Friday, January 22, 2010

susah hati saya

pagi ini danisha melalak tak nak pegi rumah umi (her babysitter) 1st time ever melalak sambil buat muka meraih simpati. cebik-cebik bibir, tahan-tahan air mata....dah macam muka Puss in Boots dalam cite the Shrek lak....(eh..boleh samakan muka anak dengan si kucing tu...apadaa) i was so touched dan kalau boleh nak amik emergency leave, bawa balik rumah, main-main dengan dia or bawa dia makan aiskirm, tapi mama can't. tapi disebabkan hari ini kena siapkan urgent file tuk boss. lagi lah tengah assessement ini, mencabarnye kesabaran dan kekuatan hati. selalunya dia happy je nak pegi rumah umi. tapi, lately memang dia menguji kesabaran saya. meragam sana sini......mak saya kata, nak masuk umur 2 tahun, orang tua-tua kata nak beralih tahun...ye lah mak..

hubby suka buat teori macam-macam, mungkin danisha dah boring dengan umi, or danisha malas nak pegi rumah umi, or umi ada marah-marah danisha....oooo....tak tahu lah dear. i can't really digest all you theories at this moment. semalam fetch danisha, dia happy je. this morning, 1st time ever melalak, tapi bile umi amik nak dukung dia nak pula. my sis kata, bad day for her kot...budak kecik pun ada mood. mlm ni ada bodycombat class untill 7pm. tak payah pegi kot, terbayang-bayang pula muka dia pagi ini, menangis.

ooo dear danisha, jangan susahkan hati mama ye.....mama nak cari duit, nak simpan duit untuk danisha's education, buy you many toys, nak bagi danisha makan aiskrim best-best. jaga diri ye sayang....

3 comments:

isz_3707 said...

babe, i feel you. i pun tengah susah hati pasal Naufal, klau bley mmg nak balik tapi memang xboley kecuali nak kene benti keje adoiiii. hope Danisha will be fine soon ok ;)

CiKaYu said...

cik iszan, dlm hati ni ALLAH je tahu kan...sabar...thnx

cetot said...

danisha datang bulan kot.. kekeke

Post a Comment