Thursday, July 29, 2010

Si Naga Ungu

Hello mothers, what would you do if you daughter/son like to watch Dibo the Gift Dragon almost everyday and no toleration if we would like to watch news on tv or our favourite progm is on air.....eventhough, the Dibo's time is over......she/he would asking you Dibo forever.....(in my case, feel like its forever Dibo)...........


Keselesaan kami suami isteri tidak lagi selesa apabila si anak dara minta Dibo......

Dibo sleep lah Icha,
Dibo gone shopping lah Icha
Dibo tak work today Icha
Dibo no more on TV, he's fired (boleh tak my husband bagi reason ni kat budak umur 2 tahun)
Dibo is tired, he's sleeping
Dibo ask you to sleep 1st then later can watch Dibo
Dibo balik rumah mak dia ( again....alasan suami saya)

Semua tu alasan dan jawapan saya & suami pada Danisha, setiap kali dia minta Dibo....kalau takde Dibo, mulalah merajuk, nangis, merengek...nak Dibo....







sekarang ni siang malam..............even dah tiba masa bedtime pun, dah atas katil ni pun, si Danisha akan minta 'mama, nak nengok Dibo nak Dibo...Dibo, Dibo....'

sebab itu saya tak belikan dia apa2 barang berunsur Dibo, sebab si naga ungu ni benar-benar menghantui diri kami suam isteri.

4 comments:

zarin said...

hasya pun suka dibo tp tkde lah mcm danisha tu :D
anyway i masih heran apa lah yg bestnya dibo tu ye sampai kanak2 ni suka tengok :D

Papakeechee said...

DIBO!!! baru first time i dgr ... i think it's a phase kot for your Danisha ... dia buat macam best fren dia ... tak boleh tak tgk ... hehhe ... I dah tak tgk dah channel utk orang2 besaq ... kena tgk channel "Ceria" 24-7 ... dah redha ... huhuhu

honeylanz said...

dibo ni comel. mmg kids suka!!

C.e.T.o.T said...

disney channel? seb baik x subscribe cartoon network... tapi x subscribe pon asyik la nak tgk cd dieorg...

Post a Comment