Tuesday, November 16, 2010

Hari ini balik Jam 3

Company saya baik sangat....(mengampu lah tu) bagi balik jam 3pm. Kenapa tak bagi 1/2 day terus, lagi syoikk...boleh lah aku gi singgah Giant awal sikit g cari barang nak masak petang ini.

Seronok yang makpaknye duduk dekat-dekat dgn rumah, aku jealous tul dengan jiran depan rumah, mak dia dekat je, sukati dia je nak balik rumah dia bila-bila. Asal tanya je, baru balik dari rumah mak. Syok betul!!

Semalam dah settle bahan-bahan basic nak buat Nasi Tomato, berkobar dah ni nak buat juga. Ayam dah basuh, bawang dah kopek, tinggal nak hiris je dan tumis. Ayam nak buat ayam masak merah. Tu pun nak cita kat sini. Excited tuu...

Pada yang balik kampung, berhati-hati di jalan raya. Yang rumah makpak dekat-dekat tu, seronok bukan main lah kamu ya....

Esok beraya 3 beranak lah kami kat rumah, pastu hubby boleh pula bagi soklan yang memang tak terjawab aku, 'petang tu kita pegi Zoo nak tak??'

Sekian........

6 comments:

~ana~ said...

ayu,

ana ni masih menanti email dr management utk early out. diaorg biasa bg balik pukul 3.tp email biasanya pukul 2 br keluar sbb takut staff keluar lunch, pastu x masuk ofis balik.

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

huwaaa...i lagie sedey ok tak balik raya pon ;p

nways, salam eid-ul-adha to u & family babe!

SyidaGorjes said...

walaupun bos tak bagi balik at 3pm, kita akan tetap sampai umah at 3pm.tak kira.heheheh
esok zoo bukak ke?
org yg umah dekat dgn zoo pun tak penah sampai ke zoo itu.=)

nakedbuttafly said...

ape lagi kak ayu..beraya lah dengan binatang yang ade di zoo ..hehehehehheee

zarin said...

dah pegi zoo ke tidak?
kita masak nasi himpit kuah kacang je...
lupa plak nak hantar ke rumah awak tadi :D

ERMAYUM said...

mana gambo nasi tomato nya tak da pun kat post post depan tu :)

Post a Comment