Wednesday, September 29, 2010

Kesian badan

Keje, orang, anak-anak, traffic jam, takde duit, kecewa dan banyak lagi, all that factors can lead you to stress, tension, bored, depression, hopeless and all the negative vibes that can put you at the lowest level of motivation. What would you do if you are in that level? If you're asking me, my answer is FOOD. memang mengoda iman tgk icecream ni..yummy.


sedap pula tgk ayam golek ni...

MAKAN lah solution yang paling murah dan mujarab which is, membuatkan badan semakin tembam cam nak meletup kan. Dalam paler otak macam-macam makanan nak makan nak hilangkan stress, ice-cream, frozen yogurt, cake, chocolate, anything with high sugar can put you at the calmness level. For me, yes its works. Memang best. Saya boleh hilang segala masalah. Walaupun bukan hilang, tapi cuma lupa sebentar. At least, diri berada dalam keadaan stabil, relax, berada di alam nyata, berpijak di bumi yang nyata...tidaklah kepala tu tingtong pikir masalah tak habis-habis, tak solve lagi. Betul tak kawan-kawan.



Tapi, makanan juga boleh buat kita stress juga sebab bila kita sedar yang kita dah GEMUK

Masa tu baru nak nyesal kan. Bila stress, sedap je melantak kan. Tak hengat dunia. Tak hengat org keliling, cam dunia tu ko yang punya kan. Bila dah rasa skirt or baju kurung tu dah ketat metat, baru nak salahkan diri sendiri tak beringat. Masa tu lah baru rasa diri dah tak cun & langsing cam Nasha Aziz, dah tak vogue cam Ziana Zain, masa tu lah dah rasa cam hubby dah tak sayang sebab dah gemuk kan. Pastu bile drive along the highway, nampak banner & bunting ads slimming centre dari London Weight or Slimming Sanctuary (name a few) tu tengok orang-orang dah kurus canik melentik, masa tu ko lagi tension kan. Pastu otak dah biasa train ingat makanan, terus korang ingat makanan, camner nak kurus kalau cam gitu (cakap dari pengalaman diri, ehheheh).

Oleh itu, apa kata if you all stress, saya cakap masa di ofis yea. You all akan cari makanan kan nak hilangkan stress, apa kata you all cari buah-buahan untuk melayan nafsu craving you all tu.

Cam saya ni....baru pas makan buah kiwi. (Perasan tul lah minah ni)



saya malas nak kopek, saya korek je.

Sekian, salam kiwi dari cikayu!

5 comments:

ERMAYUM said...

buah kiwi mahai cikAyu heheh - dan jgn lupa kalau pakai PB kurangla sikit makannya hehe (ermayum tolong tambah :)) tolong cikAyu promote

cetot said...

betapa bestnye kalau aku leh mcm ko... ada masalah or stress, makan byk.. aku ada masalah or stress.. lagi tak seleraaa....

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

u should try golden kiwi babe!
sedap gilerrrrrrrrrrr!

nways, my stress reliever is SLEEP! ahhahaha
serious...tp kalau kat office, tak boley nak tolong! tunggu balik rumah trus cari bantal! ahhaha

CiKaYu said...

ermayum,
buah kiwi beli sesekali bile gaji..hehehe. tq promotekan. mmg bile pakai PB lagi bagus, craving tu agak kurang, leh control badan dari naik. sayang u lah cik erma!!

cetot,
untung ko yea babe...badan tak naik2 juga.

LV,
kalau lah i boleh tido kat opis ni, dah lama i cari bantal & port yg sesuai nak tido.

salha said...

Kiwi for lunch or dinner...aiyoh...tabik springgg!!

Post a Comment