Sunday, January 8, 2012

Pasal Sabtu

Tajuk memang straight forward. Malas nak pikir. Penuh betul jadual. Takde lah sangat yang awesome pun!!

Hari Sabtu, 11am, jumpa Dentist Icha kat Dr Tooth, Dataran 32, PJ. Best dental clinic ini. Doctor pun baik sangat. Kalau lah time aku dulu doc best, klinik best...tak kisah nak datang klinik. We all ada bad experience with my dentist, my husband too. So we all, nekad, cari klinik yang memang kids friendly habiss lah, senang nak handle kids. Sib baik, my colleagues recommend klinik ni kan we all. Cuma jauh dari rumah. Takpe we all sanggup, asalkan, Icha tak trauma cam kiteorg ni masa kecik-kecik dulu..
Ni waiting area. 

 Dr Priya & the staff. Cantik kan Dr ni. Sangat-sangat lembut, friendly, baik sangat.. Cara dia approach budak pun lain sangat. Dia buat budak comfortable and rasa save. 


 Ni Reception counter. Cun kan, tak cam klinik gigi. More info you may click jee. Icha dapat sticker sebab bagi full cooperation kat Doc. 


Pas settle hal Icha, hubby tnya balik rumah ke?? Balik kot!! Tapi terus teringat kan pasal orang beli corningware, corelle yang terbakar kat gudang. Hubby cakap, bior lah terbakar pun, nape u nak pegi tempat tu, kalau dah terbakar, tak hancur kee. Tapi tempat nyee jauh kat Teluk Pulai, Klang. Sib baik lah hubby kata ok nak pegi. Memang jauh, call kawan tnya direction. Sebab dia dah pegi bnyk kali. Memang murah sangat-sangat sebab gudang simpan corelle, corningware, pyrex tu semua tebakar. Satu corningware size 2L boleh dapat seketul RM30, kalau yang size 1L baru RM15. Cam tak caya kan?? Vision, pyrex  pun ada. Tapi tak complete dgn tutup sebab, dah pecah-pecah. Barang-barang ni semua dari gudang simpan terbakar. Jadi tak banyak brg yang selamat. Tapi at least, kalau pandai cari memang boleh dapat yang takde cacat cela nya. So kedai ni dia ambik stok-stok tu semua letak kat kedai dia. Mcm kedai junkyard. Seriously memang tempat tu memang sangatlah buruk.Nama kedai pun takde. Tak terpkir pun tempat tu boleh jadi cam jualan gudang. Bersepah-sepah corningware, pyrex, vision, berdebu, buruk, berpasir....

 Ni contohnya... sebelum dicuci. Buruk kan.. Hitam-hitam tu melekat-lekat. Memang kotor gilee kena rendam dulu, tapi bile pas cuci jeee..
*Ting*



Tadaaa...bersih kan?? Saya beli 12 keping piring kuih corelle Kobe, 2 biji Corningware size 700ml (depan, kanan), size 2L, vision 2L, size 1L & 1.5L total = RM130 je. Tapi ada satu yang dah pecah bile sampai rumah.Please noted yee, cara packaging takde bungkus elok-eloknyee kedai tu. Huhuhu, size 1L harga RM15. Takpe lah bukan 100++. Tapi takde tutup lah, dah bnayak pecah-pecah dan sumpit. Nak cari pun dah malas. Tapiiii, dah complete dah set aku, setiap size ada 2 biji.... kotor pun kotor lah... bile dah bersihkan. Fuyooo....nyesal tak beli lebih-lebih... Hubby & Icha tunggu dlm kete. Hubby bagi masa 30 minit jeee. Apa lagi..memang bersungguh-sungguh lah cari.


Jauh-jauh datang, memang worth it. Tapi hubby kata modal tol & minyak tak include lagi. Tadi pegi Jusco, tengok sebiji-sebiji pun dah kos 100++ - 200++ each items. Masa beli kat Langkawi 3 biji Corningware pun dah cecah 300++. Nyesal pun tak beli xtra set. Huhuhuh... Tak amik gambor pula tempat tu. Tapi yang kelakar tu, jumpa sorang blogger yang rumah dia dekat sungguh dengan kedai tu. Dia pun tak tahu apa yang kedai tu jua sampai ramai org dtg. Maid dia lah bagitahu, sebab jiran sebelah rumah bagitahu. Maid dia yang suruh pegi kat kedai tu juga. Apa lagi lah sama-sama pilih... My blogger fren ni cakap, actually kedai tu pun memang selalu buat junkyard sale. Ada sekali tu buat jualan perabot jati yang reject. Tapi still in good condition. Mcm-mcm rupanya kedai tu jual. Dah 2 minggu kedai tu jual, my fren ni langsung tak amik endah....rugiinyee kan.

That's all folks my life on Saturday. Hope you had a great weekend!

8 comments:

CikPuanHaLia said...

Hehe.adik ipar jiran sy ni keje bomba so diorg pun bisness gak. Gigih tgk jiran sy tu menyental tiap petang. Tp memang puas hati beli wlupun murah kan.

CiKaYu said...

CikPuan,
Jiran you pun jual corelle yang dah terbakar ni ke?

Nahdatul Akma Ahmad said...

CiKaYu,

excited pulak bila baca entry U ni. Rasa macam nak pi je jumaat ni. Mmg still byk ke stok nya? Takut kang kalau dtg tup-tup dah habis.

Lg satu, boleh tak bg url blog kawan blog U yang duk dekat dgn kedai tu.

tq

Ermayum said...

saya keeeeee kawan awak itu amboi aku lum tulis hang dah tulis wei heheh

CiKaYu said...

erma,
hehehehe...u ada jenguk2 lagi tak? kot-kot ada stok baru.

Anonymous said...

Berbaloi-baloi..

Anonymous said...

Kak... boleh ke bagi tau di mana exec location kedai ni?

Anonymous said...

Saya jual corelle yang belum terbakar lagi. Berminat layari www.cybershop.jimdo.com atau sms 0132855830

Post a Comment