Thursday, August 12, 2010

Where is she?

Tajuk omputih, pastu content Bahasa Malaysia....hari ini mengong sikit..

Dah 1 1/2 hari berpuasa, insya'allah, moga dapat bertemu Aidilfitri, moga ALLAh lindungi kita dan diberi keberkatan ibadah di Bulan Ramadhan ini...


Sunyi sepi rumah...Danisha takde, ada kat JB. Last weekend my parents came over to do some shopping here then, pack Danisha back to JB. Sedihnyea...seyes...sedih betul. Sunyi rumah. Dah 4 hari dia kat rumah my parents.....bile call langsung dia tak nak cakap. Merajuk ke? or dia seronok jumpa her cousins. Tiap2 malam peluk cium baju-baju dia yang i belum basuh. Sanggup tak basuh baju sebakul. Rindu sangat.


Padahal banyak kali juga tinggalkan dia di JB, tapi this time memang tak tahan rindu sangat kat dia. Nak amik dia semula lambat lagi, 28hb nanti baru jemput dia semula. Lama kan....rasa dah mengong dah jap ni.


I will seating my final exam on 21 & 22 August.....that's the reason I;ve to send her to my mom's house. Kesian dia. Nanti lack of attention, I need to concentrate on this 2 papers, Hazard Management and Financial Management 2. I have to regain back my CGPA yang dah terdrop sikit coz ada a few tragedy happened to one of my last Sem paper. Menangis meraung tengok result tu. Tak nak cerita, nanti lagi aku sakit hati.


My husband cakap, u should appreciate time yang ada coz, Danisha has sacrific to let her mama to concentrate her exam. Yes dear, I will treasure every moment. This temporary separation is killing me. Rasa cam nak terbang je jemput dia balik. Rindunye kat my dear darling....


My mom sempat usik sebelum balik, ni ada peluang, apa kata bagi adik kat Danisha.......

8 comments:

Ayu Hashim said...

ur mom punya suggestion tu boleh diguna pakai jgk tu..hehehee.. :))

Nurhayati said...

good luck in ur exam dear.
tak leh yati bayangkan berjauhan ngan anak.
tapi apakan dayakan.. insyaAllah hari bahagia menanti dihadapan. semua pengorbanan ni ada hikmahnya..

Papakeechee said...

adus sedis nya entry ini ... i pun dah nak nangis dah lepas baca cerita u ... tak boleh la berpisah tat long from Arees ... huhuhu ... tapi utk exam tak pe .. lepas tu dakap cium Danisha tu puas puas kay ... good luck exam nanti ^_^

CiKaYu said...

Kak Ayu,
pesanan yang mmg buat terkedu...

CiKaYu said...

yati,
memang tak leh tahan rasa rindu sangat...insya'allah, tq yati.

CiKaYu said...

papakeechee,
tq dear...tak sabar nak cium dia puas2.

Eti said...

Wow, 28th? Lambat lagi tu.... Sabarya mummy! Apa2 pun respect lah you are studying lepas dah beranak pinak, kalau I... takdenya laaaa otak dah tepu dah nie! he!he!he!

ERMAYUM said...

sian you sabo k - kena la score bukan now bukan u ja sacrifice danisha pun sacrife gak - good luck dear - recover balik CGPA there is mesti k

Post a Comment