boutique. No plan to buy any handbag that day. Tapi dah ter'jodoh' nak buat camner, I redha je lah. Thank you dear.



Its Ladies Large Web Hobo. Mulanya nak beli yang Large Jolie Tote, remember my last posting. tapi terbekenan yang ini pula. Memang besar. Nowadays, whenever I want to buy a handbag, its does not a matter of how I carry the bag, but can i campak 1 or 2 pampers inside, does it reachable, does the space big enough to put in baby tissue, or some toys, book or sehelai napkin, boleh buat lenjan tak, sebab senang nak angkut terus, tak yah nak sibuk tukar-tukar beg kalau nak outing weekend lah, memang makan masa nak transfer anak-anak syarikat (refer to my all stuff from another h/bag) semua masuk dalam HQ baru.


Kalau dulu, yes, mesti nak tengok sesuai ke dgn function nak atttend, ada tak baju yang match, ala-ala datinwannabe gitu, nak isi barang setakat wallet, keys, makeup bag yg comel jadilah kan. Kalau bawa beg tu tak nampak gedabak ke, bla..bla..and the criterias goes on....Tu dulu, masa single-mingle. Sekarang dah ada si kecik tu, so kena pikir dia pula pilih mana yang bercirikan senang cite, hand luggage lah...hahaahah..... sbb banyak benda nak kena isi, tisu berpek-pek, tuala kecik, bib anak dara, wallet hubby pun kadang-kadang dia tumpang juga. Tu belum 2 handphones dia tu. Nampak gaya kena cari Bag Organiser macam Ladyloveleisure pula pas ni....


So overall, saya suka dgn bag ini, spacious. Harga? Not bad for this designer's handbag. Nak beli bukan selalu, so I was making a wise choice. Am eyeing for Sukey Large.....tgk si Gulliana Rancic pakai cun pula. Tengok live, memang cun banget, maybe my next acquisiton, maybe??







Nothing can make one woman happy, except her new handbag and new shoes.

6 comments:

Nurhayati said...

wah sangat seronok.. hati berbunga2x..

CiKaYu said...

yati,
:-))

Mummy Dasy said...

hihihi Ter'jodoh' hek... tul tu klu ada anak sure beg kna beso nak letak pampers, botol susu lgkdg2 me Mr.hBy pny brg pun dia tumpang sumbat dlm h/beg tau dah macam beg doraemon..

Oraida said...

amboi..designer beg.....

CiKaYu said...

Mummy,
heheh....samalah disini, bag dah serupa beg doraemon.

CiKaYu said...

aida,
heheheh..

Post a Comment