Wednesday, July 8, 2009

RM 7.50 VS RM 50

ada apa dgn tajuk entry saya kali ni? meh sini nak cite...sabtu, 4 julai 2009, pagi yg indah, kami anak beranak bersiap-siap, mana lagi, nak ke klcc lah...sbb weekend tu baru start mega sale 2009. pastu nak gi isetan member sale. mmg teruja dgn discount-discount yg menarik plus as a member additional 10%. mana lah mak tak teruja. dari kul 10.30 am sampai 2.30 pm berlegar2, cuci mata dan memberikan kerosakan kepada wallet kami di klcc. setelah nafsu serakah shopping dipuaskan, maka kami pun nak balik. ni yg suspend ni, pegi autopay machine, klcc charge RM 13.50 tapi dpt 2 hrs free from isetan so just bayar rm 7.50 je. then settle, jalan ke arah kereta dgn gumbiranye kami 3 beranak. sambil membuat ulasan tentang pembelian kami pada hari itu.

masukkan icha kat car seat-checked
masuk stroller dlm bonet-checked.
masukkan belian dlm bonet-checked.

tetiba.............me : yang u ada tiket dgn u kan..
hubby : haa..eh tak lah, bukan ke u yg pegang tadi. i tak amik apa2 pun.
me : eh u ni bior betul...(sambil selongkar handgbag, dlm ati ah..sudah ilang ke?)

almost 1 hr okie...kiteorg kat situ. yg kesiannye my hubby pegi balik tpt autopay tu, cari merata kat situ, while i'm searching in/outside the car, took out the stroller, cari dlm bonet, bawah kete, dlm kete, segala tempat...pstu yg kesiaanye, my hubby selongkar tong sampah...which was full with human's spits...yerksssssss....kesian hubby. finally, we assumed that i forgot to take the ticket from the machine, i just collect the balance. apa lah yg aku fikir, mmg tak patut betul. what a careless..stupido i am.....and finally we have to pay

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"


RM50 FOR THE DAMN TICKET.


omg, boleh beli baju lagi sehelai ok, jusco, the mall even the mines pun charge RM20 for the lost ticket. i nyer case management kata lost ticket tak leh nak buat appeal or nego....... tapi hubby so patience, takde marah2 dgn isteri dia yg careless dan yg sewaktu dengannye..huhuhuhuhuhuhu....seumur idup tak pernah pegi mall, bayar parking then lupa nak amik balik ticket tu...cam tak masuk akal, apa yg saya pikirkan masa tu pun tak tau lah. sepanjang dlm kete, i rasa cam tak percaya i could do that. after a few moment in silent, hubby ckp, sayang, kalau lah u jumpa tiket tu dlm beg u ke or kat mana-manalah, please jgn ckp kat i ok, u buang lah terus, jgn tunjuk kat i ok....hehaahhhahah....terus i ketawa terbahak2....sumpah i tak buat lagi cam gitu....hehehe....

so ladies out there, make sure u amik parking ticket tu pas bayar ok, jgn jadi cam i....kalau RM20 tu ok lagi lah...ni RM50....hubby kata, after dia bayar tu ada lagi sorang chinese guy muka cam bengang je..... sabo jelah. daripada RM7.50 terus jadi total : RM57.50 tuk parking di klcc. sekian....sampai sekarang i masih lagi tak percaya......uhuhuhuhu kayo lah ko klcc.

3 comments:

CaMaRPuTiH said...

mak ai... mmg pengajaranlah. kalo en. hubby saya mau dia membebel sepanjang jalan. dia bknnnyer ble dgn saya... sbb sy nih sgt sgt careless!

CiKaYu said...

camarputih : huhuhu. hubby dh tak leh nak bebel dah....

salha said...

u punye entry semua buat i nk terkeluar anak tekak ketawe ok...

Post a Comment