Wednesday, December 30, 2009

azam sana, azam sini

hari ini baru masuk ofis, after 4 days termasuk last week. masuk ofis je, on kan ym, wow, banyak yang buzz, cite macam-macam, tanya itu ini, hot question for today is 'apa azam tahun ini'..... ampun, saya belum bina azam, tapi azam yang hakiki nak jadi manusia yang lebih mulia setiap hari di sisi ALLAH s.w.t, isteri, ibu & anak yang soleh.

bila fikir-fikir, saya dah tahu apa azam 2010 saya.

1) more money............the key to my shopping spree, kalau tak camner nak beli barang kan

2) more prettier........sebelum ni cantik ke? memang tidak,...

3) to lose more weight...............yang ini dah on, sign-up gym, pegi 2 kali seminggu, jaga pemakanan ok lah tu...soon lah tu nk kurus kan.

4) nak jadi pekerja cemerlang, agar bonus bagi bonus banyak sikit......................uhuhuhuhu, motivasi harus lah tidak kecundang kan.

banyak tu..sampai 4. azam kena realistik and attaintable. kalau tidak, setakat cakap kosong saje kan.

3 comments:

Nurhayati said...

kalau ikutkan hati mmg macam2 nak.. semua orang nak yg best kan..ape pun insyaAllah semua azam cikAyu menjadi kenyataan..aminnnnnnn

Elziera said...

nak tiru azam awk ar leh? :P

rohayu said...

yati,
insya'allah sama-samalah azam kite akan jadi kenyataan

elziera,
silakan, sharing is caring.

Post a Comment