Tuesday, June 29, 2010

Badan kerengge....

Do you like classic movie? Kalau cerita pasal Seniman Bujang Lapok ke, Pendekar Bujang Lapok ke....Madu Tiga ke, dan apa-apa sahaja cite hitam putih yang dilakonkan oleh arwah P. Ramlee, Jins Shamsudin, Nordin Ahmad dan yang pelakon yang lain, memang best. Tak boleh challenge oleh filem-filem sekarang ini. I'm a biggest fan of those classic movie........luv the script, eventhough cam bahasa Sanskrit dan Melayu Lama, the lagu-lagu, jalan cerita yang kadang-kadang tak masuk akal, especially Dayang Senandung, Panca Delima........ Sampai hubby pun heran, how come i recognize a few actor and actress yang dia sendiri pun tak kenal mereka. Apalah u ni dear...


Setiap kali tonton cite-cite cam gini, saya sentiasa terkesima dengan bentuk badan actress nya....tak kisahlah sama ada, Saloma ke, Seniwati Sarimah, Maria Menando, Zaiton, Rosmawati ke, Rosnani Jamil...dan lain-lain lagi....Ya ALLAH cantiknya bentuk badan mereka ini. Memang curvy betul lah. Saya agak cemburu di situ. Masya'allah, memang saya terkesima. Dengan kebatat yang dipakai, macam cite Madu Tiga tu, seniwati Sarimah berlari-lari bersama madunya tuk kejar P. Ramlee......cam seksa gitu nak lari...boleh semput tau. Memang tabik spring lah.....


Mak saya dulu pun ada juga corset. Mak cakap wajib keluar gi mana-mana, even keluar sekejap pun mak tetap sarung corset tau. Mak saya kata, dulu time zaman muda-muda, warna-warni gitu corset ok, ikut kaler baju nak pakai. Bile saya tanya mana corset tu semua, mak saya dah kasi org after dia bersalin kan abang dan akak saya. Mak kata masa tu dah tak zaman pakai corset dah.....berseluar yankee lah apa lagi......


pergghhh....tengok je badan arwah Seniwati Saloma ni. i kagum uuu......


I wish I have this curvy body kan....memang meletopsssssss kan, kalau pakai kebaya tu, tak yah lah pikir tersembul lelemak sana sini depan dan belakang.


Tapi, sekarang.................................impian ku sudah tercapai. Sebab ada ni haaaa....saya panggil baju ajaib......Corset Premium Beautiful. Kerana badan curvy cam Seniwati Saloma & Sarimah ini lah yang buat saya terdorong untuk memakin corset ini. Nyesal rasanya tak pakai masa nak kawin dulu. Setakat pakai corset mak andam je yang ikut kaler baju tu....errr..masa tu lelebihan lelemak tidak wujud lagi.


Walaupun saya baru memakainya lebih kurang 4 bulan, alhamdulilah, angka ukuran pinggang dan punggung berkurangan. Nak kata loose weight tu, memang ada, tapi agak lambat lah. Cuma, yang penting kesusutan angka ukuran, itu yang penting. Bukan itu sahaja demi untuk nampak langsing, tapi yang bestnya untuk kesihatan dalaman juga.... Ok, tak yah cie panjang lebar ok, semua dah tahu tentang ciri-ciri atau kriteria yang ada pada corset ini. Nanti kang, jemu pula u all baca. Anyway, soon I'll upload my photo before and after wearing this 'baju ajaib'.....till then adios...




5 comments:

A D I A said...

wah jadi duta corset ye? i penah pakai sekali je corset sebab nak sarung kebaya yg size nya a size smaller hehe. uishh susah nya nak makan. tak selesa. tapi taktau lepas pantang ni maybe nak try pakai. tang lain tak turun pun takpe, tang bawah tu kena turun woo.

tgk saloma ni muka maca liza hanim kan?

CiKaYu said...

kalau lah dari dulu pas bersalin i pakai corset, sure badan idaman jadi kenyataan tapi makan mau jaga..tu yg tak tahan tu...er...saya baru perasan lah ada iras muka liza hanim..

IxoR@ said...

corset ni sy beli setahun yg lalu, sebelum ni pakai sekali-sekala je... tp bila badan dah ada lebih2... terus skrg disiplin nak pakai..

mmg sedap rasa... pakai baju ketat pun confidence je...

cuma ada rasa gatal sket tp masih tak menganggu...

suka tgk body seniwati sarimah.... :D

CiKaYu said...

ixora,

kalau rasa gatal after lama dh pakai, mungkin tak boleh pakai lbh dari 8 jam tak ixora...tapi dek kerana hasilnye yang mengagumkan tu, mmg sayang nak tinggal tak pakai kan.

Russiana Boutique said...

brapa harga dia yer?

Post a Comment