Thursday, September 17, 2009

packing - mempacking

rentetan dari entry mrs noba almost 80% dah siap packing. malam ini tinggal 20% je .

1. masukkan charger handphone & camera dalam beg - ini kalau tertinggal ini, mau rasa cam nak hentak paler kat dinding pastu rasa cam nak jatuhkan diri golek-golek kat tangga umah mak .

2. botol susu, berus botol, susu dan magic cup - yang ini tak patut tinggal, kalau tinggal mmg tak patut.....mmg tak patut (tak moh kutuk diri sendiri..heheh)

3. toiletteries - ada 3 beg - saya punya, hubby punya & icha punya. icha punya je lagi besar dari kami laki bini.

3. biskut-biskut raya utk mak - ini kalau tertinggal ini, kenduri kuih kami 3 beranak selama sebulan raya.

4. duit raya - ni pun kalau tertinggal, memang tak patut. buat loan dgn abah dulu boleh??

5. brooch & butang baju raya suami - yang ini kalau takde ada penyelamat. pinjam akak or mak & abah punya. selamat lagi.

6. last sekali, tarik cadar katil, nak buka sarung bantal, nak sapu & mop umah, nak tutup gas, cek tetingkap semua, kunci grill, lipat kain baju yang dah basuh malam tadi dan lain-lain - yang ini buat berjemaah bersama-sama suami tercinta. kalau buat sorang-sorang mau pengsan saya. alamatnye masuk kereta, lum start enjin boleh membuta terus ini. maaf lah ayang, tak dapat nak teman manja-manja dalam perjalanan.



ok...itu aje list saya. anda bagaimana?






3 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

wahhh toiletteries sampai 3 bag tue!
bgus la dah siap2 packing sume...i langsung tak pack...petang saturday bru nak pack...coz dekat je kampung nye ;p hehehhe

Nurhayati said...

bestnye dah siap packing..
camtu la kan bila nak balik kg or travel jauh2.. byk menda nak wat..

tapi yati raya tahun ni, tak yah packing sama cam verde.. kg dekat hihi

CiKaYu said...

verde,
harus ada 3...takpe u dekat je...me, jauh lah juga, 3 hrs driving.

yati,
penat juga packing actually especially kalau cuti lama, kalau gi holiday tak penat sangat coz tak bnyk brg nak bawa pun. ni balik kg, macam2 benda nak bawa balik.

Post a Comment