Thursday, November 25, 2010

Bila saya down! Mayday! Mayday!

Setiap kali bila saya rasa down, heartbroken or whatever yang meletakkan diri saya dalam keadaan yang sedih, putus asa atau negative situation, saya akan mencari sesuatu untuk naikkan semangat saya semula. Memang payah nak gain back all the strength, kalau dah kecundang or semangat kita dah at the lower zone.

Saya serah kan diri pada ALLAH, hanya DIA yang tahu segala cerita perjalanan hidup saya sekarang, esok dan akan datang. Selain itu saya suka dengar lagu dari Josh Gorban - You Raise Me Up dan Miley Cyrus - The Climb. Bila dengar tu terus rasa cam semangat tu dah datang balik. Takde lah sampai cam kena rasuk kan, ngeri, minta jauh lah, tapi for sure 1 thing, I get up and wtill try reach the sky again, again and again. Walaupun mmg takkan dapat nak reach the sky tapi tu adalah motivation saya untuk naik semula selepas jatuh.

Hati yang luka or sedih, takkan ada sesiapa pun tahu. Hanya kita & Allah yang ketahui. Redha dengan apa yang terjadi, mungkiin ada hikmahnya. Manusia memang tetap akan ada yg suka kita kecundang dan gagal....ada juga manusia yang beri kita semangat bile kita gagal.


13 comments:

Papakeechee said...

i know what u mean ... kalau i down i will layan anything mariah carey!! .. siap melalak sekali dgn dia walaupun suara tak sama sikit pun ... hehehe ... well i hope u feel UP again ya ^_^

~ana~ said...

sabar..
pk +ve...

Joy said...

ayu..me too if down akan dgr lagu fav. plus akan baca buku motivasi La Tah Zan tu...baca ulang kali sampai I'm okay!! take care dear

maya amir said...

ada hikmah dgn ape yg terjadik..kene sabar & redha.. Allah has good plan for us:)

CiKaYu said...

papakeechee,
tq dear... :)

ana,
tq dear... :)

joy,
motivation book juga mmg sangat2 membantu kan..

maya,
yes, true. kita kena sabar dan redha...tq dear!

SyidaGorjes said...

kalau i down,i pegi shopping.
tu je la.
hehehehe

ERMAYUM said...

hi dear harap harap u sentiasa ceria dan bersemangat esp with yr business :) jgn down2 k

CiKaYu said...

syida,
i loikee....mmg shopping the best therapy

erma,
tq dear...u all bagi i kata2 semangat cam gini, terus x jadi nak down...

Nurhayati said...

hidup kita memang ada pasang surut.. cuma bezanya macamana kita handle situasi tu..
hopefully semuanya dapat handle dgn baik.
take care dear.

Mata Hati said...

hidup tak selalunya indah. sepanjang hayat ini berbagai dugaan datang utk menguji keimanan. setiap kali jatuh, krn berusaha utk bangkit kembali biarpun tak semudah yg disangkakan. life goes on

A D I A said...

i kalau down gi shopping, almaklumlah emotional shopper. lagu miley cyrus tu pun my theme song dikala gundah gulana. sama la :)

Anonymous said...

Be strong my pren.. i know that u can handle the situation... mmg kekdg kita akan rasa down bila org memperkecilkan & memperlekehkan usaha & niat kita.. be +ve ok... Allah sayang pada hambanya yg cekal... go ayu go... Zam

CiKaYu said...

tq...tq so much ladies. so much grateful. i love u all!!

Post a Comment