Tuesday, January 3, 2012

Ooucchh....the time has come!

Happy New Year to all of you... 3hb baru nk wish. Not to late than never kan.. May all your 2011 resolutions  has been fulfilled and year 2012 may brings prosperous, joy, good health and happiness to you and your family. 




Weekend sangat seronok & penat. Seronok sebab spend the whole weekend with my loves. Penat mengemas rumah dan buat 5S kat file-file dan beli bookrack baru tuk letak semua file-file. Dah cam opis. Dan sebenarnye 3 hari cuti tak cukup utk buat semua tu. Seriously, penat giler!!!!. Semalam rasa nak muntah tengok. Sebab, mengemas kotak-kotak yang belum dibuka sejak pindah bulan Februari. I said to my husband, i want everything settled before new year or, I will throw or bakar the kotak-kotak. Kenapa lelaki susah sangat nak settlekan barang diaorg sendiri yea?? Most of the boxes were belongs to him. Macam-macam file, buku... since his Uni time, keje lama, mcm-mcm lah. Alhamdulilah, everything was done accordingly. 


Lets move on to Icha. Today its her first day at Daycare. I'm freakin nevessss. Allah je yang tahu. Keadaan yang paling saya tak suka ialah hantar Danisha ke Daycare. Akhirnya, masa terakhir dia bersama Umi, (babysitter) has finally came. Sedihhnyee... Saya sedih sebab Umi sangat baik. Sangat sayang Danisha. Sangat cermat menjaga Danisha. Tak banyak ragam babysitter saya tu. Sangat ikhlas menjaga Danisha. Dia jiran rumah lama saya. Walaupun dia dah pindah, dah saya pun dah berpindah, tetap hantar ke rumah dia. 


Hari ini hubby hantar and I am at work. Menciiii...menciiii kena datang keje hari ini. Apa boleh buat, mencari rezeki di bumi Allah ini. Dulu masa dengan babysitter, Umi, jaga dia seorang sahaja. Rasa ngeri sebab teringat kejadian masa Danisha 4 bulan pernah duduk kat Nursery. Baru 2 bulan, macam-macam hal jadi. Yang tak boleh dilupakan sampai Danisha masuk hospital for 11 days which caused her to undergo several examination that involved several department i.e ENT, Surgeon... she's just 4 month. I dont want to tell further or to reminiscing the incident.  So now, saya cuma berharap dan berdoa, Allah lindungi Danisha. I dont have any choice, I dont have maid, my parents and family in JB. Me & hubby are working. Now, I wish that I am fulltime housewife. The only Kindy and Daycare which required no transit far from each other. Hanya selang beberapa rumah saja. Dibandingkan dengan kindy & daycare yang perlukan transit jauh dari tempat masing-masing. Insya'allah, Allah kan ada. Malam tadi kemaskan barang-barang Danisha... pukul 11.30 message my fren Cetot, tnya apa lagi barang-barang yang perlu dibawa ke Daycare.



err...buruknya tulisan aku. kena beli labelwriter lah. tulis pakai permanent marker je.




even her panties pun aku tulis nama


++++++++


Update : Just called hubby, everything ok. Mula-mula dia nmpak awkward. Tapi bile caretaker pujuk, baru dia ok. maybe sebab nampak ramai kawan-kawan. Danisha suka ramai kawan. YA Allah permudahkan lah semuanya. Tak sabar nak balikkk. Icha, mama rindu Icha. 

5 comments:

cetot said...

wahwahwhawh.. bestnye dah siap buat 5s, yerlah barang2 dieorg ni byk btol..suke disimpinanya lelama x berkacau.. i cant control anymore.. dah x larat.. biar ajee... tunggu sampai ada umah barula nampak gayanya baru aku buat 5s..

waaa ada terselit nama ku.. kekek... gud girl la icha, my turn pulak send to kindy walaupon aku mmg anto kat nursery dulu tapi dah bertahun2 kakak tu stay dengan cikgu yg sama, so rasa nerves gak, tapi aku nerves sbb takot die meraung xmo p skul.. ayooo.....

happy new year 2012 too!

Joy said...

iye..mmg semua benda kena tulis nama..:)

CiKaYu said...

Cetot,
Hal meraung tu aku ingatkan takde sebab 2 hari aku hantar memang elok je. Tapi pagi ni, bukan meraung dah...

Joy,
Abis semua i tulis!

Ermayum said...

all will be ok she's good

CiKaYu said...

Erma,
insya'allah. tq

Post a Comment