Wednesday, May 26, 2010

Outing bersama Anak Dara

Hubby outstation ke Pulau Redang selama 5 hari yang lepas, baru semalam dia selamat sampai rumah jam 1 pagi. Yours truly and beloved daughter sedap tidur, tak sedar pun dia sampai. Subuh baru perasan dia dah balik. Sorry dear....


Memandangkan last Saturday, hanya tinggal saya & Danisha, kebetulan ada temujanji bersama bis partner, breakfast di Nasi Lemak Antarabangsa yang telah bertukar owner, kepada Nasi Lemak Tanglin. Saya pun tak perasan bile tukar. Makan-makan, discuss-discuss, borak-borak.....around 11.30 am, we took our own direction. Ada yang nak ke sana, ada yang ke sini.....so tinggal me and Danisha alone. Saya pun masuk BV1 pegi MPH. Cari some reading material untuk Danisha. Outing bersama Danisha adalah yang ke-2. Masa 1st outing ke kedai Pak Bobbi Brown tu pun emergency sebab nak beli eyeliner & some stuff. Terpaksa heret budak kecik tu, masa tu dia baru 1 yrs ++. Cranky bukan main. Berpeluh-peluh nak settlekan dia. Masa tu hubby outstation. Pastu rasa tak nak dah outing dgn dia kalau without hubby. Benda boleh settle 1 jam, boleh jadi 2-3 jam. Standard lah kan, kalau ada baby. Tapi i was enjoyed it every moment with her. Seronok coz just 2 of us. Like ladies outing lah.

So this time, she's getting bigger and going to 2 yrs old soon. I think she's more independent. Just look at the pictures below. She's so understanding when her mama wants to do some shopping. I was so surprised. Saya selalu rasa seronok bile shopping dgn mak, like mother & daughter outing. Never too early to start outing with ur daughter. It was so much fun. Tak sabar nak tunggu Danisha besar sikit, we can have chit-chat cam kawan, boleh share anything. Looking forward....rasa cam terharu lak. Rasa cam nak nangis lak.............sudah ko jangan ngada. feeling-feeling pula.


Then we went to butik Liz Clairborne. They were having special sale 30% + 10% and doorgift given too. Memula nak cari small wallet tapi terus jadi beli cardigan & long skrit. But not that polka-dot skirt and beli bagpack juga.


Masa nak beli bagpack tu, berfikir-fikir juga perlu ke. But then, melihatkan keadaan saya & Danisha outing berdua....ooo sungguh semak dengan segala barang. Lenguh segala anggota dengan Danisha yang semakin lasak dan tak suka sangat duduk dlm stroller. Mencabar keupayaan saya juga ni. Nasib baik, ada lucky dip, beli RM350 dapatlah lucky draw which is I got additional 5%. Dengan sale 30% + 10% + 5% = 45%. Dapatlah RM164.45, tinggal 1 piece je. Nak beli ke tak nak.....aduhai tempting betul. Pastu SA tu nampak saya kelam kabut dengan segala barang, dia pun cucuk jarum, beli lah kak, senang pakai kalau nak outing dgn anak ni. Tak payah susah pegang sangkut kat bahu...bla..bla...pandai ko mengayat aku ek. Macam-macam ayat cinta ko bagi aku suh beli yea........memang tak tahan dugaan betul. Padahal bukan susah pun nak bawa semua tu. Ada stroller sangkut je lah kan Last-last beli juga. Pastu nak balik tu, diaorang bagi doorgift, dapat handphone carrier and tali nak gantung tag. Sib baik cantik.



ni haa...bagpack ni...boleh tahan kebesaran dalam bag ni.

dapat handphone casing, menarik ada love & star chain

penat shopping, belek-belek magazine pula....... nak tengok the latest fashion lah mama...


lupa nak off flash......terima je lah yea...

dalam fitting room, me & danisha. tengok kat patung cantik polka-dot skirt ni, bila i pakai cam nyonya nak gi pasar je........Danisha cuba pakai baju saya




ok peeps...tu je. till then, adios

9 comments:

diana sidek said...

cik ayu, i pon selalu tertipu bila tgk baju kat patung. bila i pakai sure most of the time mcm smtg wrong je..sedih sedih!!

A D I A said...

haah kan nasi lemak antarabangsa tu dah bertukat ke nasi lemak tanglin, patut la tak sedao hari tu makan (personal opinion je ye)

i tak penah shopping kat LC boutique kat malaysia. selalu beli online je. eh takde la selalu hehe. kekadang je.

cikayu said...

diana,
bukan u sorang, i pun sentiasa tertipu....benci kat patung..boleh gitu...

cikayu said...

ADIA,
tu lah saya pun tak perasan...lama betul tak jejak kt situ. sekali pegi dah tukar daaaaaa...... masa tu angin kus2 dtg masuk LC...hehe sekali terjebak....

fizamior said...

kihkihkih...i nak tergelak melihat percubaan danisha nak try pakai baju u tuh...ahahahahha... sabar yea icha, nnt dah besar sure boleh pakai... :D

fizamior said...

dear, bolehkah gimme me ur email add? got an invitation for you... :))

my email add : fizamior@yahoo.com

ERMAYUM said...

dear okla tu berbaloi sales beg pun lawa and dapat tempat phone lagi :D

CiKaYu said...

fiza,
i pun tak perasan, bile pula dia nk try baju tu...kesian dia.

erma,
mmg berbaloi. i dh guna, mmg convenient sangat.

honeylanz said...

kuar dating dgn anak mmg best..cuma Has x berani nk bwk 2 org sekali gus... takut x terkawal..kecuali abahnye ada ;)

Post a Comment