Tuesday, October 26, 2010

I.K.E.A

Cite dah basi tapi nak cerita juga, last Saturday we had a great time in IKEA, we spend the whole afternoon there. Pepagi tu bangun tu terasa cam nak pegi IKEA lah, hubby pun bagi green lite, apa lagi lah jump out from bed rush to take shower, siap-siapkan Danisha, gegas lah kami 3 beranak ke IKEA. Macam dah berzaman dah tak pegi. Jakun tul.


Danisha as usual sentiasa teruja dengan benadalah ini kat setiap showroom yg ada. Tergedik-gedik nak main benadalah ni.



Boleh tahan yea barang-barang IKEA skrg ni, seriously, lama dah tak jejak kaki ke IKEA ni, sebab cam takde barang nak beli kat sana & tiada tujuan pun ke area Mutiara Damansara, terkebil-kebil lah mata ni menengok barang-barang yang ada kat situ.




Bila pandang mirror ni terus berkenan, perasan tak design cam dressing table zaman dolu-dolu masa nenek or mak kita muda-muda kan, classic and elegant. Harga RM 999 je!




Then, when I saw this Mirror Chest ni, I fell in love..........RM1, 249, HEMNES collection, bukan HERMES yea....dah ala-ala serupa spelling kan. Serious, suka sangat. Hubby kata, to be considered, boleh??




Ni apa pula ek? Lupa pula, dah amik-amik gambo banyak2 lupa lah benda alah ni, rasanye TV Cabinet a.k.a Bookcase. Menarik juga, harga RM979, bahan kayu, kurang periksa, pegilah sendiri kat IKEA yea. Tak sempat nak belek-belek sangat, main tangkap je gambo. Financial Controller suruh amik mana-mana yang berkenan.




Pastu pandang bookcase ni pula...cun. Classic tul...ala-ala Colonial design kan. Berapa harga ek, rasanye RM 679...

Dah penat meround dan mensurvey kan mata dan belek telek semua benda kat IKEA tu, perut bagi signal, "LAPAR", apa lagi zassssss kaki ni jalan ke Fish Manhanttan. Sorry,pinggan kosong je dpt captured, coz immediately after the waiter place it infront of us, coz we all dah cam piranha makan, sib baik Tuan Puteri lena di ulik mimpi, lega dapat makan dengan aman.



Last but not least, hubby beli 1/2 dozen currypuff IKEA bersama barang-barang kecil molek ini. Tapi dah tinggal 5, coz dia dah makan dulu.




Chopper, senduk 3 beradik, heat mat, egg cutter & toys storage untuk Danisha. Bilik Danisha nanti mama survey lagi k dear....
Ok itu je peeps....c u soon IKEA!



3 comments:

Joy said...

berkenan gak dgn bookcase tu. classic..

CiKaYu said...

joy,
mmg cun, ayu pun dah jadi berkenan pula..

i.s.z.a.n said...

yup, lovely bookshelf. i klau ikea dekat xtau la, every wiken lepak situ gamaknya. miss the karipap & meatball!

Post a Comment