Wednesday, December 30, 2009

azam sana, azam sini

hari ini baru masuk ofis, after 4 days termasuk last week. masuk ofis je, on kan ym, wow, banyak yang buzz, cite macam-macam, tanya itu ini, hot question for today is 'apa azam tahun ini'..... ampun, saya belum bina azam, tapi azam yang hakiki nak jadi manusia yang lebih mulia setiap hari di sisi ALLAH s.w.t, isteri, ibu & anak yang soleh.

bila fikir-fikir, saya dah tahu apa azam 2010 saya.

1) more money............the key to my shopping spree, kalau tak camner nak beli barang kan

2) more prettier........sebelum ni cantik ke? memang tidak,...

3) to lose more weight...............yang ini dah on, sign-up gym, pegi 2 kali seminggu, jaga pemakanan ok lah tu...soon lah tu nk kurus kan.

4) nak jadi pekerja cemerlang, agar bonus bagi bonus banyak sikit......................uhuhuhuhu, motivasi harus lah tidak kecundang kan.

banyak tu..sampai 4. azam kena realistik and attaintable. kalau tidak, setakat cakap kosong saje kan.

sawang-sawangan

dah bersawang blog ini. masa ada tapi dia cemburu dengan saya. enough merepek. ke mana saya pergi selama ini....saya ada final exam, alhamdulillah yesterday was my last paper. then cuti sem. sebelum sem jan masuk. jadi selama ini, blog tak berupdate coz sibuk study, internet pun tak sentuh diknon. hanya ngadap buku. kerja ofis mmg melambak, boss faham. so org lain tolong uruskan. tq boss.

to me, the most important thing in our life when we involved part-time study ini. support dari family and boss paling penting. i can't imagine kalau nak buat semua benda tanpa ada support dari mana-mana pihak, in my case, i akan jadi stress tak tentu pasal. my husband is very supportive. tq dear. dia banyak tolong dalam hal-ehwal pembelajaran saya dari segi bagi idea nak buat assingment, tolong fahamkan saya certain matters in my study, tolong jaga anak, tolong kemas rumah (tu pun pas kena bising, tapi at least dia buat kan). i guess, all husbands in the world will be a terriffic husband in supporting his wife, vice versa.

my boss and my colleague, credit to them too. i just can't leave the office like that without assinged one staff to take care the office. as a secretary to the president, bukan perkara yang boleh dianggap remeh. eventhough, i'm just a secretary, well hello....., i'm not just a secretary, but more than that. i'll make sure everything in order before i leave for a study & exam leave. luckily, its during holiday, so my boss pun cuti lama. keje pun tak banyak. thank you to my colleague too for helping me out.


apa cerita danisha, gosshhh...dia sekarang membesar bagai juara. dah 13 kg, 18 bulan. kadang-kadang tak larat nak dukung. semakin panjang akal. macam-macam dia nak cuba buat. manja sangat-sangat dengan hubby. kadang-kadang, dia ada rasa tercabar when my hubby hug or kiss me, when she saw it, dia mula menjerit-jerit. hubby kata, danisha jeles, psychologically, dia rasa terancam sebab kehadiran saya sebagai perempuan lagi satu... boleh gitu.
tapi yg kesiannya, whenever we want to buy her shoes mmg problem sbb kaki dia lebar di bahagian toe. puas mencari. finally jumpa kat oshkosh, tapi more to sporty eventhough ada sikit bunga-bungaan sana ini, tapi i still adore those girls yg pakai kasut ala-ala ballerina shoes which is we can find them at party princess and lovely lace. sayangnya memang tak boleh fit in. my father said, she has B type feet. which is lebar di bahagian depan. danisha ikut my husband side. we try crocs before this, tapi danisha cam tak selesa. jalan pun teragak-agak. sandal nike saje yang nampak dia lebih selesa. berpeluh juga lah nak mencari kasut danisha.

...new year is coming. apa azam? mine? .........belum tahu.
bagi saya azam tu kite mesti ada hari-hari. contoh, bangun dari tido, syukur ke hadrat Illahi, dihidupkan kembali setelah mati seketika. ALLAH beri peluang lagi untuk hidup di dunia. azam perlu ada untuk jadi insan yang mulia setiap hari. bagi saya itu azam saya. but, untuk this time, saya ada akan ada azam, nanti lah tunggu masuk awal tahun. and my blog anniversary also just around the corner.....

dah hampir setahun rupanya saya berblogging.

Tuesday, December 15, 2009

wishlist or keinginan

bulan disember memang best setiap tahun bagi saya sebab birthday & anniversary. dan lagi best year end sale atau yes. cam dalam radio si laki sebut yes..yes. si suami kata cam kena sampuk perkataan yes. seronok sangat sebab boleh shopping dengan potongan harga yang best-best. tapi barangan yang dibeli tu bukannlah dari kalangan high-end or designer line tapi cukuplah sekasar keinginan puaskan hawa nafsu. banyak wishlist yang ingin di'delete' kan dari senarai tapi kalau delete mesti ada angka wishlist tu bertambah...memang dasar tak pernah puas. salahkan dunia fashion yang semakin menyeronokkan dengan pelbagai hidangan baju, kasut, makeup, handbag dan aksesori yang menarik. masuk saje kedai diva, mata dah pusing-pusing cam lolipop. masuk charles & keith, terpegun tengok wedges dan stiletto yang killer. masuk mng, zara, jaspal aduhai badan tergedik masuk fitting room. boleh jadi gile ok. ada duit dgn takde duit je.....tu lah hawa nafsu saya.

wishlist saya panjang sangat......tapi banyak yang memerlukan modal yg tinggi. macam-macam ada. mungkin 1 hari ada rezeki atau my 'power of will' will realize my wish, someday.

kenapa tak minta dari suami saje? suami memang boleh bagi, tapi mungkin tidak, biarlah saya milikinya dari hasil pendapatan saya sendiri. saya akan rasa lebih kepuasannya. lalu depan chanel, tods, fendi dan prada, aduhai memanggil saje. sabar ye, rezeki belum ada lagi.

saje je ngomel-ngomel di petang hari.....daaaaaa

bila si dia tiada lagi...bagaimana seterusnya

aduhai...tajuk ala-ala novel gitu...just want to share something in this lovely morning.

semalam got the news my mother's cousin just passed away yesterday morning. not really a close cousin to mak, but i do know him and the last time we met was at my sister's wedding. tak ralat sangat coz, sempat sembang-sembang dgn arwah & wife. unfortunately, mak tak dpt ziarah coz ada di sini for a couple of days which is at my place. muda lagi, baru 37 i guess...tu yg mak cakap. ada 5 org anak age from 5-15 yrs old. wife tak keje. cause of death, sebab darah tinggi. dah coma about 3 days. tu pun disedari oleh isteri arwah sebab tido terlalu lama sebelum dimasukkan ke hospital. kemudian, disahkan meninggal dalam coma. tamparan hebat kan kepada isteri dan anak-anaknya. he was the sole breadwinner in the house. sumber pendapatan dari arwah sahaja. gosh..i cant imagine how hard it will be.

tetiba...saya terbayangkan situasi saya di tempat isteri arwah. katakan lah saya bekerja, mungkin soal wang tidak jadi masalah. suami ada insurans, ada lah sumber-sumber yang lain yg mungkin boleh membantu kehidupan nanti. tapi bagaimana kehidupan saya & anak kelak dari segi hal-hal zahir dan batin. bagaimana saya nak besarkan anak, bagaimana saya nak hadapi beberapa situasi yang memerlukan perhatian suami dalam hal-hal rumahtangga atau dengan siapa saya harus mengadu jika saya ada masalah di pejabat atau lain-lain. especially dari suami. gosh...i dont want to think. ada kawan pernah beritahu, walaupun si dia masih hidup, kite harus menyediakan diri untuk apa-apa jua kemungkinan dari sekarang. mulanya rasa cam entah apa-apa dia ni cakap cam itu, tapi ketika ini, terdetik dalam hati doa moga dipanjangkan jodoh untuk hadapi apa-apa jua dugaan.

am speechless





Monday, December 14, 2009

hari minggu yang lalu....

......... menyambut harijadi saya dan anniversary kami yg ke 4 tahun...walaupun tiada candle lite dinner, cukuplah setakat masa yang dihabiskan bersama suami tercinta. sekadar tengok new moon dan makan-makan saja, kemudian mencari hadiah harijadi yang suami tercinta tak sempat nak beli sorok-sorok dari saya. akhirnya tawaf 1 midvalley hingga lah terpikir, saya perlukan sehelai jeans yang baru. kemudian, tension bnyk takde size. sabar lah ya diri, cepat-cepat lah kurus agar boleh masuk balik size 29 (jadilah realistik ok nak masuk size 27 konon).


kemudian, hari sabtu, seharian di rumah menjaga tuan puteri saya kerana suami tiada menghadiri sukan paralimpik di kelana jaya. menjadi organizer majlis haruslah bertungkus lumus kan. makan, tido dan main je lah saya dgn tuan puteri danisha.


hari ahad, jam 12 terpacak lah saya di hentian serdang menjemput akak & mak saya dari jb kerana menemani akak yg ada course di bangi. terus zaassss ke midvalley untuk tujuan makan. sebenarnya nak makan saja, tapi telah terjebak di beberapa kedai yang kami tinggalkan jejak dengan duit-duit kami...uhuhuuhu.....tanpa ada kokongan dari para lelaki, makan lebur lah duit-duit kami di kedai-kedai tersebut. apa boleh buat, sape suruh buat year end sale......tengok apa dah jadi.

dari jam 1.30 hingga 7.30 di midvalley & the garden saje. i was so happy spending a precious time wit my mother & sister, we were having fun, citcat, gossiping, sharing a joke, laughing at each other's funny action that we made during our outing and furthermore, my daughter also enjoying the time with her nenek & mak ngah. more happy coz my sis bought me 2 glam flat shoes from tomai @ the gardens and black & white blouse from east india co. from my mother. luv u so much. mulanya nak mascara bobbi brown, tapi bile mak shows me 1 blouse cantik, tak pikir panjang. i wish both of you could stay more few days. wednesday dah nak balik. so sad lah! uhuhuhuhuhu....... dah lama tak shopping together cam gitu. yg penting, masa yg di habiskan bersama.

ok ladies, how bout ur weekend...mesti syok kan!!

Monday, December 7, 2009

tarikh harijadi dan anniversary

lusa, 9/12/2009 anniversary me & en. nik yg ke 4 tahun dan 11/12/2009 birthday saya yang ke 31. selang sehari je. en. nik kata, jimat duit beli hadiah. hampeh tul.....entah macam mana boleh pilih tarikh dekat. masa kawin tahun 2005, 9/12 jatuh hari jumaat, afdal orang kata amik hari penghulu segala hari. kemudian majlis resepsi kesokan hari iaitu sabtu. so malam pertama saya (malu gitu...) sambut sekali dgn harijadi, en. nik kata 'hadiah istimewa'...jangan pikir songsang ye....hadiah istimewa bergelar isteri tau.

later, setelah beberapa tahun melayar bahtera, hadiah menjadi kurang 1. maksudnya en. nik buat sekali pakej 2 dlm 1 lah. kalau boleh saya nak turn the clok untuk asingkan tarikh nikah dan harijadi. boleh dapat hadiah lebih kan. konon-konon nak sentimental value, pilih lah tarikh dekat-dekat....pastu nyesal.
namun, en. nik memahami diri dan hati isterinya ini, tetap bagi 2 hadiah, walaupun tahun lepas dia buat pakej 2 dlm 1.

apa-apa pun i tetap cinta u...



u all bagaimana? ada cerita unik!!

Wednesday, November 25, 2009

kenapa? jemput lah saya..

saya tujukan entry ini kepada mrs noba, kiranye dia membaca entry ini. sedih seketika bile dia telah 'mengprivatekan' blog nyer. saya baru saja kembali ke dunia blog ini setelah beberapa ketika mengabdikan diri dengan kerja dan assingment saya.
calling for mrs. noba. sudi kiranye menjemput saya.


Friday, November 6, 2009

wedding


just wanted to share my happiness on my sis's wedding. this pic after the solemnization ceremony in singapore. i like the baju, the beading work done by lovely zaza. tapi gambar kecik lak. nanti i upload yg lain-lain ye zaza.

so ladies, nak buat cantik-cantik dengan bead yg cun-cun dan vogue, hantar lah ke zaza...click di sini ada all the details.

* happy weekend *


emosi tak sudah sudah

* emosi tidak stabil *

Wednesday, November 4, 2009

should i press the panic button??



kenapa saya panik, sebab minggu ini saya begitu sibuk sekali. dateline utk submit assignment hari sabtu ini. then, kena balik johor tuk my sis wedding. penat nyer. the worst thing is i have not started my 2nd assingment yet on the research proposal. mati aku. tutor strict pula tu.

bile panik, darah saya rasa mendidih, jantung berdegup laju rasa cam baru lepas lari kena kejar dgn anjing gile sawan. peluh dingin dah terasa. urat-urat rasa tegang. tatkala ini kalau diurut bahu yg tegang ini, belum tentu boleh kendurkan urat stress dan panik saya.

sabar...sabar...bawa bertenang. semua boleh di atasi. slowly.....itu ayat hubby, ayat penenang. boleh lah bertahan 2-3 jam pastu panik balik.

yg paling saya syukur, danisha dah baik demam + batuk + selesema nyer. tu yg buat saya lega. kalau idak haru biru ijau kuning merah hidup gue....eeerrrr tetiba lak slang indon..teringat cite 'menatang maut' 2 minggu lepas ala..ala final destination (cite indon) sapa ada tengok....off topic lak...

Tuesday, October 27, 2009

siapa dengar hot fm pagi ini...geram betul lah..

ok...bersawang dah blog ini. punya lah takde masa nak update. bnyk cerita, tapi memang tak sempat nak update (macam lah ada org nak baca kan. sile kecikkan font....malu). raya pun dah abis. entry makanan pun dah stop automatically, unless for a special reason to do entry about food or maybe to share the recipe. as for me, not a good cook like other bloggers, really admire them. ok,

back to the today's title. siapa dengar hot fm pagi ini. i was so like to punch muka laki dia. ada ke patut buat joke hal poligami ni. b*d*h dan sengal betul lah. come on lah, act like a man lah brader. please have some respect to your wife. kalau pun nak kawin lagi satu, buat lah cara betul. poligami ni bukan benda yang boleh buat main-main ok. poligami sesuatu yang sangat mulia ok, jangan buat hal. memang emo lah kalau bab-bab melibatkan poligami, sebab itu ALLAH bagi ganjaran payung emas kepada wanita yang bertuah. tidak semua wanita boleh terima poligami ini. ada ke patut...............ok those yang tak dengar hot fm pagi ini, berkisahkan suami minta hot.fm buat panggilan hanggit kelmarin i think. kenakan wife dia ckp pasal suami nak mohon tuk buat poligami. then, bile si faizal bagitau yang ini panggilan hanggit, apa lagi lah si wife hanggin lah. letak phone, then call2 balik tak jawab. faizal ingat benda ni joke, rupanya kisah benar. wife ini pun cite lah the truth....kesian ok. memang sengal tul lah laki dia ini....

saya geram tak abis lagi ini.....padan muka bile semua caller hentam laki dia. i dengar separuh jalan je sebab dah sampai ofis. faizal kata nak call si suami utk dpt kan explanation and feedback dia dengar komen dari listener. tapi tak dapat dengar lah...ofis tak boleh buka radio...so u all kalau ada yg dengar, please update. nak tau juga feedback laki dia tu....

back to work!

Friday, October 16, 2009

makan sana, makan situ, makan sini, makan sinun

saturday & sunday ada 2-3 lagi invitation open house, dan ada juga kata kenduri doa selamat. kena pergi ke??? berdasarkan tapisan kami suami isteri telah dishortlistedkan. tak boleh pergi semua kerana lokasi berjauhan belaka, maaf lah tuan rumah bukan tidak sudi, tapi kalau sempat kami akan hadirkan diri. geng tilam saya a.k.a suami pun ada kerja-kerja yang perlu diselesaikan jua

badan ini makin mencanak-canak naik lah ye!!



pics google

Thursday, October 15, 2009

kebosanan

saya berada dalam kebosanan pagi ini....jadi saya pun berfoya-foya dengan ini. my creation....i luv this style...pakai kat umah je lah ye kalau cam gini...


Find me on Polyvore

Wednesday, October 14, 2009

BILA...

....hati sakit jalan jem,
....perut kecut bile sampai ofis lambat 1 jam,
....bosan drive hilang dengar drama sebabak di era pagi tadi





jalan jem dari sg besi ke mahameru dan dari jln tun razak ke jln kuching sebab ada accident di depan istana negara, lori rosak persimpangan jln duta dan ada perhimpunan umno...

Tuesday, October 13, 2009

BILA........

perut kenyang, tepuk tangan...
perut kenyang, suka hati...

bile perut rasa kenyang, hati gembira, bile perut kenyang, tepuk tangan...



ofis buat open house...ada kambing golek, satay, nasi beriani, tauhu bakar (johor style), abc, macam-macam ada

makanya, mata cam ada gam........baru pas solat, segar sikit muka.

dan..................berat badan pasti mencanak-canak naik dengan gembiranya...tak moh tepuk tangan....menciiiiiii tau!

Monday, October 12, 2009

gatalnyaaaaa

dari pagi tadi tapak tangan kiri ni gatal betul......tandanya apa ye? orang tua-tua kata kalau gatal tapak tangan kiri nak keluar duit or ada yang kata nak terima duit....


apa-apa pun...jangan lah keluar duit utk benda-benda yang tak de faedahnye!

Friday, October 9, 2009

tanduk rusa aka tanduk kerbau

ada sorang professor kat sini, bermurah hati bagi saya pokok ni. nak tolak, tak elok pula. saya umah bertingkat, tarak pokok mau gantung lah prof. dah dia bagi saya amik je lah. tak sedap pula tolak. beria-ia pula tu bagi. memang pokok ni cantik tapi, saya ni tangan kejung panas rentung meletup punya, kang tak idup, sayang pula, sia-sia bagi kat saya. yang hidup setakat ini cuma pokok pandan dan pokok duit-duit, cina kata pokok ong. sib baik idup segar bugar. rumah ada laman siap tahun depan lah pula. gantung je lah kat ampai baju kot. security tengok ni sure memekak punya.... nak letak kat opis, oi cikayu, mana buku/sifu dekok mana ko belajar letak pokok tanduk rusa ni as a wall decor opis ko...
nanti bos i tengok...menyirap air sirap pula...ingat opis ni garden ke. lawan tokey ni.


Thursday, October 8, 2009

her 1st photo...

tadi settle buat passport tuk icha. i paling excited coz this is the 1st passport photo of her and also her 1st international passport. kecik-kecik dh ada international passport. dulu mama tumpang nenek je tau.

tapi nak cite masa pegi amik gambar........ada 1 kedai gambar nama lucky-photo-studio. mmg old school . ower nye apek & nyoya, i assume husband & wife lah. masuk studio kat belakang kedai tu...i nak gelak sakan. dressing table ala-ala 70's, bangku ala-ala 60 or 70's, dengan background macam-macam pemandangan. memang old school tul lah.

bile icha nak amik gambar, dia tengok je muka apek ni. bile apek tu betul-betulkan tempat duduk dia, and hubby yang duduk sebelah jaga dia. i was imagined that danisha will trying not to seat properly or she will try to play with all the things around her as she always did. surprisingly, she well behaved. tak sampai pun 2 min or 10 sec pun, dah settle. takdelah dia punya tantrums keluar pula. dah hasilnya....tadaaaaaaaaaaaa.....and i notice ada ayaq liuq sikit kat tepi bibir dia tu. my hubby kata, agaknye dia terpegun tengok apek tu kot....



Wednesday, October 7, 2009

sale dan save

last nite, while watching tv with hubby & danisha, tetiba hubby kata,

'u tak nak pergi ke sale isetan start 9 hb. i dah dpt gaji on 8th.'


cam ada cas elektrik yang energynye begitu kuat sekali, terus ku pandang muka suami tercinta, cinta banget lah kan bile tanya tak nak pegi sale ke... apa lagi...berbunga-bunga riang lah hati si isteri ini.

'betul ke sayang?'

serta merta statement ini keluar dari mulut suami,

'ko tengok mama ko icha, pantang sebut sale, muka terus berubah senyum bukan main besar lagi...'

memang menarik juga lah bile dibelek-belek kembali newsletter yang baru dapat tu. almost every item yang menarik tu 50 to 70% sale nye....baru pas raya ni ongkos pun cam dalam aura yang begitu menyakitkan hati....tapi bile hubby dah kata gitu, seronok lah hati. jangan dia berubah fikiran pula. tapi end of this month, i'll be going to singapore for my sister wedding. tapi tak lama di kota singa itu kerana suami tak dapat cuti lama makanya mungkin kami tidak dapat berjalan-jalan di kota singa itu. nak seribu daya, tak nak seribu dalih kan. kena juga at least pegi orchard road saja. tidak lah sampai ke pulau sentosa seperi jua bile lah nak sampai ke sana tu akan dipikirkan kemudian.


hendak tak nak kena buat pilihan, save money untuk ditaburkan di orchard road atau di isetan sahaja. kalau pun pegi isetan maybe pegi beli baju ofis sahaja. saya lebih suka membeli di isetan my pants and blouses sebab banyak choices and good offer during sale lah. ooo... ye lah kena beli black jeans. tak pernah ada in my closet black jeans. i wonder why ek???


if pegi the 1st day of sale, member dapat additional 10%, so ladies what are you waiting for?

Tuesday, October 6, 2009

makan-makan

last saturday attend my bestfren doa selamat aka open house at kajang. my dear fren, rozie has bought a new house next to her mother's house. senangnyeeeee...best betul. lucky her. so some pics during the day. tapiiiiiiii...i was so maluuuuuu coz danisha buat perangai dia yang sangatlah sopan itu. actually tak cukup tido plus dia nak baba dia. that day, her baba was working and can't join us so just me & danisha. so penat ok, she is so lasak now; furthermore...dia nak pegi kat baba orang lain..aiyo...aiyo malu sungguh mak tau!....tak percaya, ni ada pic....
malu mama nak oi...anak-anak dia tengok je baba dia dukung awak tau danisha. in real life, memang danisha will go to her baba for cuddle and lullaby. kalaupun ngantuk sangat dia takkan buat peel sangat....kalau takde baba, dia pegi lah kat saya tuk tido or kalau nampak ada budak kecik main, she will join. entah kenapa haritu, langsung tak nak main with other kids. nak juga-juga dengan baba orang. aduhai....i stay only for 45 mins tak sanggup tengok kerenah anak sendiri. my hubby pun tak percaya that dansiha will behave like that. sungguh-sungguh tak percaya.sampai nangis-nangis nak dekat baba orang tu......
with rozie, my besfren aka partner-in-crime.......like ur new house rozie...

with my opismate aka gang

with the kids...

then malam tu my 2 besfrens since uni datang bersama family.....dengan skill memasak yang begitu tahap cipan...makanye hanya spagetti goreng and satay kajang saje yang tersedia. nak masak lebih-lebih nanti tak sedap nak kasi orang makan, kalau tak pun nanti masuk toilet kuar toilet kang.....


dapat amik gambar ini je....yang lain tak sempat coz dah borak & other some pics tu lighting settings tak cantik...i like this pic..cute. danisha & my fren;s son.

rocky...rocky

favourite chocolate danisha is now rocky, strawberry flavour. seronok tul makan. bersilang kaki lagi. rocky is like a stick. easy to handle and not messy at all. so for lazy mama like i am. malas nak pakaikan bib kat dia and malas nak standby tissue or handkerchief for her. bagi je rocky, duduk lah dia diam-diam depan tv and tak kacau mama or baba for almost 1 hour. hahaaha...senang keje.




anak


today, danisha is 1 yr and 4 months. she is getting bigger and heavier as i hold her everyday. nowadays, she is become naughty, cheeky sometimes and sometimes i can't handle her tantrums. it seems like just yesterday i push her out from my stomach to see the world. and now she has become my lil adorable girl. whenever i look at her, especially her eyes, it will remind me of her late brother, arwah danish. i always close my eyes to imagine that she will be playing with her brother, get fight with him over the food or toys. whatever sibling does..... ooo...sometimes i couldnt hold my tears whenever i imagine that moment. danisha is suppose to be the replacement of my lost...and she is, the love of my life.


and last night my hubby propose to have another child. since danisha almost 2 yrs old and it is the time to add another member in our family. perhaps, boy. insya'allah. amin. please pray for me & hubby to have a boy in our family...or another girl so that danisha will share her toys with her sister.



to danish...mama & baba luv you always. tunggu mama & baba di pintu syurga ye sayang!

Monday, October 5, 2009

bile mata jarum timbang beralih

saya tidak akan berdiri di atas penimbang untuk seberapa lama yang boleh sehingga size pinggang dan pinggul saya beralih ke arah jumlah yang lebih kecil.

ini lah hasilnya bile makan tak hengat penimbang di rumah. bile dah timbang, baru nyesal-nyesal.

saya mahu jadi baik..

being a good wife is not tough..

being a good mother is not tough either...

but, why being a good person is DIFFICULT!

Thursday, October 1, 2009

i miss u mama...

duk sorang-sorang kat ofis sambil tunggu hubby dtg, selongkar picture file, jumpa gambar ini. this picture was taken during our vacation in melaka 2 months before ramadhan. i look so fat like ikan kembung, with mak, my 2 sisters. the one in yellow shirts is going to tie the knots end of month with a singaporean guy. i used to anti singaporean, especially the guy. i hope he will treat my sweet sis nicely and love her tremendously. and i miss u mak, i miss ur laksa and kuah kacang.




and this picture.....icha with her baba having pisang goreng and cendol infront of a'famosa. i luv this pic.....

bile...

hati panas...telinga berasap....dada membuak-buak...perut berkeroncong....idung tersumbat....mulut dah asyik menguap
sebab
si dia lum sampai-sampai lagi, janji tinggal janji....

driver yang sexy..

sexy tak driver ini.....



video

Wednesday, September 30, 2009

killer song..

i dont know y i love this song very much.....mmg killer song


VIRUS M

MALAS. BOS TAKDE. TGH BERFACEBUKING.

sabtu dan ahad

sabtu : kelas dah start balik after 1 month cuti semester. tinggal 3 sem lagi nak abis...pastu yahooooo.....

tapi...ada tapinya... kelas start at 12.30 - 6.00 pm. encik nik ada keje pula pagi itu, icha takde sape jaga, jawabnye tak pegi lah kelas. at 2.30pm kena pegi kajang, my bestfren, rozie, ada open house cum doa selamat, so me & icha je yang pegi. after magrib, 2 families, will come over to my place for beraya, they are my besfren since uni. menu : malas nak pikir, satay kajang + spagetti goreng and kuih muih. end plan for saturday.

sunday : beraya

1 located at setiawangsa, another 1 at damansara, the rest i'm not sure yet. tu pun kalau larat. coz me & encik nik tak berapa gemar balik lewat kalau keluar on sunday, sok dah nak keje. letih ooo....nak simpan tenaga untuk hari isnin.

kite hanya mampu merancang, hanya ALLAH yang tentukan....mudah-mudahan dipermudahkan dan lancar perancangan yang diaturkan. AMIN.

Monday, September 28, 2009

sanggapnye.....

arini masuk keje dah. arini sampai opis kul 9.30 am. baguskan? jem teruk after tol metramac sampai lah ke susur sg besi. tapi jem tu berlarutan ke federal. berasap dalam kete dlm jem. dari sakit paler, baik, sakit balik. amik ko kul 9.30am sampai ofis. sib baik bos tarak, gi tokyo. bestnye lah bos ko gi keje/jalan kat tokyo.

sekarang ni jam 2.15pm. baru pas lunch. lagi 3 jam nak balik. keje melambak. sanggap tul lah nak kasi perabis keje seminggu ini.

Tuesday, September 22, 2009

bagaimana raya anda?

***salam aidilfitri***
alhamdulilah, kita dipertemukan lagi dengan syawal yang mulia ini. raya pertama, kedua & ketiga anda bagaimana? alhamdulilah, kami sekeluarga menyambutnya dengan sederhana, yang penting dapat jumpa keluarga dan orang-orang yang tersayang....
dan yang palinggggggggggggggg pentingggggggggggggggg!!!!!!!!!
'
'
'
'
'
'
'
'
''
tiada adegan keluar masuk tandas...hahahaha. especially mr hubby..bravo...tiada lah kejadian, berebut pil chiketaun.
dan yang paling tak bestnye....lemak naik balik....uhuhuhuhuhuhuhuh
my fren once said, to gain back the weight before ramadhan only took 1 day. 1st raya je dah pulun ketupat lah, rendang, sayur lodeh, sambal goreng, sambal kacang, ayam merah, laksa johor....bla..bla.. the menu goes on...yea..yea..yea
bile dah timbang, sendiri mau ingat lah kan...
so my dear frens, enjoy your holidays and have a pleasant day....

Thursday, September 17, 2009

selamat hari raya....


......kami sekeluarga mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin....

....semoga ceria menyambut syawal dengan penuh kesyukuran dan kegembiraan...

packing - mempacking

rentetan dari entry mrs noba almost 80% dah siap packing. malam ini tinggal 20% je .

1. masukkan charger handphone & camera dalam beg - ini kalau tertinggal ini, mau rasa cam nak hentak paler kat dinding pastu rasa cam nak jatuhkan diri golek-golek kat tangga umah mak .

2. botol susu, berus botol, susu dan magic cup - yang ini tak patut tinggal, kalau tinggal mmg tak patut.....mmg tak patut (tak moh kutuk diri sendiri..heheh)

3. toiletteries - ada 3 beg - saya punya, hubby punya & icha punya. icha punya je lagi besar dari kami laki bini.

3. biskut-biskut raya utk mak - ini kalau tertinggal ini, kenduri kuih kami 3 beranak selama sebulan raya.

4. duit raya - ni pun kalau tertinggal, memang tak patut. buat loan dgn abah dulu boleh??

5. brooch & butang baju raya suami - yang ini kalau takde ada penyelamat. pinjam akak or mak & abah punya. selamat lagi.

6. last sekali, tarik cadar katil, nak buka sarung bantal, nak sapu & mop umah, nak tutup gas, cek tetingkap semua, kunci grill, lipat kain baju yang dah basuh malam tadi dan lain-lain - yang ini buat berjemaah bersama-sama suami tercinta. kalau buat sorang-sorang mau pengsan saya. alamatnye masuk kereta, lum start enjin boleh membuta terus ini. maaf lah ayang, tak dapat nak teman manja-manja dalam perjalanan.



ok...itu aje list saya. anda bagaimana?






Wednesday, September 16, 2009

perkara yang paling malas nak buat..

.......ialah basuh baju baru yang dibeli especially baju ICHA. dah lah dia punya paling banyak. membeli sesuka hati, seronok je. nak mencuci ni lah yg paling malas ok. lagi 2 hari nak kemas2 balik johor. apa pula 2 hari, tinggal sehari je. malam ini nak kena cuci dah, sok mlm nak kemas beg. sempat ke nak kering kalau cuci malam ini. tu lah semalam tak nak cuci, ikut kan sangat mata ini nak membuta. kalau tak smlm dah settle semua. rasa cam nak balik sekarang je. dah lah cuaca lembab je lately ini.

satu lagi kes...hubby nyer baju melayu beli dah siap, so memang kena lah alter. lengan panjang, seluar pun labuh. baru pagi tadi dia kata kalau hantar alter boleh siap tak esok. kenapa lah baru bagitau darling oiiiiiii....saya pun terlupa. hopefully dapatlah siap esok.

mood raya dah mari..

mood ari ini mood nak raya. so keje-keje semua di pandang sebelah mata sahaja. dah tak pikir langsung nak siap kan keje bertimbun ini. tapi saya kena siapkan keje-keje ini sebelum mula bercuti hari jumaat ini. .....hubby pesan kena kuar umah before 7am sbb nak dpt disc. so nak lagi jimat, plan you journey to get this discount.

PLUS OFFERS ADDITIONAL DISCOUNTS FOR 6 DAYS DURING OFF-PEAK HOURS THIS HARI RAYA

The motoring public can expect more goodies this Hari Raya.

Class 1 highway users traveling at off-peak hours on 16, 17, 18, 22, 24 and 25 September will be able to enjoy a cumulative toll discount of almost 20 percent when they exit the PLUS and ELITE highways between 12:00 midnight until 7:00 am.

The additional 10 percent discount is given on top of the existing 10 percent discount enjoyed by Class 1 vehicles on both expressways everyday during off peak hours.

According to PLUS Expressways Chief Operating Officer, Nik Airina Nik Jaffar, “This discount which is part of the PLUS Travel Incentive program, is in line with the Minister of Works, Dato’ Shaziman Hj Abu Mansor’s call to highway concessionaires to offer incentives to highway users especially during the festive peak travel period.

“For example, a one-way journey from the Jalan Duta Toll Plaza (Kuala Lumpur) to the Juru Toll Plaza (Penang) will only cost RM35.00 if users exit the PLUS highway between 12 midnight and 7 am compared to RM43.30 during normal periods.”

Motorists are also encouraged to use the PLUSMiles Touch ‘n Go card for a smoother journey at toll plazas and to enjoy various benefits such as toll rebates, discounts and privileges at participating merchant

Tuesday, September 15, 2009

bayar lah dulu

bulan ini i bet semua company mesti bagi gaji awal. mana-mana company yang bermurah hati tu akan bagi sekali bonus hari raya. bertuahnya badan. mana yang takde bonus tu cam company saya ini, for the 1st time ever, tak bagi bonus hari raya, katanye nak tukar trend, nak bagi masa nak buka sekolah nanti. keciwa hati. takpelah belanja untuk anak sekolah lagi penting.
ringan sikit beban untuk belanja buka sekolah nanti.

hari ini gaji dah masuk. so apa lagi bayarlah hutang piutang sebelum raya. nanti terover spend. sape yang susah. diri sendiri susah juga.

Monday, September 14, 2009

dah nak raya??

apa weekend buat.....

jangan tak caya saya laki bini cat rumah dari pukul 10am sampai kul 7 pm. icha tinggal kat babysitter nanti dia yg cat umah. malam lepas buka melepak laki bini. cat 1 rumah. tapi yang bestnye bau cat umah kami bau epal hijau, rasa cam nak makan je. best betul, rasa cam nak cat bilik tido, bilik air, dapur sekali lah...laki cakap jangan nak mengada. tak amik gambo pun before & after cat, sbb mandur dah bising, takut tak boleh siap sebelum buka. sudahnye tepat jam 7 pm siap semua, amik icha, singgah bazaar, beli lah apa yang patut, dah tutup dah gerai. buka lah ala kadar 3 beranak.

semalam pegi alamanda nak cari barang-barang lain. sudahnye baju anak & laki dapat. masuk aldo, takde lak berkenan, clarks? ramainye manusia. guess? takde lak berkenan, tinggi melangit semua. sudahnye balik je lah.

rasa sekejap je ramadhan nak nak abis. sediy lak. tahun ni tarawikh lingkup. sebab ada boss kecik kat rumah. dapat 1 malam je. alahai apa nak nak jadi. tadarus pun boleh dikira. kat opis ni pun sempatlah 2-3 kali baca yassin before solat zuhur. insya'allah bile boss kecik tu dah matang sikit, pinjam ayat jua , insya'allah dapat dirikan tarawikh. berjumpa lagi kah tahun hadapan ramadhan penuh berkah ini? insya'allah. moga dipanjang kan umur. segala ketentuan ALLAH adalah rahsia, manusia mampu merancang dan berdoa.

persiapan raya ala kadar....theme colour 3 beranak, merah uuuuuu...bak kata mrs noba, bnyk ong. insya'allah. sekarang ni pun dah malas nak buat keje. mood raya dah ada sikit. tak sabar nak balik jb. jumpa familia, dan juga membelek persiapan barang-barang hantaran adik saya yang akan bernikah sebulan selepas raya nanti...julie, akak nak tengok handbag gucci mu itu,...
kat rumah saya takde ayam itik kambing nak jumpa. banyak kucing jalanan dan arnab belaan adik saya yang sungguh malas sekali. oh ye, menikmati kek lapis betawi mak saya yang paling sedap. makanye, bertambahlah berat badan ku ini.

terngiang-ngiang lagu arwah sudirman, balik kampung..

Friday, September 11, 2009

seriau

lately ni dengar lagu raya rasa seriau lak....nak kata excited nak sambut raya tak de lah juga. biasa-biasa je. tapi bile dj asyik cakap, lagi berapa hari nak raya, pastu dgr lagu raya, seriau rasa...siap debar-debar lagi tu....

Thursday, September 10, 2009

apasal jadi macam ini

sejak menjak ini, after sahur, mesti nak sambung tido balik, 10 min pun jadi lah. sejak awal ramadhan, saya memang tidak makan nasi langsung or amik yg berat-berat, just a water or kurma will do. sometimes just a juice or cereal. pastu buat lah benda lain, sama ada baca buku or kemas umah sikit sementara tunggu nak masuk subuh.
tapi lately ni lepas sahur, tengok jam, ada lagi 3o minit tuk siap2 keje, mesti sambung tido dulu, geram pula tengok boss kecik kat umah sedap je tido berselimut atas katil, tak boleh jadi ni, kena join gak boss kecik itu tido, sapa lagi icha lah.......adalah elok bertadarus ke kan, siap2 tunggu subuh di atas sejadah ke kan...memang loghat betul lah pe'el ni lately ni. dah nak akhir-akhir ni lah jadi pemalas sistem badan ini, patutnya di akhir ramadhan ni lah kite bersemangat dan berebut-rebut mencari keredhaan ALLAH s.w.t. insya'allah bersama-samalah kita menjadikan Ramadhan yang paling terbaik di dalam hidup kita.
ustazah dah mai dah.....




picture : google lah apa lagi..


p/s : buka apa hari ini??

Wednesday, September 9, 2009

09.09.09 & 19 Ramadhan

cun nombor....ada sesapa yang register kawin hari ini, those yang non-muslim lah kan. hari pula jatuh 19 Ramadhan, maknanya dah 19 hari juga umat Islam menjalani ibadah puasa.

macam mana persiapan hari raya rakan taulan? sekarang ini ada yang sibuk buat biskut, cari baju anak, kasut anak, cari bunga, hantar langsir cuci dobi...macam-macam lah. me & familia simple je tahun ini. sederhana. yang bestnye sebab dapat balik beraya JB. tak tahan ni nak balik tak sabar. kalau dengar lagu raya pun dah terloncat-loncat, dalam hati je ye, takkan nak tunjuk depan anak, malu sikit, kover line lah..pastu control cun depan laki. hahahahah.. tak nak lah obvious sangat kan kegedikkan nak balik raya kat kampung sendiri. macam-macam dalam paler otak ini nak buat bile tiba dia jb nanti. nak visit ariani di jb yg yang hanya sekangkang lebuhraya dengan rumah mak. pastu nak pegi beli kacang pool di larkin, nak beli murtabak singapore, pastu nak singgah kg melayu beli rojak asma aka singapore di situ. heaven nye balik tempat sendiri.

oh, minggu ni lagi tak sabar sebab nak beli kasut raya, nak berkunjung ke c&k or ke clarks or ke primavera atau aldo? tak sabar...tak sabar. frankly, tak pernah beli kasut raya, masa bebudak kecik dulu adalah beli kan, tapi bile dah tua yang masih jiwa muda ini, beli kasut tuk event-event, wedding ke or mostly beli utk ke tempat keje. tahun ini macam nak beli kasut raya memandangkan banyak dah tak stabil bile memakainya sebab mostly kasut dah belasah pegi keje.



bile saya nak dapat yang ini, wishlist tahun ini..

yg ini seksinye.........with black dress ooo...so seksi..



ooo..yg ini juga menarik...mengaum nanti bile memakainye...tapi sekali pandang cam kulit ziraffe lak


yg ini simple jeeeee



i like this oneeeee

Monday, September 7, 2009

bila si dia berblogging...

new blogger in the house...yo, yo, yo!!!!
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
inilah hasilnya bila ada new blogger in the house, tak lain tak bukan, anak dara saya icha, faham tak?? apa, tak faham! mcm mana kamu tak faham, bukan pakai moses code pun or shorthand...tu pun kamu tak faham ke?? saya pun tak faham...hahahah

vvvvvvvvvvvvvvvkkfcdxmdsxmxm.x.xmcmmfcvc x
.,ggijojohojkjjgjgkjagkjktkg lkkgggggggggggvrelfd,re,k
kdxkkfci908wk,mnnhnhhjugtylehgujkj,lk[p
;l
;ljhgf
xxxbv
mht37i
gtyjuhgrrt5465798opilkkjugrt
vfhgf

Cerita di hari Sabtu...

lama nya tak update...malas + banyak keje..

anyway, apa berlaku hari sabtu lepas, 5/9/09? takde ler suspens sangat. pagi yang hening, tenang dan sunyi, di dalam sebuah rumah, ada 2 orang suami isteri yang bahagia (jangan muntah, nanti batal puasa) sambil belek-belek newspaper, saya seperti biasa cari yang menarik kat mata je, eh...eh..eh butik d'rias buat promotion, cantik-cantik lah tu. murah & berpatutan lak tu.....dengan pantas, si isteri pun menyusun ayat-ayat cinta mengajak suami, jom lah abang kite ke SACC MALL. takde pun panggil abang. tau tak nak memujuk hubby ke sana, baru lah dapat ok dengan alasan nak cari baju kurung. padahal yang dah tempah tu dah siap. sepasang je mana cukup, cam budak lah ko ni cikayu, tapi tak nak juga mengalah, nak sepasang lagi. ok hubby approve, pepagi tu lah pegi. . . hangkut icha yang sedang mata kuyu-kuyu mamai, dipaksa bangun siap2 pegi SACC MALL, kejamnye mak aku ini....maaflah anak oiii..

kalau takde apa nak buat/beli kat sana jangan lah harap ok. sbb hubby kureng sikit ke shah alam tu, tapi dulu keje kat shah alam (ampun bang..), tak merungut lak...ok sesampai je dia level 4 tunggu hubby unloaded stroller, dah nampak dari atas pemandangan setiap level SACC MALL, hati berbunga riang ria nak jalan-jalan, cuci mata.

turun level 3, singgah d'rias. tengok punya tengok...eh aku cam kenal lah budak pompuan ni, dengan plain pink dress with her curly hair and her brother, looks so familiar...ok takpe, maybe dejavu kot. tetiba dat little girl smiling at me...omg...AMNI lah...then ternampak her mother, sapa lagi mrsnoba lah....so kecik, with 2 children, cam anak dara ok. berdebar2 rasa bile terjumpa juga. di butik d'rias ok. harus gempaq....amni so adorable. teringat entry mrsnoba pasal rambut amni bangun tido. later, still rasa cam tak percaya yang all this while just baca di alam cyber ni, terjumpa secara live. still can't believe it. jodoh, pertemuan di tangan ALLAH. bulan ramdhan tersimpan seribu hikmah.

continue with my story, hubby dah siap-siap kena ada something ok kalau dah jauh-jauh datang ni dari cheras, menempuh jem bagai. ok boss. dlm hati ni berdebar-debar ok, keluar masuk butik, ada yang cantik kenan kat mata, takdak size, marah tul rasa...panas dah hati ini. pastu tengok-tengok jam dah 1.00pm, time lunch for icha. cari port sesuai, jumpa pizza hut, lepak dalam tu, kosong ok, kiterorg yg conquer. lari sana sini icha. habis makan, continue the expedition.

hubby dah bagi warning, make sure ada something ok. dah gelabah ini boss dah bagi warning. still searching, mata rasa berpinar tengok baju cantik, ada yg berpatutan, ada yang cam tak patut, ada yang ok-ok je, ada yang amboi voguenye...pendek kata atau kesimpulannya, memang tak terpilih.

dah pukul 3pm...kena balik sebab hubby ada majlis di pejabat. ok...masuk d'rias, finally baju kurung georgette berkenan di hati. harga no bad, the beading also nice. the size is just nice. finally.....bibir terukir senyum...ewah...hubby terkoyak wallet....hhehehehe...

jadi, itu lah cerita saya di hari sabtu. pasni harus ku ulangi trip ke SACC MALL.

p/s : kenan jubah ala kaftan di qamila...terbayang-bayang lah...camner ni?? nak kena pegi ini. nak susun ayat lain sikit nak pujuk hubby. ke nak pegi sendiri ek??

Thursday, August 27, 2009

Al-Fatihah-Senator Prof Datuk Dr Ismail Salleh



Salam semua, saya ingin maklumkan, YBhg Senator Prof Datuk Dr Ismail Salleh telah kembali ke Rahmahtullah di dalam penerbangan dari China ke Kuala Lumpur. beliau meninggal ketika tidur. Allahyarham akan dikebumikan di Sg Kantan, Kajang. Jenazah beliau dijangka tiba dari Singapura pada pagi ini. Bersama-sama lah kita berdoa agar roh Allahyarham ditempatkan di kalangan orang yang beriman. AMIN.

begitu besar sumbangan beliau dari pelbagai bidang. adalah satu kebanggaan apabila beliau telah dilantik menjadi senator di kalangan OKU pertama. tugas arwah sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Twintech Holdings dan Naib Canselor Universiti Kolej Antarabangsa Twintech tidak menghalang beliau untuk memperjuangkan hak-hak dan kepentingan Orang Kurang Upaya (OKU). hilangnya sebuah permata.

Al-Fatihah






Tuesday, August 25, 2009

kemaruk

ini lah jadinya bile dah kemaruk + sengal. ini adalah entry saya ke-6. entah apa angin/mood datang nak buat entry terbanyak hari ini.

marc anthony and my baby you

sejak saya dengar dvrplayer ini, almost everyday era keluarkan lagu marc anthony. and i notice the song will came out around 2.00-2.30 pm. memang dah ada schedule gamaknya hari-hari keluar lagu apa dan time kul berapa. i think so lah..now sambil taip lagu tu tengah berkemundang. apa-apa pun saya tak jemu lagu ini. sesungguhnya mengingatkan saya pada buat hati pengarang jantung mama...i luv you my baby!



as i look into your eyes
i see all the reasons why
my life's worth a thousand skies
you're the simplest love i've known
and the purest one i'll own
know you'll never be alone
[chorus:]
my baby you
are the reason i could fly
and 'cause of you
i don't have to wonder why
baby you
there's no more just getting by
you're the reason i feel so alive
though these words i say are true
they still fail to capture you
as mere words can only do
how do i explain that smile
and how it turns my world around
keeping my feet on the ground
[repeat chorus]
i will soothe you if you fall
i'll be right there if you call
you're my greatest love of all
[repeat chorus]
arianna i feel so alive

tantiknya..

saya suka balerina/flat shoes. tapi saya fancy kepada high heels juga, sangat sexy. saya memang jenis tak tahan pakai heels lebih dari 3 inci. rasa cam nak jatuh, gayat pun ada. rasa cam badan bongkok pun ada. so hanya sampai setakat 2 inci je berani. lebih 1/2 inci, bergantung kepada ketebalan tapak heels itu.
however, i dedicate this entry to ballerinaflat shoes













allpicturesfromgoogle




my new item..

last week saya pergi JJ Balakong dengan niat untuk membeli cleansing wipe simple as my makeup remover di ofis. tapi terpandang the face shop. baru buka agaknya di sini. so gatal kaki pegi lah masuk. browsing around, then one malay girl approached with a smile. she was very nice ok, sampai saya terbeli this item. herb day cleansing tissue, 70 pieces. harga sale rm21.90. kalau tak silap lah. harga asal tak ingat, maaflah saya ni cepat tul lupa tang harga ini. compare dengan simple yang ada 25 sheets sahaja untuk harga rm15.90, so berbaloi lah beli yang ini. ada 2 jenis packaging, 70 sheets dan 20 sheets, sorry tak ingat harga. saya gunakan tissue type mudah untuk saya di pejabat sebelum solat. lagipun it made from herb. product ini dari korea cam the skin food and elianto. tapi not bad, saya suka bau herb, tissuenye lembut dan mudah untuk bersihkan water-proof mascara, eyeliner dan packaging pun menarik plus, jimat duit. kenapa tak guna yang liquid saje? ooo sebab saya tak suka nak tenyeh2 kat cotton dan lap, i prefer tissue type, easy, save time, efficient dan senang di simpan di dalam beg sembahyang. anyway, plus-minus cost untuk membeli yang liquid + cotton, tak save cost juga kan. tengah2 recession, kenalah jimat cermat.
marilah mencuba!

day 4 puasa

alhamdulilah, dipanjangkan umur masuk hari ke-4 puasa. semalam masak char kuew tiow ala-ala cikayu. mabeles. 1st time buat. campak-campak apa yang patut, kelentang kelentung...siap lah. hubby buat air roselle, me teh o limau suam. meletup ok. walaupun simple, takde kuih muih terhidang, just desert green apple, we all rasa syukur rezeki yang ada. so far lum lagi jejak kan kaki ke bazaar ramahdhan. this year me & hubby are trying to save more money and keep our body slim yang membuak-buak segala lemak ini, biasa tau nak tonjol kan diri juga buat ketat baju je.
anyway, me & hubby berazam to eat more home cook food despiteof all the tempting food yang ada kat bazaar ramadhan ni. mencabar iman tau.
hari ini nak masak apa pula? kebab kot!

tergedik-gedik tak sabar

tau tak dah berapa lama saya tak pakai kebaya...i can say that almost 2 years lah. geram ok. lama betul all my kebaya tersimpan dalam closet menyembunyikan diri merajuk, kesian. bukan tak nak pakai, tapi kalau perut ini flat ala-ala maya karin, punggung ni montok ala-ala akak ziana zain or j-lo lain lah cerita kan, almost semua kain aku buat kebaya kan. tapi ini badan cam aduhai, sedih lah nak cite ok, kena tengok sendiri baru tahu nape i sedih. so, finally after doing some research about this product and asking around, that's it, apa nak jadi, jadilah i bought this thing. nak invest PB, tak mampu pula and not at this moment. si sara barkley ini invent this product untuk diri dia sebenarnya, then, why not share it will all women in the world kan. tengah tunggu sampai dari us ke kl ini. tak sabar rasanya, dan yg bestnya i got cheaper price through my dear fren yang ada niece di us. lagi lah happy. so, tunggu lah ye kalau dah sampai nanti, harus ku maklumkan kepada semua kawan-kawan di alam maya ini, hopefully dapatlah merasa pakai kebaya. hahahahah...
















Monday, August 24, 2009

kemalasan di bulan ramadhan

saya rasa malas sangat hari ini, ditambah pula dengan boss yang sedang bercuti 2 hari. maaf boss, saya kemalasan hari ini. ofis sunyi sepi lagi hari ini sebab lum ramai masuk dari bercuti di kampung sambut puasa di tambah pula dengan cuti sekolah. seronok nyer jadi cikgu. tutup sekolah, cuti lama. adik ipar saya seorang guru di Sabah. sesungguhnya dia sedang berseronok-ronok di KT. semalam call saya beritahu dia dah beli brooch di pasar philipines dan saya boleh dpt melihatnya minggu hadapan ketika dia transit di kl nanti, itu pun kalau saya tak balik kampung hubby di KT. aduhai...mencabar ni berpuasa dan travel jauh...cam tak pernah buat..sengal tul lah saya ini. tapi hari ini saya rasa malas tahap gaban lah...pang sekali muka ini baru sedar nak buat keje bertimbun boss tinggalkan. petang ini kerja-kerja ini kena hantar kat rumah dia. iya, bile boss saya cuti, kerja-kerja tidak bercuti ye, tapi kena hantar ke rumah dia. bagus kan boss saya tu, sungguh berhemah...ooo..ya, dia baru saja dianugerahkan Profesor Emeritus dari sebuah universiti yang dahulunya dia pernah menjadi naib canselor. saya bangga menjadi org suruhan kanan boss, ayat bodek..hahahaha

Friday, August 21, 2009

Ramadhan datang lagi..

Asalammualaikum,

saya sekeluarga mengucapkan selamat menyambut bulan mulia, ramadhan. semoga ALLAH memberkati ibadah kite di bulan mulia ini. saya mohon seribu kemaafan andai ada khilaf dan kesilapan yang tidak disedari...


syahdu lak ucapan ini. apa-apa pun jangan lupa nur kasih malam ini...



p/s : malam ini sahur nestum and oat. plan menguruskan diri sudah bermula.

Personal recommendations still the most trusted!. are you agree?

This morning, i read one interesting article from Malaysian Reserve dated 28th July, 2009. TNC, the survey company, has conducted The Nielsen Global Online Consumer Survey of over 25,000 Internet consumers from 50 countries, showed that 9 in every 10 internet consumers worldwide (90%) trust recommendations from people they know, while 7 in every 10 (70%) trust consumer opinions posted online......well, can see you how the internet/mouth-to-mouth does to our life/community?

jgn ckp org lain, cite pasal saya lah ye...saya memang senang terpengaruh dengan personal experience i.e from my family and frens. bagi saya bagus pada diaorg, memang baguslah pada saya. sebab mereka telah menggunakkannya dan saya percaya pada testimonial mereka. yang kedua, saya juga mudah terpengaruh dengan blogger. sama juga alasan saya mereka telah menggunakannya. however, different people, different view. anda bagaimana pula?

Thursday, August 20, 2009

duduk umah je diam-diam




weekend ni hubby dah pesan no outing due to h1n1. baik, saya menurut perintah. apa aktiviti nak buat ye di rumah ini. oo..hubby dah plan nak beli dvd bnyk2 tengok lah sampai muntah 2 hari di rumah. ok, kami dah shortlisted kan a few movies to watch...

kelakar tak cite ini?? will ferrel reminds me of blades of glory...hopefully gempak kan isi perut kami nanti.

nak tgk awal & heliza berlakon, sure cute kan...

oh...i luv u lah abg johnny depp

oo..i heard this movie gempaqs.....

oo...dah bnyk lagiiiiiii...... itu pun kalau pengedar tegar kami ada stock original. dan utk icha, kami akan mengatur pelbagai aktiviti yang seronok bersama. harap-harap dia tak kebosanan dgn kami nanti.