Wednesday, March 9, 2011

Kemanisan dan kesenangan

Lovely Wednesday kan...jalan-jalan sana-sini, macam Wordless Wednesday kamu ya...menarik sangat. Thanx for sharing guys.

Hari ini, masuk office lewat, ada appointment dengan contractor. Apa lagi hal rumah lah. Slowly lah. Nak buat sekaligus...pengsan. Duit mengalir cam air terjun Kota Tinggi. Deras je keluar. Time to membukitkan balik saving. Sib baik ada back-up BUSINESS lah apa lagi. Syukur, alhamdulilah. Tak terusik pun bahagian yang lain cam saving, especially. Keje memang ada fix income. Tiap-tiap bulan ada income tetap. Hanya utk bayar bills, saving and the most important things is insurance. Tapi at least saving is fixed, takde lah nak skip-skip cam dulu-dulu. Nak beli barang yang kita nak pun dah boleh senyum je. Tak de lah nak berkira-kira lagi. Kesian kami dulu...... Gaduh dalam hati je. Tapi itu dulu. Siapa sangka, boleh buat investment dalam property. Tak sangka boleh buat investment dengan cepat cam gini. Memang ada plan nak duduk umah bawah, tapi by age 35. Sebab masa tu rasa cam tak termampu nak buat target before age 35. Siapa sangka belum pun cecah 35, tercapai impian. Betul orang kata, always visualize what you dream of and what you want. It'll come true! And, its true.

Sekarang nak aim income 5 figures pula. Keje 10-15 tahun pun lum tentu dapat pegang income 5 figures ni. Berangan tiap-tiap hari, nak tengok dalam acc ada 5 figures income. Seronoknyeeeeee. Insya'allah boleh lah bawa parents pegi umrah dengan fully sponsored dari CikAyu. Bawa Danisha sekali. Tiap-tiap hari kena visualize, attract positive vibes agar melekat kat saya. Yippeee....Dengan business ni pula, boleh dapat melancong free. 3 kali setahun. Tak payah keluar duit sesen pun. Pegi sana bergembira je and shopping. Bawa duit shopping lah kan. Layanan VIP okk......semua 5 star. Seronok tengok CDM Salha, CDM Hanis melancong dpt 1st class punya layanan. Tak sabar nye nak rasa semua tu.

Dulu hubby selalu tanya, betul ke nak business jual baju dalam ni. Ada ke orang nak beli? Sanggup ke orang nak bayar beribu-ribu untuk baju dalam. Masa tu risau bukan main. Resah gelisah je. Tapi tekad dalam hati, insya'allah boleh. Kalau orang lain boleh, nape saya tak boleh. I always visualize myself doing a business and of course, the business with solid income. Tak sangka betul, dapat jual corset yang hubby kata baju dalam tu dlm masa 2 jam je. Tak percaya? Saya pun macam tak percaya. Senang rupanya nak berbusiness ni. Tak susah. Ikut saja cakap dan cara pemimpin, bulat hati dengan pemimpin. Sentiasa rujuk dan bertanya dengan pemimpin. Tak susah pun. CDM Salha selalu cakap, fokus dan positif. Aura positif tu akan datang terus pada kita. CDM Kak Ana pun selalu pesan, fikir positif, insya'allah, kejayaan tu ada depan mata. Thank you CDM Salha. Majlis ilmu pun penting. Kat situ, bukan setakat ilmu saja, selok belok nak berbusiness pun diajar juga. Dari yang kosong knowledge about business ni, skill tu tetiba datang, tinggal nak asah je lagi. Dalam majlis ilmu tu lah, kita boleh rangka, dan menyusun startegi untuk mantapkan kumpulan kita. Alhamdulilah, Cikayu dah jadi leader. So, kena jaga rakan kongsi yang lain untuk capai apa yg kita dah capai. Kongsikan apa-apa saja ilmu yang kita ada ni pada rakan kongsi. Turunkan segala ilmu pada rakan kongsi. Tengok je lah CDM Hanis dan CDM Salha, bangga betul berada dalam bimbingan dan didikan diaorg. Walaupun perbezaan umur, tapi tak lokek nak kongsi ilmu. Kadang Cikayu ni pun degil juga, kalau degil diri sendiri yang rugi.

Perubahan tu datang dari diri sendiri. Orang lain tak boleh bantu untuk merubah diri melainkan diri sendiri yang willing to change. Nak berjaya, nak senang...tak susah asalkan berani berubah kepada yang lebih baik. Bukan kita hendak berlebih-lebih, tapi sekadar memenuhi impian. Impian untuk menunaikan haji/umrah di usia yang muda, melancong, menambah simpanan, membantu keluarga, bahagian ibubapa kita....tu semua impian semua orang kan. Tipu kalau kamu tiada impian. Macam-mcm impian kamu boleh lakarkan. Tapi jika tiada disusuli dengan usaha, doa dan tawakal, apa gunanya impian tu. Tak berseri kan? Perubahan itu sangat menyakitkan sebab kita dah terbiasa dengan yang lama, tapi kesakitan itu sekejap saja sebab akan terbit kejayaan yang sangat manis. Kesusahan itu pun sekejap saja, akan terbit kesenangan sekejap je lagi.

Bagaimana untuk mengukir kemanisan dan kesenangan? Call cikayu - 013-2206 010. Cikayu nak share kemanisan dan kesenangan itu.

Anda buat, anda dapat!


4 comments:

TK said...

Cik Ayu mmg ayu. Teruskan cita2. You go girl. Semoga berjaya mencapai impian :)

CiKaYu said...

kak tk..

tq... :), insya'allah.

Joy said...

haah..cik Ayu mmg ayu...Danisha pun. plus positive vibes sila melekat dgn saya jugak ;)

Ermayum said...

alhamdulillah dear selling is not easy but you prove that you have done it sucessfully

gamba bertudung kuning itu nampak sungguh ayu

Post a Comment