Thursday, April 29, 2010

Bubbly..

This morning baca blog LadyofLeisure, pasal the sweet voice of Zee Avi. kalau dia suka dengar Honey Bee dan rasa cam ala-ala kat tepi pond during summer, saya suka dengan Colbie Caillat dengan lagu Bubbly, i love this song... sempoi, easylistening, romantic and everytime i listen to this song it reminds me of my bubbly hubby and it keeps me feel warm and safe. Mmg pun, my hubby ni jenis chubby dan perut yg bulat comey.






Saya rasa senang sekali dengar lagu ini, mengimbas kembali suasana percintaan, cewaaah gitu. Bercinta pun tak sampai pun 2 thn, setahun kenal hati budi, tunang, setahun kemudian kawin. simple je. dah sampai jodoh naik pelamin...alhamdulillah, this coming december is our 5th anniversary. whenever i listened to this song even dalam kete tgh stress pun boleh jadi sejuk je hati ni....






Bubbly
: Will you count me in? V1: I've been awake for a while now you've got me feelin like a child now cause every time I see your bubbly face I get the tinglies in a silly place C: It starts in my toes and I crinkle my nose where ever it goes I always know that you make me smile please stay for a while now just take your time where ever you go V2: The rain is fallin on my window pane but we are hidin in a safer place under covers stayin dry *(safe) and warm you give me feelins that I adore C: It starts in my toes make me crinkle my nose where ever it goes i always know that you make me smile please stay for a while now just take your time where ever you go B: What am I gonna say when you make me feel this way I just........mmmmmm C: It starts in my toes make me crinkle my nose where ever it goes i always know that you make me smile please stay for a while now just take your time where ever you go V3: I've been asleep for a while now You tucked me in just like a child now Cause every time you hold me in your arms I'm comfortable enough to feel your warmth C: It starts in my soul And I lose all control When you kiss my nose The feelin shows Cause you make me smile Baby just take your time now Holdin me tight Where ever, where ever, where ever you go Where ever, where ever, where ever you go Where ever you go, I'll always know Cause you make me smile here, just for a while


saya cinta kamu...............................

Wednesday, April 28, 2010

Kanda...kanda...

Attention : siapa yang meluat dengan entry ini, maafkan saya..... saya tujukan entry ini khas kepada hubby yang sememangnya dia ada baca blog saya. sayang, you jgn menafikan kenyataan ini k, i tau u baca blog i.

....sempena Mother's Day yang akan datang ni pada 10hb Mei, dinda teringin sangat nak tukar hphone....


kenapa nak tukar handphone? sebab HTC dinda selalu hang tak tentu pasal...pastu bila nak send MMS asyik fail je. entah apa kena entah. dinda pun tak tahu. susah tau dinda...(manja lah tu konon)


oleh itu, dinda nak tukar kepada hok yang di antara 2 di bawah ini .....


kalau yg BB ni leh sync dengan gcalendar and gmail my boss. senang, sebab boss dinda selalu outstation kan. tgk cam dia stranded kat amsterdam, kesian kan dia....

kalau hok yang ini, boleh lah dinda bersuka ria buat kerja dinda. pun boleh sync dgn gcalendar & gmail boss dinda....



~ kenapa entry ala mengada cam gini, sebab tak leh nak luahkan dengan kata-kata, ebab malu pastu nilah caranya nak minta sesuatu, sebab hubby ada baca blog saya.

Tuesday, April 27, 2010

Singapore....

Ni entry lapuk dah berzaman....tapi ada hati nak update kat sini juga. The reasons is just to informed yang walaupun tinggal di JB (dari lahir hingga usia 21thn, pastu merantau di KL, sebab keje) last pegi Singapore masa tingkatan 5 kot. Memang lama lah sangat kan tak jejak kaki ke kota Singa tu. Jadinya, amik kesempatan masa hantar Danisha ke rumah bonda, so pegilah saya ke kota Singa dengan niat, saje je nak jalan-jalan. Kebetulan adik ipar saya cuti, and he is singaporean so apa lagi......zasss pagi sabtu cabut ler...tapi malangnya, my hubby tak ikut, coz plan dibuat without further notice, and the policy says that he cant go our from M'sia without 1 mnth notice ahead kalau tak dikira you are traitor...dahsyat kan...and nope, my hubby is not a soldier, he is a very~good~government servant~poyoje......

Malas nak cite-citi, tengok gambar jela yea....yang penting, masa pegi aritu the currency was RM1 = $2.28 je, so banyak lah save kan...masuk Charles & Keith walaupun takde sale tapi still kasut2 nye murah, dalam $31 to $40....i amik 2 pasang. yang sepasang hitam ada chuncky beads tu my mom's punya ok...i punya wedges tak smpt nak amik gambo, sebab dah pakai. my crocs was killing me that time. tapi, yang i tak boleh lupa, i bought coach kat singapore, entah apa aku pikir masa tu, nak kira untung.....boleh lah setakat nak save RM100++. still good bargain kan.....


my mum, my sis and Danisha infront of LV at ION Orchard....look at the long queue...

apa yang saya beli....


t-shirt Hard Rock for Danisha, yg pink tu her auntie julie & uncle man belikan, tqvm, belikan lah selalu k...


t-shirt for my hubby, kesian dia tak dpt pegi....

my mum's flat shoes...
this is mine, pakai pegi keje....tapi lum pakai lagi, still dlm kotak. hubby tak tau i beli, sorok2. shhhhhhh

my handbag coach, sekali sekala reward myself kan, manjakan diri, apa salahnya.......hehehehehe

danisha, holding the plastic bag yang ada t-shirt pink dia tu, tak nak kasi org lain pegang.....


ni selingan, otw balik ke carpark dari paragon, terjumpa kedai ni kat sebelah 7-11 kat orchard road...

danisha with her uncle man


model-model yang macam manequin......kurus gile, mak jelessssss

masa kat paragon, tetiba ada fashion show kan....ni 1st time mak tgk fashion show aka runway live kt depan mata ok...kalau kat KL ni kena dpt invitation or vip kan, ni depan mata mak ok.....diaorg round 1 paragon i think...ada fashion week kat spore masa tu. kat paragon mall.....this mall baru buka, bnyk designer boutiques....tu pun tak habis tawaf lagi, my mum was so excited coz, she said, never in her life, she will witness this runway, selalu tgk kat tv je kan. skrg mak boleh cite 1 kampung tgk runway depan mata....hahahahahahaha.....sweet lah you mak, luv u...rindu lah kat mak....uhuhuhhuhu, tetiba je kan........


ni kat hard rock spore....






my tourist guide aka driver, my sister and her husband...



ok habis tu je....tak banyak gambo sebab sibuk jalan.....ok peeps...

Cuti bersama in-laws...gonna be my 1st experience

Last night, while hubby talking to his mother, Danisha sibuk nak amik hp nk cakap dgn Nekma (panggilan tuk nenek at T'ganu's side) so, with difficulties handling the hp and Danisha so, my hubby put on the speaker, then Danisha pun sibuk lah bercakap dgn Nekma with her campur-campur language, kejap boleh faham, jap lagi kuar bahasa Siam dia tu. Then, suddenly, my hubby told her mother, that he will bring her mother for a short holiday in Gambang, Kuantan in June during school holiday. Masa tu, i tengah baca magazine, terus terpaku then tengok muka my hubby. ...bior betik dia ni. Then, her mother reply, she was thinking to come to KL visit Danisha coz she miss her so much. But, definitely, she will come in June.

After hang up the phone.....i tanya my hubby, confirmed ke nak bawa Ma pegi bercuti? he looked at me, Insya'allah jadilah, bulan June, during school holiday lah. Then, i was so excited, sebab tak pernah pegi bercuti with in-laws. Selama our to-be-5 years marriage (our anniv. in Dec) tak pernah sekali pun keluar bercuti ke mana-mana dengan my in-laws. Tak pernah. But at my side, almost every year selang quarterly, mmg akan spend 2-3 nights with my family. Maybe sebab, my family, takde yg sekolah lagi, semua dah gabak~dewasa~keje~berkeluarga~beranak kan, to compare with his family, which is ada 3 orang yg masih sekolah, so if want to go anywhere kena tunggu school holiday, that's why, we all setakat balik kg and just jalan2 kat area T'ganu je, especially to my favourite place lah, Pasar Payang and Teluk Ketapang for a kain batik and makan-makan session.

Am I nervous? Not really, tapi kalau asyik terpikir-pikir je dari malam tadi tu, kira nervous ke? Kenapa nak nervous or terpikir-pikir, its just a short vaca...bukan jauh pun setakat Kuantan je. I never have any issues with my in-laws, everything went well, except before kawin lah, coz his mother prefer org pantai timur juga, me, org selatan sebelah Singapore lak tu. so ada perbezaan budaya dan kehidupan sedikit. tapi as being me yang terlebih peramah and pandai amik ati agaknye (mmg pengsan yang kenal aku baca entry ni memang muntah hijau) yang buat mak dia sayang kat I kot....auuuwww....ok enough, i just being myself, menantu gojeng+sporting.

So tunggulah saya nanti bulan Jun, samada, jadi juga pegi short vaca tu or just hang around kat KL ni and bring her to Sogo, her favourite place. Sapa tak suka pegi Sogo kan, kata my fren, Sogo tu 365 hari sale sokmo....

ok enough, back to work!

Monday, April 26, 2010

Kembali ke arena...

Its has been almost a month since my last entry.....where am I? At home and anyway that I'd have been looking for a peace and calm place. Ada exam last week for Sem Januari 2010 and alhamdullilah its over. My last paper was on Friday the 13th eh takde lah...suka sebut kalau sebut Friday. Actually it was on Friday, 23th. Habis je exam, terus cabut balik rumah, packing-packing, zassssssssss balik JB to fetch my girl back to my arm.

Memang everytime exam, not every semesters, occassionally, I'll send my girl to her nenek & atok. Tapi bukan nenek & atok pun yg jaga, but my brothers and sisters are willing to help and volunteer to look after her. Since she has niece and nephews yang boleh dia lenjan main sama-sama, borak sama-sama and gurau sama-sama sampai tak hengat langsung mama & baba dia yang kerinduan ni. For the few days, I rasa nk pengsan kerinduan, mana nak ngadap buku, mana nak ingat dia. But, at least I'm glad because she is well, taken care by my family and I can study peacefully without thinking kesiannye dia kurang attention from me. Dah lah abis masa seharian kat office pastu balik rumah, main2 kejap dgn dia tak sampai pun 2 jam......, then I've to lock myself inside the studyroom. Pastu dengar dia kat luar, ketuk2 pintu, with her sweet and cheeckly lil voice calling mama, nak asyuk (masuk)...mama nak asyuk.....oooo...sangat meruntun hati ok, rasa nak kuar je dari bilik pastu main2 dgn dia. Oleh itu, I, myself volunteer to send her to my mom's place. Jauh lak tu, JB. 4 jam driving semata-mata nak hantar dia ke JB. Berbaloi ke? Kalau nak pikirkan apa2 yang akan terjadi during our journey rasa cam tak berbaloi kan. Nauzubillah. Tapi mak kata, kalau niat kita baik, suci, murni ALLAH akan sentiasa tolong, dengan syarat berdoa lah banyak2. Amin.

Ada 2 tujuan saya hantar dia ke JB. Remember my posting regarding her speech development......Danisha lambat sikit cakap....dah macam2 kami buat so final resort, both of us decided to send her to my mom's place. Kat sana my niece and nephews ada. At least ada kawan...mana tau boleh ajar dia cakap.......at least ada lah sikit vocabs yang buat kami bangga as a parents to hear from her kan....So, alhamdulilah walaupun tak fasih, bile kami balik last Friday, suddenly she said to me, MAMA instead of UMI......rasa cam nak nangis ok......terus kami 3 beranak tak tido borak2 atas katil sampai kul 2am kot. (sampai dari KL kul 12.30am)

Danisha dah boleh sebut nama-nama dlm my family, calling her nenek nenek, instead of atok, bagi words yg susah cam affordability pun dia boleh sebut with pelat lah of course dengar sikit-sikit cam bunyi sama...ni hubbynyer keje lah..tetiba nak bagi perkataan susah terus kan. kesian dia.....

Dan yang lagi lah kesian............dia tak nak balik KL. Eventhough, dia nak ikut kami balik, tapi mungkin dia rasa berat hati nak balik KL. Kesian dia, dan saya pun rasa kesian. Bukan dia takde kawan disini, infact, her nanny's children lagi lah kecik2 gak not really kecik lah tapi dah sekolah, sama baya juga dgn my nephews and niece. Cuma maybe bile dgn family members tu lain sikit kot environment kan. I wish I could turn back the clock, accept job in JB and stay close to my family. What to do, my rezeki ALLAh dah tuliskan kan KL. Redha je lah. Tapi my hubby ada hint2 nk cari rumah kat JB, yang itu I tell more later.

Kesimpulannya, now, my girl is back to our arms again. I feel glad and cant wait to see weekend for our exciting activities. wanna bring her to aquaria and buy her new book.......

Friday, April 16, 2010

Edited version : Tolong saya.....

.....Nak beli Gucci Jolie Large Tote Bag ni. Tadi pegi Pavi, the price is Rm27++ the large size. Saya suka bag ni, the double strap, the detachable charm...the originality classic logo.....spacious, ringan, yg penting sempoi tapi bergaya.....cewaaaah......Boleh sumbat pelbagai keperluan saya dan anak saya. Mana tau leh dapat good price dari online, kita harus bijak dan cerdik nak beli ni, boleh save duit, mana tau leh dpt benda lain pula...tang gini ko nak ngaku cerdik dan bijak pula. .....terima kasih di atas keperihatinan anda. i dah tergedik-gedik ni, kang beli kat butik terus....

Kat sini ada 2 kaler, putih & hitam. Tadi kt butik tgk ada black kaler, which is very elegant and sempoi. tapi putih ni pun cun, trendy gak kan. aih...ni yg buat termimpi-mimpi lagi ni...

ooh...ya, ingat tak entry tak tido malam lena tu....saya dah dapat, tapi bukan yang itu, tapi yg lain. tunggu ya..nanti kasi update.




pics google

Wednesday, April 7, 2010

Bila tidur tak lena, asyik teringat je

Saya jenis yang cam gini. Nk buat camner....memang kalau dah suka 1 barang, murah ke mahal ke, branded ke tak...tapi kalau dah suka. Saya memang akan perap dlm paler otak, kalau selagi tak ilang perapan tu, memang selagi tu lah rasa tergedik-gedik nak juga. Macam handbag Coach Soho Pleated ni. Sekali pandang cam tak suka, 2 kali pandang, saya suka. Dan malam tadi saya asyik terbayang-bayang je. Camner ye.....aduhai parah ni. Orang kata, kalau dah teringat saje, jawabnye kena beli kan....sendiri mau ingat lah.




gambar bag i dpt dari this website

Tuesday, April 6, 2010

Ngerinya nak jalan atas pasir

Baru-baru ini, balik kg hubby di Terengganu. Pegi lah jalan-jalan makan angin laut di Teluk Ketapang. Pas kenyang makan ikan & sotong goreng tepung, amik angin di tepi pantai. We all noticed yang sepanjang turun dari kereta, Danisha tak nak jalan. Sib baik, pendukung hebat kami ada, adik ipar saya sangguplah dukung Danisha yang 14kg beratnya tu. Lama-lama, pendukung ni dah tak leh tahan. Barulah kami notice, Danisha takut nak jalan atas pasir. Dia rasa ngeri...ada kala terjerit-jerit minta dukung. Betul saya tak tipu, ni video dia ngeri nak jalan atas pasir..


video

Monday, April 5, 2010

Sofa ooo sofa...

Semalam, Ahad (4/4), hubby ajak pegi cari sofa. Tujuan cari sofa bukan nak mengganti sofa yang ada kat rumah, tapi nak cari sofa untuk rumah baru kami....pasal rumah nanti i cerita ok. Tapi skrg nak cite pasal sofa. Semalam 2 kedai je kiteorg pegi jengah. Lorenzo, Jusco Balakong & in-Home Design di Bdr Tun Hussein Onn. Kedua-dua kedai ni memang ada sofa yang menarik mata, hati, jiwa, bontot (sebab nak duduk kan) dan duit dalam poket kami ini. Hubby mmg suka sofa di in-Home, tapi saya suka di Lorenzo.

Bezanya, design dia Lorenzo lebih classy + modern + elegance...sungguh menepati citarasa saya. Tapi full leather, and of course costnya juga 'classy' ok. Di in-Home, design tak lah sangat menepati citarasa, tapi waduh, bontot amat suka sekali.. Rasa terbuai-buai mimpi di alam Alice in Wonderland bile melabuhkan punggungnya. Hubby suka sangat. Harga? Lebih murah, (takde lah murah sangat dari lorenzo, beberapa ratus je bezanya) tapi 1/2 leather. Siap hubby baring-baring atas sofa tu, terus dia dah jatuh cinta. But, I kinda dont like the design. Terlalu biasa, simple and cam boring pula. Walaupun boleh tukar warna kulit, bila mata tengok tak terus turun ke hati, buat camner sekalipun tetap kata tak suka kan. Dalam memilih sofa ni, memang ada sedikit tiada persamaan between us. Ada je tak kena. Tapi, what I love most my hubby, finally dia akan mengalah jua...yippiee....Luv u dear. But, we haven't decided yet, which sofa menjadi pilihan hati. Masih lagi di tahap survey.....I do have some preferences here.....please ada sesiapa yang tahu mana saya boleh mencari design seakan-akan sofa-sofa ini.... i came across to this website semua design dalam web ni cantik banget. harga, berdentum murah ok, of course lah bukan M'sia. overc. mmg murah lah deknon.

dramatic kan kalau saya letak kaler ini. tapi saya suka.....

biarpun cam lari konsep kemodenan, tapi saya mungkin tetap akan beli sofa ini kelak, sebab saya suka keklasikan bentuknya...ko ni macam-macam lah, kejap nak moden, kejap nak klasik....

elegan kan sofa ini, and i love the colour too..design, sama cam kaler merah tu. cantik lak aku tengok sofa merah tu.
yang ini sweet sangat. ada lining hitam. cantik....i rasa cam sehelai dress yang menawan. ada banyak kaler tau..

yang ini, saya suka pattern & colour. apa juga small pillow boleh masuk. saya dah bayangkan warna merah & hitam. menawan kan. suka lah...

yang ini, classy yet elegant...
yang ni mmg modern yet sophisticated. sofa yang kat lorenzo tu lebih kurang design ini. tapi full leather.

Full leather maksudnya, setiap perincian, adalah disarung dengan kulit, tiada campuran PVC atau material lain. Manakalan Half-leather, lebih murah, sebab hanya bahagian tempat duduk dan armrest sahaja leather, yang lain-lain tu adalah campuran dengan PVC. Sebab itu lebih murah.

mana satu pilihan anda? anda suka yang mana?

Click...click...

Click sana, click sini....sana sini saya click-click....tengok-tengok jam je dah pukul 12.25pm. oleh itu lunch hour akan menjenguk tidak lama lagi. sekejap betul masa berlalu...cepatlah 5.30pm. ada projek baik nii....

Hebat proton mereka ini...

Saya kagum dengan sesetengah blogger yang idea mereka tuk blog masing-masing hebat-hebat belaka, walaupun setakat nak cerita pasal telur goreng mata kerbau sekalipun....tapi bile lihat comment yang mereka dapat lebih dari 5 juga lah kuantitinya.

Tapi, kembali kepada dunia nyata, realiti hidup saya. Setiap kali nak buka cerita di dalam blog ni, idea bagaikan terhenti tidak mahu keluar terus ke dalam blog ini. Letihlah saya untuk mencari sisipan perkara yang menarik untuk dikongsi bersama. Hai lah, idea kenapalah ko main sorok-sorok.

Idea yang bernas, walaupun nampak tak happening, tapi pengolahan, susunan dan penyampaian idea menjadi cerita yang menarik untuk dibaca, tersenyum sumbing lah pembaca bile membaca. Ada yang meninggalkan kesan hinggalah sampai bila-bila. Saya hormati bakat sebegini, walaupun tidak lah profesional tetapi sekurang-kurangnya dapat menyentuh diri dan jiwa si pembaca. Hai, alangkah indahnya saya juga dapat menyentuh hati dan jiwa pembaca saya. ada ke orang baca blog saya?

Apa-apa pun, bakat adalah kurniaan ALLAH s.w.t, tujuan saya berbloging pun adalah untuk kepuasan diri sendiri. Tiada yang lebih memahami perasaan dan diri sendiri melainkan diri ini. apa ko melalut pompuan!#!!

Itu sahaja....