Thursday, January 21, 2010

did you hear about the morgans?


selasa lepas pegi nonton ini movie bersama salha. nak tengok avatar, tapi show kul 4.00pm pula. so, we all both suka si sarah ni, tengoklah cite ini. all i can say, cite ini lite & easy je. kalau tak nak stress paler otak, keluar panggung tak nak pening paler nape hero mati ke, nape heroin tak buat cam gitu ke...bla..bla...tak kena selera tekak kita lah...bla..bla...and the comment goes on. better tengok cite ini. ada pengajarannya di situ especially those yang ada marriage problem. mungkin boleh amik sedikit pengajaran atau idea how to work things out. basically, saya boleh bagi 2 1/2 star je.

the synopsis :
Did You Hear About the Morgans? follows a highly successful Manhattan couple, Meryl and Paul Morgan (Sarah Jessica Parker and Hugh Grant), whose almost-perfect lives have only one notable failure – their dissolving marriage.

But the turmoil of their romantic lives is nothing compared to what they are about to experience: they witness a murder and become targets of a contract killer.

The Feds, protecting their witnesses, whisk away the Morgans from their beloved New York to a tiny town in Wyoming, and a relationship that was on the rocks threatens to end completely in the Rockies... unless, in their new BlackBerry-free lives, the Morgans can slow down the pace and rekindle the passion.

separuh jalan cite, u all dah boleh agak dah the endingnya. not surprise at all. setakat nak hiburkan hati boleh lah kot.

sekian, rumusan saya.

2 comments:

mrsharis said...

Dah lama gila tak masuk cinema..since ada anak. Klu masa berdua dulu tiap minggu mesti tgk midnight

CiKaYu said...

mrsharis, samalah kite. ni kebetulan lah cuti, pastu dan kawan lak tu. apa lagi lah, cinema juga mari!!

Post a Comment