Saturday, July 3, 2010

Ini bukan wishlist saya......

Hai ladies, how's your saturday, at this moment, sedang menaip this entry, hubby & Danisha tgh tengok bola, German vs Argentina dan so far, German dah lead 4-0. Hubby kata, senang betul nak goal...kalau menang ni, Maradona jgn bunuh diri sudah....

Mari kite bercerita pasal hal saya ini......

Bile dah berkenan tu, kalau berpisah sekalipun, kalau dah jodoh, pasti akan bersama juga...ceewaaah.....kalau pasal handbag bermadah pujangga. Bag apa pula ko beli kali ni pompuan, hahaha....malas nak buat star banyak-banyak kasi korang scroll sampai bawah.

Ini bukan wishlist saya, tapi saya berkenan. Camner tu.....kalau tengok wishlist, banyak lum settle ni. Potong yang dah settle, masuk lak yang baru, sampai bebila pun tak abis lagi ni. Nak buat camner kan, terpaksalah ngaku yg pompuan memang tak leh tido lena kalau dah berkenan dgn apa-apa juga barang lah....cam saya ini.
Jumpa si Cik Burberry Small Haymarket Hobo ni di Ion Orchard Singapore bulan March rasanye...Jauh tu deknon bertemu. Masa tu harga memang tak leh nak tahan ler...$1600++ rasanye lah, Singapore dollar... jumpa lagi kat Pavillion, harga RM4000++. Takpelah kan, masa tu lum terpikir lagi nak beli sebab aim yang lain kan.

Jumpa lagi 2 minggu lepas dengan Salha, saje masuk sbb kebetulan almost semua boutiques tengah sale. Guess what, its was on sale, 30% + 20%...50% tu....bertafakur kejap, nak ke tak nak. Salha kata, u dah tengok bnyk kali kan. ooooo myyyyy......bnyk kali I asked myself, why must i buy this hobo...... panjang list i sbb kenapa i bought this bag. pompuan, pompuan....... I consult with my sister, sbb dia yang ada bersama dgn saya masa di Spore, so dia kata
go sis and grab the bag. Its your lucky day. SA pula lelaki, pandai pula pujuk memujuk. Sib baik ko cute........Finally, yang i ingat, i dah kuar dari kedai tu dengan paperbag Burberry ni...

Kalau nak cite pasal wishlist, memang tak abis-abis. Complete satu, satu lagi yang baru masuk list. Camner tu. Kalau kategori handbag, jangan cakaplah you all kata dah puas ati, pasti ada yang masuk list balik. Itu belum kategori yang lain-lain cam, electrical items ke, i.e cam tgh aim untuk beli breadmaker, oven, mixer...nak tunggu masuk rumah baru nanti baru nak beli kalau beli skrg, takde tempat nak letak. So tak dapet lah saya nak bakar-membakar. Pastu lum masuk barang-barang yang lain, cam set Royal Dulton or Corningware ke....serius deknon, saya takde vision ware ke, arcopal ke, corningware ke....ilek, takdok....yang ada set pinggan mangkuk orang kasi masa kawin, tak terpakai lagi, ado dlm kotak...dah 5 tahun dah usianya. Malas nak membeli sbb tau, akan jarang pakai pastu masalah storage lagi. Walaupun ada kabinet dapur, dah penuh barang lain. Camno itu...so hold lah dulu.




Tapi sampai ke hari ini, saya masih belum rasmikan lagi....
bile nak guna ye???


presenting the Burberry Small Haymarket Check Hobo Bag with Metallic Rivets. sarung plastik pun tak buka lagi tu.


Cute kan Emma Watson dalam Burberry Spring/Summer 2010 Campaign




10 comments:

The Queen Bee said...

dulu i pun mcm u, pantang nampak sales je mesti nak grab cecept. tapi lama2 i only buy yg betul2 suka je and worth beli.

kdg2 tu la Sa pandai memujuk on sale salah satu factor. hhihi

fizamior said...

kamu patut grab saja kalau ada peluang!!!!! hahahahahaha... babe, ur so lucky dpt beli handbag itew... hukhuk.... :D

A D I A said...

tak de dalam wishlist tapi terbeli sbb sale la kirenya hehe. lain kali jangan masuk butik tu tauu, manaleh masuk je tapi tak beli kan, rugi wooo.

lawa hanbag tu dear, worth it la :)

ERMAYUM said...

da 50% dear berbaloi baloi bawak outing next week eh hehehe

iEfa said...

meh i rasmi kan..kekekekkeke rembat ajaa kalo tgh2 sale ni..hihihi

CiKaYu said...

hanis, boleh mengeletar kepala lutut kalau nak kan something kan.....ni pembelian secara tidak sengaja ni..boleh tka kata gitu...

CiKaYu said...

fiza, insya'allah lucky lah pas ni i tuk pembelian yang akan datang...hahahah

CiKaYu said...

adia,
pasni mmg i tak nak masuk boutique lagi...akwakkaka...leh percaya ke??

CiKaYu said...

erma, 50% mmg berbaloi...nak bawa jumpa nxt week, i malu lah...

CiKaYu said...

iefa, u nk rasmikan? err...boleh saje, jom jumpa..

Post a Comment