Thursday, December 29, 2011

10 Days Challenge - berkerakknyeee

Sape tengok memang boleh fengsann tumit kaki aku ni. I have really bad crack heels ... dah macam-macam cream guna. Dah macam-macam bendalah sental, gosok... gigit je belummmm. Tak payah lah yea tunjuk gambo, tak lalu korang nak tengok. Untungnyee sape yg takde masalah cam gini... halus mulus je tumit korang yeee.

As one fine day, was window shopping alone last month searching for birthday present for someone, tersangkut pula kat L'Occitane, KLCC. Time nak Christmas memang menarik jualan di mana-mana kedai. Yang tak sambung Hari Natal cam aku ni pun menyibuk nak cari hadiah. SA kat situ memang sangatlah baik, introduce Foot Cream Shea Butter .. cam gini haa bentuknya.

Image google.

Beli dalam pakej termasuk Hand Cream, sabun dan satu lagi tak hengat apakebendenye, reger? Tak hengat!!! 

Hasil pemakaian? Baru 3 hari pakai before tido. Lum nampak kesannya...tapi cam dah halus sikit crack tu. Sure korang ingat, teruk gile crack heel aku kan.Kata SA tu, dalam masa 10 hari boleh nampak kesan, komen dari customer diaorg. Tapi, hopefully berkesan lah yea.... Tapi for hand cream Shea Butter, memang excellent. Sebab saya ada masalah thumbprint sangat lah kering dan sentiasa ada problem bile buat pengesahan kat Bank, kena reject sajeee... Ala, problem yang jenis pusar ibu jari tak clear dan pecah-pecah. Percaya tak, ramai org kena masalah cam gitu. Lagi teruk pun ada, itu komen abang imigration masa nak renew passport aritu. Masa kat airport dah cuak, siap print info kat JPN tau, nak kata aku ni org Malaysia... sebelum scan ibu jari, siap sapu cream ni banyak2.  Alhamdulilah, no problem. Actually dah apply cream ni sejak detect ada problem ibu jari ni. Sejak menjak, senang je nak settle hal kat Bank or tempat lain yg perlukan scan ibu jari ni. Bile cakap kat SA, dia kata memang ramai yang beli cream Shea Butter ini, macam-macam masalah skin. Alhamdulilah. 

Nantikan keputusan nya, tinggal 7 hari je lagi, kalau 10hari tak settle gak.... kena kupas ganti kulit baru kot tumit aku ni...


4 comments:

Joy said...

I guna ellgy cream. tp x brp nak rajin sapu gak..

maya amir said...

wahh! macam menarik..ok after 10 days, update the result ye.. i pun nak try jugak laa:)

CiKaYu said...

joy,
dulu guna ellgy cream...pastu terpengaruh dgn scholl cream.

maya,
insya'allah, masih dlm progress...

Ermayum said...

Meen pulak cakap eye cream dia best - u dah try?

Post a Comment