Tuesday, May 29, 2012

Danisha oh Danisha

Last weekend patutnya, Danisha ada sports day kat sekolah dia. Tapi, dia kena viral fever since Thursday. Balik dari rehearsal hari Rabu. Petang hubby amek dari nursery, badan dia dah panas sangat...terus pegi klinik. Doc prescribed for fever & flu, tapi tak subsides juga demam dia ni. Body temp fluctuated. Kejap panas, kejap tak.. Masuk hari ke-4, Sabtu, doc bagi referral letter to KPJ. On Sunday pegi KPJ. Tapi tak warded, check blood saje, confirm its viral fever tapi dah turun sikit.

Tapi, yang harunya bila nak ambil darah dia. Dia agak penakut sikit, so we wrapped her body cam baby berbendung, cuma tinggalkan tangan sebelah kiri je. Apa lagi lah menjerit-jerit nangis. Yang best tu dia jerit, 'Jangan ambil darah Icha'..... memang tergelak lah time tu. Nurse yang buat procedure tu pun tergelak. Lama pula tu, sebab 1st cucuk, tak de pula darah kuar, sikit je. Then cucuk lagi, masa tu lah dia dah jerit bila nampak darah keluar.

Sementara tunggu result roughly about 1 hour, duduk dekat cafe kejap. Layan dia tengok buku. Pujuk dia, berdegup-degup jantung dia. 

 Mengenang nasib, kena ambil darah. Tapi doc standby terus salur IV tu just in case dia kena warded tak payahlah cucuk semula. So less trauma kan. 

Boring duduk cafe KPJ, pegi Old Town di MetroPoint, had our lunch there. 

Alhamdulilah, balik hospital dan result dia ok, blood result shows mmg ada viral fever tapi dah turun. Thanx Darl for your love. He took 2 days leave for the sake of Danisha. So tomorrow will be my turn but only for 1 day as I got very important matters to do as my boss will leaving for oversea so to clear some matters before his leaving. Hish...geramnye. Nasib baik, my SIL boleh tolong tengokkan Danisha till next week. Nasib baik tengah cuti sekolah. Tapi, tak nak hantar Danisha ke nursery, buat masa sekarang ni. Tunggu dia full recover dulu.

Nama Danisha ada kat banner utk games isi air dalam botol, taken from the school's FB...huhhuhu. Tak dapatlah mama tengok Danisha masuk games ni. Satu lagi, ada show tarian dia participate. Huhuhu...mama pula yg emo. Anak rilex je. Yang penting sekarang dia dah sihat. Alhamdulilah. 


2 comments:

Has said...

bila anak x sihat kita susah hatikan...lega Icha dah sihat. Ery last 2 weeks pun ada annual sport day gak. dapat 1st prize. main treading.

CiKaYu said...

Has,

congrats to ery... bestnyee...

Post a Comment