Monday, January 3, 2011

Random - Happy New Year u'olls.

Tak tahu nak letak tajuk apa. Pikir punya pikir, tak kuar-kuar juga idea. Last, letak je lah Random. Bukan banyak cite pun....lebih kepada mengarut kot...korang sabar jelah yeaaa.

How's your New Year? Azam baru? Semangat baru? Cita-cita baru? What else, ooo...ada yg pakai h/bag baru, baju baru? Semua baru lah yea....ooo ada yg life baru, selamat pengantin baru yea.

1/1/2011 moning, hubby ajak pegi Zoo....hahhaha, apa kena mamat ni! Bangun-bangun je tido, hubby kata jom pegi Zoo. Tetapi memandang kan Danisha masih lagi tido, dah pukul 10.30am pun masa tu, I tak nak pegi, my reason was dah siang sangat, nanti sampai sana dah lunch hour & nak solat lagi pastu lum lah kira nak cari parking kan. Saya tak suka nak kejut Danisha tengok tido kalau nak pegi mana, I want her to have enough sleep and enjoy her sleeping beauty. Tau je lah lah budak kalau tak cukup tido, lesu je nanti. Hubby kata takpe kita pegi je, tengok lah nanti camner kan. Ok, siap punya siap, keluar rumah dah jam 12pm, hubby ajak lunch nasi ayam kat Melewati tu. Tetiba hubby selsema pula...dia kalau selsema memang horror lah. Serba serbi tak kena, thanx to his sinus lah. After had our lunch, he decided not to go, dgn traffic yg teruk nak masuk zoo, berderet2 kete nak masuk parking, I cakap, tak yah pegi lah, next week je lah. Terus lah menghala ke KL, round-round KL, heavennya kalau pegi keje jalan tak jem. Mana entah orang-orang KL ni. Pegi MPH midvalley beli buku baru untuk Danisha, then balik. Tak tahan dengan ramainya manusia. Terus rasa pening. Our shortest trip to Midvalley 45 minutes je. Percaya tak?? So our new year celebration just enjoy our sweet time je.

Sekarang ni me & hubby tengah train Danisha potty train. Almost 1 month juga lah. Lum berjaya lagi. Pergh... memang mencabar kesabaran ku ini. Satu hari, berhelai-helai tukar panty. Jenuh menanya setiap jam, tu lum termasuk lagi heret dia pegi toilet.....tak juga-juga berjaya. Naik sejuk kaki aku dlm bilik air, Danisha suka lah leh main air. Kesabaran dah tercabar-cabar ni....bila hubby tengok je muka dah merah padam dia lak take over kang ada yang jadi singa betina kat rumah. Kesian Danisha.....dah basah seluar, baru cakap 'Mama, shi-shi'....dah terlambat nak ooiiii....


Ok, yang paling best sekali.............saya dah abis belajar!! Yea..yea!! Alhamdulilah, settled semua on 31/12/2010. Tarikh keramat yang akan saya ingat bila-bila. Abis je exam, terus dinner kat Pavillion dgn hubby & Danisha, thank you for always be with me and tahan with my madness bile time tgh stress tuk complete kan assingment & nak exam. Makan kat Madam Kwan's je. Sebab tekak nk makan Nasi Bojari pula. Tak amik gambo pun sbb dah kebuluq. Dalam dewan pula sejuk nak mampus.....sampai ke tulang rasa, perut pula berbunyi-bunyi sebab b4 exam tu rasa cam kenyang jee....konon nak keluarkan masa jawab exam nanti. Lega......perasaaanya lain sangat. Alhamdulilah. Tinggal tunggu result je. Insya'allah!


The best part is, I reward myself with a small gift. Which is I'd been hunting it for awhile. Since having a Year End Sale ni, grab je lah chances kan. Masuk keluar kedai. I heart Ferragamo. I suka design ni, tapi takdo pula dah abis, fin, finish, yilek...........due to massive sale. Frust. Tapi komen hubby, 'Dear, logo tu cam AmBank kan', dush, kena sebiji kat muka aku. Nape lah, u luluhkan hati i, yang oiiii' Dah lah takde stock, kasi lagi hangin kat hati aku ni.


Ok, I proceed to other boutiques, dah 2-3 boutiques masuk, finally, diberi amaran oleh Hubby, kalau takde pasni kita balik terus, dah pukul 9pm...kedai bnyk dah closed sebab New Year. Kecut perut aku kena ugut cam gitu. Pernah tak korang rasa kecut perut bile tengok bnyak shop dah nak tutup, walhal masa tu baru pukul 8.30pm, sbb diaorg nak celebrate New Year. Uhuhuhuhu.........

Akhirnya, jumpa idaman hati. The price mmg sangat-sangat macho dengan 50% less. I love the colour, the compartment. Kecoh je lah lebih ni, tapi saya sangat-sangat suka............. apa dia ek? Terus tukar font colour kan...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Berterabur bunga-bunga aku ni...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Sikit je lagi....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Tadaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Last piece ye amik je lah. Hubby cakap kat Danisha, mama leh tido senyum. Mana tak senyum, kira achievement untuk tahun 2010, ni macam-macam, very symbolic to me. I love the leather, buka-buka je beg, terus nampak dia dulu. The colours so stunning, terang benderang. Tak yah aku selongkar berjam-jam nak cari wallet je, kalau boleh nak masuk paler dalam bag sekali cari. Symbolic-nya wallet ni tempat simpan duit, macam2 personal things, so I hope rezeki 2011 ni lebih murah dan diberkati oleh ALLAH swt. Bukan sengaja beli time nak masuk 2011 ni ek.....dah lama nak beli k, and I think 2011 is the perfect time to own one. Tapi sampai la ni lum pakai lagi...sayang pula. Hubby dah bising, bila nak pakai. ....dia kata kalau ferragamo agaknye, u dah frame kan agaknya...... eiii Shut up lah!!!

Sekarang my wishlist banyak barang rumah pula. Nak pindah soon. Eii...tu lagi lah seronok. Tak sabau dan nak pening paler nanti. Aduhai...... nak cuti lagiiii...tak cukup 3 hari ni.

Oklah ek...dari aku merapu tak tentu pasal, nanti korang bosan.

Selamat Tahun Baru............



2 comments:

Ermayum said...

nice dear :) gorgeous color -

err cuba cubit skit tet tet danisha next time dia ter pee tu hehe she ll remember next time - i brutal :)

SyidaGorjes said...

cantik color dia.teruja apabila melihatnya....wink wink
tp feragamo tu lagi cun rasanya =)

Post a Comment