Tuesday, October 27, 2009

siapa dengar hot fm pagi ini...geram betul lah..

ok...bersawang dah blog ini. punya lah takde masa nak update. bnyk cerita, tapi memang tak sempat nak update (macam lah ada org nak baca kan. sile kecikkan font....malu). raya pun dah abis. entry makanan pun dah stop automatically, unless for a special reason to do entry about food or maybe to share the recipe. as for me, not a good cook like other bloggers, really admire them. ok,

back to the today's title. siapa dengar hot fm pagi ini. i was so like to punch muka laki dia. ada ke patut buat joke hal poligami ni. b*d*h dan sengal betul lah. come on lah, act like a man lah brader. please have some respect to your wife. kalau pun nak kawin lagi satu, buat lah cara betul. poligami ni bukan benda yang boleh buat main-main ok. poligami sesuatu yang sangat mulia ok, jangan buat hal. memang emo lah kalau bab-bab melibatkan poligami, sebab itu ALLAH bagi ganjaran payung emas kepada wanita yang bertuah. tidak semua wanita boleh terima poligami ini. ada ke patut...............ok those yang tak dengar hot fm pagi ini, berkisahkan suami minta hot.fm buat panggilan hanggit kelmarin i think. kenakan wife dia ckp pasal suami nak mohon tuk buat poligami. then, bile si faizal bagitau yang ini panggilan hanggit, apa lagi lah si wife hanggin lah. letak phone, then call2 balik tak jawab. faizal ingat benda ni joke, rupanya kisah benar. wife ini pun cite lah the truth....kesian ok. memang sengal tul lah laki dia ini....

saya geram tak abis lagi ini.....padan muka bile semua caller hentam laki dia. i dengar separuh jalan je sebab dah sampai ofis. faizal kata nak call si suami utk dpt kan explanation and feedback dia dengar komen dari listener. tapi tak dapat dengar lah...ofis tak boleh buka radio...so u all kalau ada yg dengar, please update. nak tau juga feedback laki dia tu....

back to work!

Friday, October 16, 2009

makan sana, makan situ, makan sini, makan sinun

saturday & sunday ada 2-3 lagi invitation open house, dan ada juga kata kenduri doa selamat. kena pergi ke??? berdasarkan tapisan kami suami isteri telah dishortlistedkan. tak boleh pergi semua kerana lokasi berjauhan belaka, maaf lah tuan rumah bukan tidak sudi, tapi kalau sempat kami akan hadirkan diri. geng tilam saya a.k.a suami pun ada kerja-kerja yang perlu diselesaikan jua

badan ini makin mencanak-canak naik lah ye!!



pics google

Thursday, October 15, 2009

kebosanan

saya berada dalam kebosanan pagi ini....jadi saya pun berfoya-foya dengan ini. my creation....i luv this style...pakai kat umah je lah ye kalau cam gini...


Find me on Polyvore

Wednesday, October 14, 2009

BILA...

....hati sakit jalan jem,
....perut kecut bile sampai ofis lambat 1 jam,
....bosan drive hilang dengar drama sebabak di era pagi tadi





jalan jem dari sg besi ke mahameru dan dari jln tun razak ke jln kuching sebab ada accident di depan istana negara, lori rosak persimpangan jln duta dan ada perhimpunan umno...

Tuesday, October 13, 2009

BILA........

perut kenyang, tepuk tangan...
perut kenyang, suka hati...

bile perut rasa kenyang, hati gembira, bile perut kenyang, tepuk tangan...



ofis buat open house...ada kambing golek, satay, nasi beriani, tauhu bakar (johor style), abc, macam-macam ada

makanya, mata cam ada gam........baru pas solat, segar sikit muka.

dan..................berat badan pasti mencanak-canak naik dengan gembiranya...tak moh tepuk tangan....menciiiiiii tau!

Monday, October 12, 2009

gatalnyaaaaa

dari pagi tadi tapak tangan kiri ni gatal betul......tandanya apa ye? orang tua-tua kata kalau gatal tapak tangan kiri nak keluar duit or ada yang kata nak terima duit....


apa-apa pun...jangan lah keluar duit utk benda-benda yang tak de faedahnye!

Friday, October 9, 2009

tanduk rusa aka tanduk kerbau

ada sorang professor kat sini, bermurah hati bagi saya pokok ni. nak tolak, tak elok pula. saya umah bertingkat, tarak pokok mau gantung lah prof. dah dia bagi saya amik je lah. tak sedap pula tolak. beria-ia pula tu bagi. memang pokok ni cantik tapi, saya ni tangan kejung panas rentung meletup punya, kang tak idup, sayang pula, sia-sia bagi kat saya. yang hidup setakat ini cuma pokok pandan dan pokok duit-duit, cina kata pokok ong. sib baik idup segar bugar. rumah ada laman siap tahun depan lah pula. gantung je lah kat ampai baju kot. security tengok ni sure memekak punya.... nak letak kat opis, oi cikayu, mana buku/sifu dekok mana ko belajar letak pokok tanduk rusa ni as a wall decor opis ko...
nanti bos i tengok...menyirap air sirap pula...ingat opis ni garden ke. lawan tokey ni.


Thursday, October 8, 2009

her 1st photo...

tadi settle buat passport tuk icha. i paling excited coz this is the 1st passport photo of her and also her 1st international passport. kecik-kecik dh ada international passport. dulu mama tumpang nenek je tau.

tapi nak cite masa pegi amik gambar........ada 1 kedai gambar nama lucky-photo-studio. mmg old school . ower nye apek & nyoya, i assume husband & wife lah. masuk studio kat belakang kedai tu...i nak gelak sakan. dressing table ala-ala 70's, bangku ala-ala 60 or 70's, dengan background macam-macam pemandangan. memang old school tul lah.

bile icha nak amik gambar, dia tengok je muka apek ni. bile apek tu betul-betulkan tempat duduk dia, and hubby yang duduk sebelah jaga dia. i was imagined that danisha will trying not to seat properly or she will try to play with all the things around her as she always did. surprisingly, she well behaved. tak sampai pun 2 min or 10 sec pun, dah settle. takdelah dia punya tantrums keluar pula. dah hasilnya....tadaaaaaaaaaaaa.....and i notice ada ayaq liuq sikit kat tepi bibir dia tu. my hubby kata, agaknye dia terpegun tengok apek tu kot....



Wednesday, October 7, 2009

sale dan save

last nite, while watching tv with hubby & danisha, tetiba hubby kata,

'u tak nak pergi ke sale isetan start 9 hb. i dah dpt gaji on 8th.'


cam ada cas elektrik yang energynye begitu kuat sekali, terus ku pandang muka suami tercinta, cinta banget lah kan bile tanya tak nak pegi sale ke... apa lagi...berbunga-bunga riang lah hati si isteri ini.

'betul ke sayang?'

serta merta statement ini keluar dari mulut suami,

'ko tengok mama ko icha, pantang sebut sale, muka terus berubah senyum bukan main besar lagi...'

memang menarik juga lah bile dibelek-belek kembali newsletter yang baru dapat tu. almost every item yang menarik tu 50 to 70% sale nye....baru pas raya ni ongkos pun cam dalam aura yang begitu menyakitkan hati....tapi bile hubby dah kata gitu, seronok lah hati. jangan dia berubah fikiran pula. tapi end of this month, i'll be going to singapore for my sister wedding. tapi tak lama di kota singa itu kerana suami tak dapat cuti lama makanya mungkin kami tidak dapat berjalan-jalan di kota singa itu. nak seribu daya, tak nak seribu dalih kan. kena juga at least pegi orchard road saja. tidak lah sampai ke pulau sentosa seperi jua bile lah nak sampai ke sana tu akan dipikirkan kemudian.


hendak tak nak kena buat pilihan, save money untuk ditaburkan di orchard road atau di isetan sahaja. kalau pun pegi isetan maybe pegi beli baju ofis sahaja. saya lebih suka membeli di isetan my pants and blouses sebab banyak choices and good offer during sale lah. ooo... ye lah kena beli black jeans. tak pernah ada in my closet black jeans. i wonder why ek???


if pegi the 1st day of sale, member dapat additional 10%, so ladies what are you waiting for?

Tuesday, October 6, 2009

makan-makan

last saturday attend my bestfren doa selamat aka open house at kajang. my dear fren, rozie has bought a new house next to her mother's house. senangnyeeeee...best betul. lucky her. so some pics during the day. tapiiiiiiii...i was so maluuuuuu coz danisha buat perangai dia yang sangatlah sopan itu. actually tak cukup tido plus dia nak baba dia. that day, her baba was working and can't join us so just me & danisha. so penat ok, she is so lasak now; furthermore...dia nak pegi kat baba orang lain..aiyo...aiyo malu sungguh mak tau!....tak percaya, ni ada pic....
malu mama nak oi...anak-anak dia tengok je baba dia dukung awak tau danisha. in real life, memang danisha will go to her baba for cuddle and lullaby. kalaupun ngantuk sangat dia takkan buat peel sangat....kalau takde baba, dia pegi lah kat saya tuk tido or kalau nampak ada budak kecik main, she will join. entah kenapa haritu, langsung tak nak main with other kids. nak juga-juga dengan baba orang. aduhai....i stay only for 45 mins tak sanggup tengok kerenah anak sendiri. my hubby pun tak percaya that dansiha will behave like that. sungguh-sungguh tak percaya.sampai nangis-nangis nak dekat baba orang tu......
with rozie, my besfren aka partner-in-crime.......like ur new house rozie...

with my opismate aka gang

with the kids...

then malam tu my 2 besfrens since uni datang bersama family.....dengan skill memasak yang begitu tahap cipan...makanye hanya spagetti goreng and satay kajang saje yang tersedia. nak masak lebih-lebih nanti tak sedap nak kasi orang makan, kalau tak pun nanti masuk toilet kuar toilet kang.....


dapat amik gambar ini je....yang lain tak sempat coz dah borak & other some pics tu lighting settings tak cantik...i like this pic..cute. danisha & my fren;s son.

rocky...rocky

favourite chocolate danisha is now rocky, strawberry flavour. seronok tul makan. bersilang kaki lagi. rocky is like a stick. easy to handle and not messy at all. so for lazy mama like i am. malas nak pakaikan bib kat dia and malas nak standby tissue or handkerchief for her. bagi je rocky, duduk lah dia diam-diam depan tv and tak kacau mama or baba for almost 1 hour. hahaaha...senang keje.




anak


today, danisha is 1 yr and 4 months. she is getting bigger and heavier as i hold her everyday. nowadays, she is become naughty, cheeky sometimes and sometimes i can't handle her tantrums. it seems like just yesterday i push her out from my stomach to see the world. and now she has become my lil adorable girl. whenever i look at her, especially her eyes, it will remind me of her late brother, arwah danish. i always close my eyes to imagine that she will be playing with her brother, get fight with him over the food or toys. whatever sibling does..... ooo...sometimes i couldnt hold my tears whenever i imagine that moment. danisha is suppose to be the replacement of my lost...and she is, the love of my life.


and last night my hubby propose to have another child. since danisha almost 2 yrs old and it is the time to add another member in our family. perhaps, boy. insya'allah. amin. please pray for me & hubby to have a boy in our family...or another girl so that danisha will share her toys with her sister.



to danish...mama & baba luv you always. tunggu mama & baba di pintu syurga ye sayang!

Monday, October 5, 2009

bile mata jarum timbang beralih

saya tidak akan berdiri di atas penimbang untuk seberapa lama yang boleh sehingga size pinggang dan pinggul saya beralih ke arah jumlah yang lebih kecil.

ini lah hasilnya bile makan tak hengat penimbang di rumah. bile dah timbang, baru nyesal-nyesal.

saya mahu jadi baik..

being a good wife is not tough..

being a good mother is not tough either...

but, why being a good person is DIFFICULT!

Thursday, October 1, 2009

i miss u mama...

duk sorang-sorang kat ofis sambil tunggu hubby dtg, selongkar picture file, jumpa gambar ini. this picture was taken during our vacation in melaka 2 months before ramadhan. i look so fat like ikan kembung, with mak, my 2 sisters. the one in yellow shirts is going to tie the knots end of month with a singaporean guy. i used to anti singaporean, especially the guy. i hope he will treat my sweet sis nicely and love her tremendously. and i miss u mak, i miss ur laksa and kuah kacang.




and this picture.....icha with her baba having pisang goreng and cendol infront of a'famosa. i luv this pic.....

bile...

hati panas...telinga berasap....dada membuak-buak...perut berkeroncong....idung tersumbat....mulut dah asyik menguap
sebab
si dia lum sampai-sampai lagi, janji tinggal janji....

driver yang sexy..

sexy tak driver ini.....



video