Friday, December 24, 2010

It's a juggling act

Pinjam title YummyMummy yea.....Sibuk yang buat-buat sibuk, hahahaha...Tapi memang sibuk sangat. Tak terlayan. Kalau boleh ada kembar yang leh create baru, dah lama aku buat dah. Aku anto sorang-sorang buat keje. Senangnya hidup.



What's in the list now? Final exam this coming Friday, 31/12/2010. It is the final exam, final semester and I will remember 31/12/2010 forever as it is the final dot, final remark and freedom as a part-time student. Merdeka, Yahoooooooooo. Closing for year 2010. Last paper is the Human Resources Development (HRD), Ya Allah semoga aku boleh jawab dengan baik dan lulus dengan cemerlang. AMIN.


What in next, is my business definitely. Alhamdulilah, sejak promo cash rebate ni berduyun-duyun yang berkeinginan. Terima kasih kepada anda semua. Alhamdulilah murah rezeki. Rezeki anak. Rezeki nak pindah rumah. Rezeki abis belajar. Semuanya rezeki, alhamdulilah. Rezeki business partner juga, Cetot. Baru join business 2 hari, Premium Beautiful dia abis dah kena booking, licin, yilek, fin, finish......abis! Alhamdulilah. Lagi 2 minggu je dia nak bersalin tu. Congrats. Pay off our efforts and harwork within 2 days ni yea, Cetot. Cetot boleh senyum sampai bercantum pun takpe. Boleh cuti bersalin dengan senang hati. Jangan ko terberanak awal ye cetot. Hahahaha. Berderet-deret appointment nak kena jumpa minggu ini. Org sibuk holiday sana sini, saya di KL nak entertain client partner and prospect. Alhamdulilah.


Next is contractor hunting. Yes, dah dapat kunci semalam. Tu yang dalam status FB tak sabar nak jumpa org pukul 2pm. Nak pegi amik kunci rumah. Seronok bukan kepalang. Sebab, perasaan yang sangat-sangat lain je. Sebab 2nd property ni perasaan dia lain macam saje. Mcam ngada je ko ni cikayu, tapi betul sebab, tak sangka boleh beli property tak sampai lagi umur 35. Landed property pula tu and this is my 1st big investment. Rumah sekarang rumah hubby. Takde jointname pun. Semua sendiri-sendiri. Hubby kata, if anything happened takde lah nak nyusahkan mana-mana pihak kan. Sekurang-kurangnya masing-masing ada 'bekalan' kalau jadi apa2. Tapi kita minta jauh lah semua tu. Just amik langkah berjaga-jaga kan. Kite tidak tau apa akan jadi masa hadapan nanti. Memang target nak beli landed house at age 35. Tapi dapat pula before reach 35. Alhamdulilah. Dengan join business ni baru ada confident nak buat investment besar cam gini. Seronok lah Danisha nanti nak main basikal kat porch, kalau tak keliling dalam rumah je. Kesian pula tengok. Sabar ye sayang...... Tapi bile tgk quotation contractor, nak terkeluar lah juga biji mata nengoknye, nak rumah cantik kan, berhabis lah juga. Duit...duit, mari kemari masuk dalam handbag ku cepat. Kalau lah boleh seru cam gitu, dah cam bela toyol pula. Hhahahha. Ish...minta jauh lah! Ada sesiapa yang boleh recommend contractor? Boleh email saya contact no yea.....jasa anda semua sangat2 saya hargai.


Lagi satu, survey nursery/playschool area Saujana Impian/Prima Saujana utk Danisha next year. Sedih pula rasanye dah nak anto dia ke sekolah. Baru playschool lum nak anto dia Darjah 1 ke. Ni pun dah terkebil2 tahan air mata....mau boleh meraung kalau anto gi sekolah Darjah 1 ni, over je mama ni. Baru list out kan a few, weekend ni nak gi merayap lagi. Hubby is not ready to send her to playschool as he said, Danisha still a baby and need more attention from a personal care a.k.a babysitter instead send her to school. Well, its not a school dear, just a playschool and she can socialise with other kids at the same time to develop her self-confidence and making a new friend too. Yes, my Danisha dont have any play-mate. We seldom let Danisha play with our neighbour or bring her to playground because, they are boys, no girls. Cian anak mama. I'm ready to sent her off so that she can learn more in school as we dont have much time to teach her. I get help mostly on the electornic medium such as DVD learning material. Pity Danisha, I just spend not more than 2 hrs every night with her, she'll get tired and lack of focus before 9.30 as near to her bedtime, me also ternguap-nguap depan dia. At least we can get help from the professional as nowadays, the competition is very critical in school, I want to her prepare her mentally and physically. Dont you think that I'm OTT in creating a future plan for Danisha, no doubt, all mommies out there do the best for her kids. I need an input for you all as a guideline as this is the learning process for me too.


Apa lagi yea? cam sikit je...kepoyoan je ko ni cikayu. Erm....haaa...lagi satu busy wallet hunting juga. Nak ganti wallet baru Braun Buffel yang banyak berjasa ni, dah sampai matang usianya. Dah tiba masa nak kena ganti. Sementara sales season ni boleh lah mencari-cari mana yg dpt discount kan. Bile dah dapat nanti, insy'allah saya reveal k. Akan ku kongsi bersama. Insya'allah.

7 comments:

maya amir said...

wahhh..sume berita yg menggumbirakan:)nak abis exam, nak abis study, dpt umah baru, duit masyukkkk..wah rezeki..rezeki:)

CiKaYu said...

maya,
alhamdulilah, closing 2010 ni kan..u pun apa kurangnye....

C.e.T.o.T said...

YESSS!!! berjaya menghabiskan PB dengan sekejap dan bantuan leader yang berbakat dan baik.... !! misi akan diteruskan selepas bersalin.... karang aku terberanak cepat la pulak... oh No.. belum tiba masa lagi... kekekeke.. terima kasih leader rohayu !

CiKaYu said...

my pleasure..... :)

I am Ermayum said...

glad all goods things come yr way Ayu -
good lucks for yr exam
moga berjaya dan berjaya in PB - tak semua boleh g and u are one yang sangat hardworking and believe in.
all my children tak pg playschool :) - umur 4 tahun baru g tadika but the choice is with parents of course boleh juga nak g play school - Montessori bagus because belajar benda biasa , islamic play school pun ada nowadays

CiKaYu said...

Hai erma,
tq dear...mmmuaaah...

Joy said...

ayu, good luck for exam n all the best in everything you do..tak sabar nk masuk 2011 ;)

Post a Comment