Wednesday, October 6, 2010

Jom Mendeco Rumah

Hari Ahad lepas, kami 3 beranak melawat HomeDec 2010 dengan tema Furnish it. Minggu sebelumnya, Design it, kami tak dapat pergi, sibuk membesarkan badan, membuncitkan perut, pegi open house, rezeki jangan ditolak kan.

So, alhamdulilah, we managed to visit HomeDec @ KLCC. Banyak juga yang menarik di hati & mata. So adalah sikit idea nak menghias rumah nanti.



Kami sampai jam 10.45 am, tu pun dah ramai orang berpusu-pusu masuk. Ada 5 Hall, semua penuh dengan booths, setiap Hall ada beberapa categories. Ada wall deco, curtains, living hall, kids, macam-macam lah. Pening juga. Electrical items banyak package murah, especially TV lah. Ada juga, kitchen appliances, boleh tahan juga pakej yang ditawarkan. Searching for hob, hood and built-in oven, pergh...memang pening nk cari. Lastly, kiteorg surrender, takde yang berkenan di hati. Rasanye harga pun tak jauh dari harga yang diaorg offer kat kedai. Sebab pernah terkena masa HomeDec yang dulu tu. Beli, ingat murah, rupanya harga sama dengan kedai. Hampeh tul!! Ni lah keburukan HomeDec, so we all tak nak kecundang lagi, we all playsafe, just take the package they had then later we will visit the shop. Hubby sudah berkenan ini sofa. Warna je merah yea, tapi kiteorg tukar kaler je, kalau rumah RedMummy sesuai ni. Pattern je yang dia berkenan.


Headrest bole adjust. Ada backsupport, pinggang support lah ...macam-macam. Cam gambar ni. Canggih ek sofa sekarang. Macam-macam jenis. Saya pun pening. Dengan harga yang reasonable dan katanya kami ni 1st customer so diaorg nk dpt ong pagi tu, so we all pun confirmed lah dgn pattern sofa ni, kaler je lain. Maka, 1 benda dalam list dah boleh strike off, more to come!!


Saya berkenan sangat-sangat dengan set katil ni, sesuai untuk bilik anak dara ku.

Cantik, like it so much. Tau tak total cost berapa tuk set ni, RM4400++. Nak terkeluar anak tekak aku mendengar cina salesman tu khabor. Kaler boleh pilih pink, darkblue or white. Memang cun. Untuk katil je with matress 1800++, kalau nak amik set rack tu (entah apa dia panggil, lupa pula) dalam 2000++. Cam nak beli katil untuk kawin je.....Katanya harga special sempena HomeDec ni. Hatiku dah meronta-ronta cam nak letak je deposit time tu juga-juga. Tapi hubby kata, kita survey je dulu sebab baru sampai kan. Sib baik tak melayang duit Rm1500 untuk deposit. Kiteorg nak cari option lain. Ikea or showroom lain. Lagipun Danisha still tido dengan kami. Lum train nak tido sendiri lagi.

So, next booth, pegi tengok wall deco. Ya ALLAH, memang menarik tul. Cari booth wallpaper tak nampak pula batang hidung. Lastly, saya beli wall sticker untuk bilik Danisha. Konon-konon nak deco sendiri bilik Danisha. So, 1st thing beli untuk bilik dia sticker yang tengah hot di pasaran sekarang ni kan.


Alamak, dapat tangkap cam gini je guna BB, ramai org kat booth JUNDECO. Ok, full view ini macam.


You all click je lah kat link tu ye, ada macam-macam pattern. Menarik sangat.

Sampai jam 1.30, we all dah keluar, sebab ada appointment dengan contractor. Tu pun rasanye tak puas lagi nak round. Takpelah, next time mesti ada offer kan untuk akhir tahun. Tunggu jelah yea!!


Tetiba pula saya mengidam ini....










































Saya mengidam Red Velvet cake dari The Last Slice! memang sedap banget! 1/2 of cake yang telah dimakan sebelum puasa aritu. Sedap sungguh!

7 comments:

Papakeechee said...

hahaha ... u made me mengidam the cake as well!! ... nyum nyum!! ... btw suka la the deco utk bilik Danisha tu cantik yang teramat amat ... hmmm kena tunggu HomeDec kat pEnang plak nanti la .... huhuhu

CiKaYu said...

papakeechee,
i pun tgh mengidam the cake...huhuhu. mmg cantik set tu...

Rizziela said...

cantik dan menarik sofa tu

Nurhayati said...

kalau pasal nak mendeco umah mmg bestkan.. yg penting ada $$. kalau tak tgk je la hehe..
sedap ke red velvet ni?! yati tk pernah try lagi.

Joy said...

sygnye sbb terlepas event ni..

Anonymous said...

apa nama kedai yg jual sofa tu n boleh tau berapa harga dia? ada tak contact number utk sofa tu? klau ada boleh tak email kan ke shanile84@yahoo.com...tq

CiKaYu said...

Anon,
details ada di rumah, will email you tonite, insya'allah.

Post a Comment