Wednesday, July 28, 2010

PB or SPANX?


Sekarang ni my turn pula nk cerita pasal Premium Beautiful. Kenapa, sebab saya pemakai setia Premium Beautiful Corset.....korang jangan muak ye, sepanjang entry ini, akan berkisar penulis blog ini yang sangat-sangat perasan tak hengat. Jangan muntah atau meraung sebab baca entry ini. Semua itu adalah tanggungjawab masing-masing. :-)


Alkisah, saya adalah pemakai SPANX yang tegar...apa itu SPANX?? Ni haaa cam gambar kat bawah ini or u can go to this ::LINK::







Saya tersangatlah suka dengan SPANX setelah saya terjumpa pasal bendalah ini di blog VERDE mengenai SPANX, tak silap saya tahun 2008, masa tu baru lepas bersalin kan Danisha. Tahun itu adalah sangat kritikal sebab badan saya membesar bagai JOHAN susu Dumex. Memang tak hengat punya besar.....Pula tu nak RAYA Malu sangat. Sebab saya jenis yang memang tak suka betul badan flabby sana sini, dah juga masa tu badan rasa lembik semacam, buncit sana sini. Kembang sana sini. So saya pun beli satu set dari kawan yang kebetulan duduk di US. Saya beli Higher Power Spanx yang cover dari atas tummy hingga ke peha. Masa tu memang desperate sesangat. Pakai Spanx memang best. Selesa sesangat. Tak terasa cam badan ni kena ikat dgn tali, kalau makan pun boleh sembunyikan bahagian memana yang memang buruk benor lah, kesian saya masa tu. Pula tu, saya pakai SPANX ni masa raya, pergh lagi lah seronok melantak tanpa peduli akan kehadiran lelemak dan babat di bahagian perut dan pinggang sebab pakai SPANX. syok....sampai saya beli lagi satu set, warna nude colour.



Higher Power

But then, ada something yang saya tak puas hati about SPANX ni. Spanx banyak choices yang lain, u can choose any types that suits you best, tapi I feel something is not right about myself. Something that SPANX can't fulfil my desire to look good............SEBABNYA




SAYA MASIH LAGI BERBADAN

BESAR DAN GEMPAL




Spanx tidak menyelesaikan masalah saya. Spanx cuma membantu saya untuk menutup segala kelemahan yang ada di sebalik baju-baju yang saya pakai. Tiada fungsi lain. Saya suka materialnya, yang sesuai dengan suhu dan cuaca MALAYSIA yang panas dan lembab dan kadang-kadang kering ni. Saya ini pula memang suka makan, I enjoy everything about food, I adore the food, luv the food, memang makan buat hati say agembira....................mana tak gemuk kan, salah sendirilah kan.



tengok je gambor ni, mmg suka makan.



So I've go to find a solution. Fikir...fikir AYU, camner nak kurus balik ini. Saya kena realistic, walaupun berat saya before pregnant adalah 55kg saje, after deliver berat saya naik mendadak sampai cecah 66kg, memang melampaui batas kan. Exercise deknon, jogging, swimming, apa lagi, diet, minum yang tuk kurus badan tu. Nak gi slimming centre, bnyk pula pro & cons nyer..my sister advise me, kalau nak pegi, make sure you tak nak pregnant lagi, coz nanti badan u kembang balik, rugi duit kan. So tunggu lah yea slimming centre yang banyak melambak kat Kuala Lumpur ini....



Finally saya jumpa Salha. Beli Premium Beautiful Corset. Ala, corset yang tengah hot meletup-letup sekarang ini.




gambo ni before pakai PB. sampai ada kawan pesan, jangan pakai baju ni lagi, nampak cam saya pregnant. sediy i tauuu...

gambo ni sebelum memakai PB...lebar kan, dan gempal

Bagaimana keadaan saya selepas pakai Premium Beautiful Corset ni?? Tunggu yea......

8 comments:

Yummy Mummy said...

Hi cikayu! Oooo tak sabar nak tunggu part 2 hehehe. Sebab i pakai PB for maintenance, i tak rasa boleh turun berat badan. Tapi setiap orang resultsnya berbeza. Suka kalau dgr org boleh turun berat badan pakai PB cos that means ada hope for me hehehe...

cikayu said...

YM, ehehehe....mmg PB ni kalau boleh buat org slim and maintenance juga. u pun dah mmg kurus kak sue...

iEfa said...

ammmmmmpehhhhh cikayuuu...ponek den baco penoh tekun sampai abes...citttt :P takpe akan ku tggu yaa :p

nwey from ma experiece laa kan....if gune2 corset smue ni...but takde ikhtizam nk kurus...still mkn wat dunno n tk excersise ...cam tkkan jek kurung...paling2 tk excersise pon kene control pemakanan....

cos i ader ma sister n sis in law duer2 ader gune corset mhl2 ni...tk ingt brand aper2...duer2 ni lain2 brand laa...tp yg mhl2 ni laa..n 1 set dr bra smue sampai suar ke peha smue....tp both skrg simpan jek corset dlm lemari ...

so alang2 dh beli...kuatkan laa smngat sket...control mkn n excersise.... :D perggggggggggggghhhhhhh bg nasehattt tuh...padahal awak tong drum haaa ni...ahahahhaha goli atiii ader ati bg nasehat...

Anonymous said...

tak baik kalau nak biznes kondem other product or brand..its not ethical..

CiKaYu said...

iefa,
sorry buat u frust heheh....ok thanx on ur input. betul disiplin kena ada. azam diri pun kena kuat juga, so that what we aim for can be reached.

CiKaYu said...

hai cik Anon,
maaf kalau ayat saya buat u confused, i didnt condemn brand lain, i tak puas hati dgn diri i sendiri. I did mentioned yg that brand bantu i tuk tutup kelemahan i. anyway, thanx for ur input.

Maya said...

Maya baru pasang angan2 nak beli spanx. tak best ke?xleh kurus dengan spanxing ke..alahai PB mahai xmampu

mJ said...

ai lak yg tetiba teringin nk pakai spanx hehe

Post a Comment