Thursday, December 29, 2011

She's a big girl now!

As time goes by, budak ni dah besar rupanyeee.. how time flies so fast.... Next year dah 4 tahun. Macam baru semalam mengandung dan beranakan budak ini. Tetiba terasa kengiluan nak push keluar budak yang keluar 2 minggu awal dari due date dan cam terasa kengiluan nurse buat sulaman kat situ......Ke aku yang salah kira. Minggu ke 36 dah sibuk nak keluar tengok dunia. 

Memandangkan dia dah tahu apa itu sekolah, apa itu kawan, terima kasih kepada bbsitter dia mempunyai anak-anak sekolah. Tiap kali balik rumah, mama nak pegi school... mama nak pegi sekolah. Nampak sekolah je, semua dia claim itu sekolah Icha. Lagipun hubby dah tak larat nak berulang amik dia dari rumah bbsitter kat rumah lama we all. Kena patah balik dari Jln Reko ke Cheras....Dah tiba masanya juga lah, budak ini nk kena hantar ke nursery. Ngeri bile pikir nursery, teringat kisah lama, ngeri dgn cite nursery zaman sekarang ni. 

Registration, everything about her school and daycare settled yesterday. The school uniform and her school bag, hubby collected yesterday. Tinggal tunggu buka sekolah dan hantar budak kecik ni teruss. Tapi we all decided to send her early to nursery first in order to make her familiar with the new environment and of course with her babysitter. Cepaatttnyyaa kau besar nak oiii... ni lah perasaan mak aku agaknya masa dia sekolahkan kitorg kot. Sebab dia selalu cakap, dah besar anak-anak emak ni.... Huwahuwahuhuwaaa..



 Her photo in my office. Mama luv u baby...



Mama nak Icha macam ni je, masa Icha 6 bulan...mama nak golek-golek dgn Icha ari-ari...

2 comments:

CikPuanHaLia said...

Gambar first tu cam barbie doll la..

Ermayum said...

masa kecik ni rupa you le sejibik

Post a Comment