Thursday, May 27, 2010

Apa itu 5 perkara

Rasa ngeri lak tajuk 5 perkara, teringat lagu Raihan - 5 perkara. Insaf rasa...

Bak kata Erma, skrg ni musim tag. Elok juga sesekali buat boleh aktifkan otak and tak yah perah otak nak buat entry baru....Dear Erma, sorry lambat buat entry ni.....


1) 5 nama samaran kamu:

Ayu at home
Ayu juga - among relatives and cousins
Ayu - by my coursemate

Roy at the office (given by my colleague, due to same name)
Cikayu - by blogger's friends


2) 5 tarikh penting dalam hidup kamu:
My Hubby birthday
My wedding anniversary
My Girl birthday
My Son's birthday & death
My Mom's birthday



3) 5 pekara yang kamu buat semalam:
a. Teman my family shopping kat Midvalley
b. Unpack luggage balik dari PD -benda paling nyampah nak buat.
c. Kemas bag baju Danisha for a week to be send to nanny's house
d. Asingkan baju kotor for machine wash & basuh tangan
e. Tidokan Danisha, tapi saya yang tertido. Tapi pastu dia bangun balik tengok F 1 dengan baba dia...


4) 5 perkara yang buat kamu gembira:
a. at home doing nothing - ni sama dengan ermayum
b. shopping, bukan window shopping tau
c. bila tengok my girl sihat & membesar di depan mata dan spend time with her
d. get enough beauty sleep
e. when everybody in the family is happy and healhty - ni pun sama dengan ermayum


5) 5 drama/filem kegemaran kamu:
a. The Devil Wears Prada
b. Shrek 1, 2
c. Sleeping with Enemy
d. Titanic
e. Pursuit Happiness


6) 5 hobi kamu:
a. Kemas Umah - iiieeee....boringnya saya ni...
b. Reading a novel or magazine
c. Shopping
d.Tengok TV
e.Gi bercuti di tepi pantai...kalau ada duit extra


7) 5 orang yang kamu suka/sayang:
My Family
My dear friends and close to my heart

8) 5 tempat percutian idaman kamu:
a. Morocco
b. Hungary
c. Tanjung Jara Resort
d. Legend Water Chalet
e. Kota Kinabalu


9) 5 sebab kamu jawab soklan ni:
Bcoz, Ermayum tag me, and i feel honoured to answer. Tq Dear.


So now I'll pass this award on to 5 other bloggers who I consider to be my friends.
a. Fizamior
b. Mrs Jon
c. Honeylanz
d. Diana Sidek
e. Cetot


ok tu je....nampak saya ni membosankan je yea....so my dear friends, buat jangan tak buat yea

2 comments:

honeylanz said...

thanks..tagging me..tunggu yea...hehehe..samala kita, gembirakan bila dapat shopping..nak2 apa yg mmg kita nak ;)

C.e.T.o.T said...

o0o0o no.. namaku ade juge ke.. kemalasan tahap otoman.. hahaha

Post a Comment