Tuesday, January 4, 2011

Roll on babe....

Lingkaran gelap di sekitar mata ni mmg dah sinonim dengan mata dan wanita zaman sekarang....pergh ayat cam majalah Nona, tah hengat punya ayat cam karangan SPM 1995.

Sebenarnye nk cakap yang saya ada masalah dark circle and eyes bag. Thank you to stay up late activities cam study & watch dvd with hubby. Sebab time-time tu je suasana yang sangat sepi dan tenteram dan terasa romantic gitu sebab Danisha tido and senang nak masuk otak bila study dan utk aktiviti lain. Oopsss...........

Hasilnya, mata cam kena penumbuk sulung......segala tok nenek masalah mata aku ada. Letak tea bag, cucumber, eye mask semua tu - letak dah rajin & tak rajin je kan. So tuk ajar sikit tabiat ni untuk menjaga mata ku ini, maka saya sentiasa bawa Garnier Light Eye Roll On sentiasa. Ini sebab, sblm tido dah berkobar-kobar nak letak krim mata, tapi bila dah ngantuk sangat, takat pakai cream malam je, kadang-kadang tang mata lupa je. Pastu bila si kecik tu dah bising nak suh tidokan dia, dgn aku sekali tido sebelah dia...

So Standby dalam beg. Sambil aku taip ni pun aku tgh roll mata ni. Sejuk je rasa, nyaman je. Jadi bila rasa nak mata tu cantik & segar pastu tetiba boss panggil lak kan, takkan dia nak tgk kitenye cam Garfield kan dah lah mata tu cam lembam, cecepat roll je. Terus perasan mata jadi cantik cam Aishwarya Rai ke, Malika ke....terus perasan mata tu bersinar-sinar kan. Kalau lipstick korang boleh angkut berwarna-warni, angkut sekali Garnier Roll On, bukan besar pun. Cam size pen je. Boring-boring ko roll je kat mata tu. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih kan. Tu aku nyer pe'el tu, byk je cekadak.

So apa lagi, g Watson or Guardian pas ni, beli siap2 letak dalam bag and simpan satu kat rumah.

Selamat beramal..

14 comments:

Joy said...

practical sgt kan roll on ni..

FAM said...

mujarab ek? dh lama nak try tp asyik tak terbeli.

FAM said...

mujarab ka ayu?

CiKaYu said...

joy,
mmg practical kan...blh bawa ke mana-mana.

FAM,
so far kat ayu mujarab juga sbb ayu ada eye bag yg kritikal. sambil-sambil buat keje ke, tunggu org ke, dlm kete ke, i gelek je....heheheh

noreed said...

alamak kan dah tergoda nak beli

Lady of Leisure said...

bagusnya.. nampak macam besar tapi tak perasan lak ada mouse kat tepi nun, kecik comel maknanya senang nak bawak sana sini lah kan..

linahilmin said...

Salam cikayu,
Dah lama dik fikir nak beli, tapiiii x jugak jugak jadi. Alang2 cikayu kata best, haruslah try pasni.. My eyebag & mata nampak sgt lesu lah! :(

CiKaYu said...

noreed,
haa..beli jangan tak beli.

Lady of Leisure
tak besar, lebih kurang size pen je...bleh masuk dlm makeup bag.

linahilmin
yes darling...mmg best, dulu tak dicipline, pastu bile pikir size nye agak practical sumbat je dlm beg, time2 jem tu ko gelek je lah. hahahah

TK said...

Nak beli lah..kita pun ada masalah eye bag dan mata yg dah berkedut hehe..maklumle nak masuk 4 series..40an

Zulaikha Mohamad said...

berkesan ke ni?? always want to try it, but still doubt about it..

Zulaikha Mohamad said...

berkesan ni?? always want to try it, but doubt about it..hehe

mrsharis said...

akhirnyaaaa..ada jugak org yg buat post pasal ni. Memang berniat nk beli tp nk tau jugak testimoni sblm beli tu. So pasni boleh la serbu guardian..

CiKaYu said...

TK,
kak, saya pun ada pblm wrinkle & eye bag...tapi so far dah guna 1 month, ada improvement especially eye bag.

Zulaikha
memula pun rasa doubt, tapi hubby kata beli & test, tak mahal pun. tapi so far eye bag dah kurang.

mrsharis,
i dh bagi testimoni, apa lagi serbu,jgn tak serbu.

Ermayum said...

bawah mata ni problem gak - kalau rajin guna la apa apa but tak pernah lagi guna ni -good eh? yang body shop serum eye tu i rasa bagus pernah guna :)

Post a Comment