Wednesday, March 24, 2010

Finally dia bersuara jua

Remember my posting pasal danisha belum pandai cakap..ok click sini untuk mengimbas kembali cerita tak pandai cakap.

last week, di satu malam ketika hanya saya & danisha sahaja di rumah, she came to me and say, 'umi bukok'....lagi sekali dia cakap 'umi bukok' ...haaa...terngangga aku jap. dia suruh buka coklat. saya tanya dia lagi untuk mengesahkan ayat yang keluar dari mulut comey nye itu....dia pandang muka saya, cam nak kata, faham ke tidak ni orang suh buka cokelat ni. dia sebut lagi 'umi bukok'. saya sungguh happy sekali tapi dia sebut bukok instead of buka mmg sah loghat Terengganu yang dia sebut. to be exact, her father is Terengganu and I from Johor, so East meet South.

dalam kegembiraan tu saya lupa nak record suara cute dia sebut bukok. saya mmg rasa cute sangat kalau ada budak-budak kecik bercakap dlm loghat pantai timur. rasa kagum. tu belum dengar yang speaking utara tu....rasa cam cute sangat lah. bile cerita kat baba dia, tak percaya, sampai la ni dia dah tak sebut lagi perkataan bukok tu walaupun dah pancing dia dengan coklat dan benda2 lain juga.

tu je milestone danisha at this moment....


2 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

auwww...soooo sweet kan...
even not a proper pronounciation pon atleast thats a great milestone!
cepat2 g record :)

CiKaYu said...

verde,
mmg sweet, i nak nangis pun ada, tetiba lak emo kan...pas ni i nk standby sentiasa recorder...

Post a Comment