Wednesday, December 1, 2010

Lelaki Cantik

Fuyoo...tajuk hot! jangan pikir bukan-bukan, ni bukan nak cite pasal Drag Queen ye.

Nowadays, zaman memang sangat-sangat kencang pembangunannya dari segi education, thinking, lifestyle dan macam-macam lagi. Networking or communication bukan setakat lagi terhad over the phone or surat. Sekarang, banyak hal dipengaruhi oleh email. Dulu handphone setakat untuk call and sms sahaja, skrng, everything di hujung jari je.

My intention is not to talk about how fast the development globally and I'm not expert or specialist in anything, neither to argue about the world changes....dah cam nak start buat assignment pula introduction panjang menjela. Well, apa yang nak saya kupas, ayat power cam penceramah lah pula... Nak share, kisah kejadian pada lunch hour tadi. Dekat dengan my office, ada mall. Dulu i selalu buat wax and threading kat area Bangsar, tapi since kedai ni diperkenalkan oleh my colleague, sangat convenient. Time lunch hour boleh zasss to get your things 'done' heheheh...u know what i mean kan.

So this kedai, share dgn nail salon. Masa i sampai tu, memang takde customer. So i terus masuk nk buat 'my thing'. I notice, kat area nail salon tu takde customer. After 1/2 hour, dah settled everything, i keluar from that room heading straight to the counter. While waiting for the cashier, i looking around and suddenly, my eyes fexiated on someone doing the pedicure and manicure thing....OhMyGucci.....it was a GENTLEMAN doing his nail done!


What so big deal about it kan?? Zaman sekarang macam-macam boleh jadi kan. Tapi aku tak tahan nak gelak, sebab yang tengah buat tu kebanyakan ladies dan ada juga akak-akak gomen yang berumur lbh kurang 40 above sedang menata rias kuku mereka. Aku nak gelak serious. Tetiba korang ternampak seorang lelaki tengah menata rias kuku nya. Ko nk tergelak tak?? Tapi tahan je lah, kalau aku ada kawan sekali, memang aku dah pakai gelak dah.


That gentleman, muka boleh tahan, siap dengan tie tu yang aku tak tahan. Kalau ye pun loosekan lah tie tu ke, or buka ke kan. Iyelah, lelaki pun nak cantik juga kan. No offence ya man, ada lelaki yg particular about kebersihan diri, perempuan lagi suka kan. Lelaki sekarang pun pergi buat facial, massage, pegi spa........ kekadang kite pun susah betul nak jejak kaki ke spa kan.


Anyway, that's give me an idea for my anniversary gift, nak beli voucher kat nail parlour tuk my husband. Hahahaha........boleh buat sesama, rasa-rasanye dia nak tak buat??


1 comments:

ERMAYUM said...

lelaki buat facial ada lah dengar buat nail lum lagi hehe

Post a Comment