Wednesday, February 16, 2011

Cranky Mood

Yes...I'm not in the good mood. I have this kind of mixed feeling. To me this is a cranky mood. Ngalahkan budak kecik. Danisha pun boleh ejek mama dia yg tetiba nak ada feeling-feeling cranky kan.

Well, blog being left without updated. Bz with something that I'd created myself. Bukan yang tak berfaedah yea.. tapi business PREMIUM BEAUTIFUL yang semakin mencanak-canak ni. Alhamdulilah, syukur rezeki dari ALLAH dan doa dari ibu bapa ku. Suami yang sentiasa beri galakan dan pertolongan.

Apa yg merunsingkan ini, macam-macam. Hal-hal renovation rumah yang telah menyebabkan budget kami mencecah ke paras sesak nafas sampai tak cukup-cukup nafas. Iye. Renovation rumah boleh menyebabkan segala-galanya sesak. Banyak kesilapan yang kami buat. Yang aku rasa cam nak hantuk paler kat dinding bertalu-talu. Darah memancut sampai tak leh nak tampung pun dah terlambat. Menangis ayak mata darah pun takde guna. EH! Lupa lah arini Rabu, sepatutnya ada Wordless Wednesday. MAAF tuan punya blog jiwa celaru, fikiran serabut, jiwa kacau. Tak dapat nak sediakan gambar yg melambangkan WW ni untuk tatapan dan menjamu mata-mata kamu sekalian. Di rumah berantakan dengan barang-barang yang hendak dipacking dan disorting dan dibuang. TOLONG! I need help. I need my mom. I need her to sorting all the things one by one. Iye, saya memang tak pandai nak sorting barang mana nak buang and mana nak simpan. Am I a hoarder? My husband said yes, you are my dear! Tidakkkk. Saya cuma ada rasa sayang je nak buang, walaupun saya mmg tetap akan buang nye satu hari nanti. Biasa arr pompuan, feeling cam nanti nak pakai lah, eh, sayang lah.... tu yg buat barang banyak. Kasut-kasut telah di sorting untuk dijual, ada yg baru pakai sekali je. Pastu dah tak nak daa...ada org nak beli ke? Dan yang bestnyeeeee....lesen kete dah mati 9hb Feb lepas. Dha merata-merata aku pegi. Esok baru nak renew. Mudah-mudahan takde apa-apa lah.

Tu belum masuk lagi hal orang nak sewa umah kami nanti. Hubby nak jual coz dia x nak srabut otak jaga 2 umah, walaupun hakikatnya ku sangat sayang umah itu. Before kawin, hubby dah beli, ngam-ngam dah kawin, umah pun siap, terus masuk. Dah 5 tahun bermaustatin di situ. Sayang, banyak kenangan. Di umah tu lah ku mengandungkan Danish dan di situ lah ku mengandungkan Danisha.

Legaaaaaaaaaa lah pula dah keluar kat sini. Bagus tul lah blog therapy ni. At least beban dah keluar...ok nak balik!

5 comments:

Unaizah said...

Breath in, breath out huuuu.... Take it easy dear. Kadang-kadang masalah dtg bertimpa-timpakan...inilah dugaan hidup. Nanti jap je everything will be over....

Ermayum said...

one at a time dear :)
it is ok everyday we make mistakes and learn from it :D

Eti said...

ha!ha! 9 feb mati tak de hal! I nya hari tu just dicovered (sometime in 1st week of Feb) that my license has not been in my purse probably since June 2010 (the last time tukar purse) and license mati in OCT 2010! lagi ntah apa2 kan? Dah selamat bawak anak2 merata2!!! How sick is that??? Kih!kih!kih! Nasib tak kena tahan kan?

CiKaYu said...

eti,
Pergh...awak lagi dahsyat. syukur alhamdulilah tiada apa2 yea....jadi pengajaran ni..haha

unaizah,
tq dear..insya'allah.

erma,
thanx dear....i'm still learning.

Joy said...

pelan-pelan ayu. nk packing n unpack mmg sgt la...huhuhuh..nk buang brg lagi la..syg aja rsnye

Post a Comment