Monday, April 18, 2011

PC Fair dan Robot

Assalammua'alaikum. Selamat kembali. How's your weekend? Mine, alhamdulilah. Ok, Cukup rehat, cukup tido. Happy enough. Rindu tau i kat u. Apakan daya. Entah apa2 punya bz entah. Takde mood pun satu hal. Malas nak mukadimah berjela-jela. Nak cite kisah pengalaman pertama kali mengunjungi PC Fair of PIKOM fair di Kuala Lumpur Convention Center, shortform KLCC. Actually this is the 2nd time was there but no exactly in KL, been there in March in JB with my sisters. Tapi tak sebesar and sepenuh orang-orang KL. But, I was impressed with the bargain and the offer. Seriously murah banget. Siap ada lelong notebook ok, Sekali lagi saya bercakap benar ye, cuma tiada gambar je. My friend was there on Saturday and she buzzed me to go to PC Fair and she told me it was Low Yat Plaza dibawa ke KLCC. I guess so. Tengok lah crowd dia. Ni snap kat kaunter LG. Tak lah snap banyak-banyak, sebab sibukkan Icha yang tengah melalak. Nak tau kenapa?



Sebab dia melalak sakan, nak amik gambo dengan Mascot Panasaonic ni. Geram betul, dah lah orang ramai. Sesak nafas. Dia boleh melalak nak amik gambo dengan mamat ni, kalau hensem tak pe lah juga kan. Masa ni apak dia tengah sibuk tgk barang. Layan je lah kann



Puas hati ko nak dapat bergambar dengan abang bateri? oOooO...sib baik dia tak minta bergambo dengan pompuan cekci kat situ. Seyes, I was shocked to look at all the girls in mini skirt, with sleeveless almost topless, I could say. Cukup untuk buat org lelaki getar iman. Ala cam gadis-gadis payung tu. I was like, apa kena mengena dengan PC Fair dengan gadis-gadis berpakaian menjolok mata...tak sesuai tau. Again, I have no picture taken as a proof! Korang bayangkan lah sendiri k.

Akhirnya, beli juga yang diidamkan. Bukan notebook, handphone. Dia suka beli handphone. Iye suami saya suka beli handphone. Bukan yang mahal-mahal yea. Sebab suami saya seorang yang sangat lasak. Dia mudah, jatuhkan, pecahkan or rosakkan handphone, sebab tu dia tak suka pakai handphone canggih or mahal sangat, sebab dia takut tak tahan kat dia. Kesian handphone tu. Tapi handphone Optimus 1 tu cantik lah kaler dia.


Icha, buatlah muka cun, mama baru nak mood vain tau!


 Ok lah mama, ok tak cam ni? 
Cam kena paksa je!

Mama, dalam toilet pun kena posing juga ke?
Cam gini ok tak mama?
Janji posing lah nak...


Ok lah ..itu je! 

5 comments:

Zulaikha Mohamad said...

PC fair mmg camtu or any fair, mmg akan ade pompuan seksi.. and kdg2 i confuse, org dtg nk beli brg ke or sibuk nk amek gambar pompuan2 seksi tuh..haha

cetot said...

saper yg amik gambo ko dlm toilet? xkan madi kot.. wakawkwakkwa

Joy said...

bagus Icha..layan aja mama ajak posing ;)

CiKaYu said...

zulaikha,
seyes kan...buat cuci mata je org yg datang situ.

cetot,
ni dlm bilik baby's room. pas tukar pampers icha, pa lagi...bergambo ler

joy,
hahah..dia layan je mak dia.

mJ said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh angkut baby baru ekkk

Post a Comment