Tuesday, September 7, 2010

Hati rasa pedih, Perut rasa kecut, Jiwa meronta

SEBAB .............................tak sabar nak balik cuti. Yea..yea...yea...

Hari Raya mood is everywhere, my dear. Don't you feel it. With the raya songs everywhere. One of my favorite is from Saloma. Love that song so much. Seronok tak terkira.

How's your raya preparation...dlm FB semua cite pasal raya, blog pun sama. As for me, I go for a simple preparation as I can for Hari Raya. Yang paling excited nak balik beraya, tak kiralah rumah my in-law kat Terengganu or JB ke, to me, excitednyea sama je.


Bag dah siap packing sejak hari Sabtu lagi. Caya tak?? Tinggal nak campak masuk dalam kereta je malam ni. Yes peeps, I'm leaving tonite. According to hubby, maybe we depart before sahur around 3-4 am. That's normal to us. Everytime, hubby's turn, we all akan depart within that hour. Senang, tak banyak kereta, the road is clear, and furthermore, the toll is free. Yipppeeee.........jimat budget raya. Ha..ha..ha


We all akan stay di KT sampai raya ke-3, then balik JB pula. Tapi we will stay 1 nite kat Holiday Villa Cherating. The next day baru depart balik JB. Hubby nak rest dulu and having more quality time with me & Danisha. I luv u so much dear...............


Rumah, malam ini nak kemas apa2 yang patut, malam tadi dah settle lipat kain baju. So hari ini nak vacuum & mop lantai, buka cadar katil, apa lagi yea???? Takde apa2 yang yang baru kat rumah tu. Semua yang lama, except langsir je, tu pun baru buat 3 months before Puasa, consider langsir raya ke??? Sebab, we all akan move in to our new crib tak lama lagi. So, this year last beraya di rumah sekarang...alamak sedih pula rasa.

Lupa nk cite kat u all guys.............about my RAYA SHOES tu....I tak dapat pun cari. Pegi juga alamanda, tapi takde yang menarik hati, terus hati pun jadi tawar. Aldo ada yg berkenan tapi hubby tak approved sebab heels 3" babe.......mmg sah-sah tak boleh. Never mind. I boleh cari after Raya. Takkan nak guling-guling lak kan. Kalahkan Danisha je...hehehe


Apa lagi yea nak packing sebelum balik ni. Kuih Muih tuk in-law (checked), baju-bajuan (checked), duit raya (checked), Danisha's luggage (checked, so far dia punya paling banyak), first-aid (not yet), rasanye semua dah settle. How bout you guys....dah settle packing & kemas rumah?? Mrs. JON, jgn lupa pasang langsir, kemas rumah...u jangan panic pula yea nak raya ni...


8 comments:

Papakeechee said...

hahah ... semangat berkobar kobar tu ... best nyer dpt balik kampung ... for me my kamping is 5 minutes away jek from my place ... tiap tiap hari i baliks ... hahaha .... sempat la I nak merasa kecut perut and jiwa meronta selama 5 minute sebelum sampai ke kampung halaman!!

Have a safe trip ya and Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin ^_^

CiKaYu said...

Papakeechee, mmg semangat tgh berkobar ni...tu yg excited semacam ni..

TK said...

Balik Tganu ye. I pulak akan meninggalkan Terengganu. Selamat Hari Raya ye..Have a wonderful time with your family.

jEM said...

I will be in Trg 3rd Raya, InsyaAllah...dis year MIL side first, aaaahhhh missing Trg food baaaddddly!!! anyway Selamat Hari Raya to you and family :-)

knv said...

selamat hari raya ayu. minta maaf atas segala keterlanjuran semasa berblogging. :D

Eti said...

Selamat Hari Raya, maaf zahir batin.

Eti said...

Selamat Hari Raya! Maaf Zahir Batin

ERMAYUM said...

sakan raya ni hari ni tak balik lagi tu :D

Post a Comment