Tuesday, April 27, 2010

Singapore....

Ni entry lapuk dah berzaman....tapi ada hati nak update kat sini juga. The reasons is just to informed yang walaupun tinggal di JB (dari lahir hingga usia 21thn, pastu merantau di KL, sebab keje) last pegi Singapore masa tingkatan 5 kot. Memang lama lah sangat kan tak jejak kaki ke kota Singa tu. Jadinya, amik kesempatan masa hantar Danisha ke rumah bonda, so pegilah saya ke kota Singa dengan niat, saje je nak jalan-jalan. Kebetulan adik ipar saya cuti, and he is singaporean so apa lagi......zasss pagi sabtu cabut ler...tapi malangnya, my hubby tak ikut, coz plan dibuat without further notice, and the policy says that he cant go our from M'sia without 1 mnth notice ahead kalau tak dikira you are traitor...dahsyat kan...and nope, my hubby is not a soldier, he is a very~good~government servant~poyoje......

Malas nak cite-citi, tengok gambar jela yea....yang penting, masa pegi aritu the currency was RM1 = $2.28 je, so banyak lah save kan...masuk Charles & Keith walaupun takde sale tapi still kasut2 nye murah, dalam $31 to $40....i amik 2 pasang. yang sepasang hitam ada chuncky beads tu my mom's punya ok...i punya wedges tak smpt nak amik gambo, sebab dah pakai. my crocs was killing me that time. tapi, yang i tak boleh lupa, i bought coach kat singapore, entah apa aku pikir masa tu, nak kira untung.....boleh lah setakat nak save RM100++. still good bargain kan.....


my mum, my sis and Danisha infront of LV at ION Orchard....look at the long queue...

apa yang saya beli....


t-shirt Hard Rock for Danisha, yg pink tu her auntie julie & uncle man belikan, tqvm, belikan lah selalu k...


t-shirt for my hubby, kesian dia tak dpt pegi....

my mum's flat shoes...
this is mine, pakai pegi keje....tapi lum pakai lagi, still dlm kotak. hubby tak tau i beli, sorok2. shhhhhhh

my handbag coach, sekali sekala reward myself kan, manjakan diri, apa salahnya.......hehehehehe

danisha, holding the plastic bag yang ada t-shirt pink dia tu, tak nak kasi org lain pegang.....


ni selingan, otw balik ke carpark dari paragon, terjumpa kedai ni kat sebelah 7-11 kat orchard road...

danisha with her uncle man


model-model yang macam manequin......kurus gile, mak jelessssss

masa kat paragon, tetiba ada fashion show kan....ni 1st time mak tgk fashion show aka runway live kt depan mata ok...kalau kat KL ni kena dpt invitation or vip kan, ni depan mata mak ok.....diaorg round 1 paragon i think...ada fashion week kat spore masa tu. kat paragon mall.....this mall baru buka, bnyk designer boutiques....tu pun tak habis tawaf lagi, my mum was so excited coz, she said, never in her life, she will witness this runway, selalu tgk kat tv je kan. skrg mak boleh cite 1 kampung tgk runway depan mata....hahahahahahaha.....sweet lah you mak, luv u...rindu lah kat mak....uhuhuhhuhu, tetiba je kan........


ni kat hard rock spore....






my tourist guide aka driver, my sister and her husband...



ok habis tu je....tak banyak gambo sebab sibuk jalan.....ok peeps...

6 comments:

ERMAYUM said...

wah ayu sambar beg coach :D. gucci butik tak singgah ke ?:)

cikayu said...

ermayum,
singgah gucci, tapi tak lama coz dah nak tutup masa tu. bnyk habis masa tour the paragon je. pastu balik umah, nyesal tak gi gucci dulu. uhuhuhuhu......

Nurhayati said...

wah syoknye shopping2.. kasut cantik suka2x.
cepat la reveal paper bag coach tu.. nak tgkkkkkkkkkk

mJ said...

singapore la yg paling i teringin nak pegiiii tapi sampai sekarang tak pegi2 pun huhuhu..
wah, byk sopping :)

cikayu said...

yati,
malu nak bergaya dlm blog....biasa2 je.

MJ
kalau nk pegi, pegi bulan 12. sales christmas. best tul...tapi time tu currency mencanak2 naik. so jadinye, kalau nak gi, tukar duit dari skrg, pastu simpan.

Elziera said...

wah bestnyer dpt gi singapore.. kta x pernah jejak ag kota singa tu... plan dah byk kali tapi x pernah jadik... huhu........ jeles bangat nie.. best erk shopping kat sana? :P

Post a Comment